Muhteşem Abant Gölü (600 den fazla foto ile)

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Bu konu beni biraz aşıyor, işin internet paylaşımı yönünü şeflerime havale ediyorum. Ben o konularda pek deneyimli değilim.

Ama zaten slayt show hazırlarken de benzer sıkıntılarla karşı karşıya kalmıyacakmıyız. mesela fotoları kes, sırala vb. peki yazıları nasıl yazacağız.. alt yazı olarak mı? (olabilir belki)

ama bence forumun bir artısı var ki slayt olayında bunu yaşayamayız.
o artı da: "interaktivite". yani siz evinizde benim slaytlarımı izlerken benim sizinle böyle bire bir diyaloğa girmem olanaklı olmayabilir. :rolleyes:

Aslında ben buraya gönderdiğim ve göndermediğim tüm fotolarımı müzikli SVCD haline getirmeyi planlıyorum. Ama kaç yıl sonra o işe sıra gelir bilmiyorum.

şimdi sırada
1 mudurnu
2. göynük
3. sünnet gölü
4. çubuk gölü
5. samandere şelalesi maceralarının koreografisi beni bekler.. :eek:
 
Scudo

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale


Şimdi gelelim efsanemize. Efsane yazdığıma bakmayın , şu satırlardan daha gerçektir benim gözümde. Neyse.
Doğaya her çıktığımızda , o boşluk duygusu ,o gürültüden uzak sessizlik, evreni paylaştığımız canlılarla başbaşa dingin durum, insanın içini ansızın dolduran çocuksu neşe tüm vücudumu kaplar.
Eski zamanlarda da insanlardan kaçıp , hakikat için yollara düşen dervişler vardı. günümüzde şehirden ve sorunlarından kaçmak da eklendi buna. Yani bizde modern dervişleriz aslında. Gerçeği arıyoruz. Anlam arıyoruz. Bomboş yollarda pedal çevirmemizin, ıssızlıkta kamp yapmamızın, km lerce yürümemizin, çiçek , böcek diye koşturmamızın , neredeyse doğaya tapmamızın altında bu yatıyor bence.

İşte modern dervişlerden biride İronman.
Elinde asası değil bisikleti var sadece.

Efsane şu ki.

Vakti zamanında İbrahim Ethem adında bir kral yaşarmış. Gerçek , hakikat uğrunda binlerce kitap okumuş, yüzlerce bilge kişi ile konuşmuş, yıllarca düşünmüş ancak hakikat konusunu çözmüş bir kimseye bir türlü ulaşamamış.
Tasavvuf ehli bir kişi olarak , yüksek mertebelere ulaştığı halde, mânâ alemine ilişkin soruları beynini kemirmekteymiş.
İbrahim Ethem, bu sebeple yollara düşmüş. Tacını tahtını terketmiş. Derviş hayatı yaşamaya başlamış. Yıllarca yıllarca gezmiş , ömrünü yollarda geçirmiş, yedi cihanı dolaşmış. Yıllar geçmi , ihtiyarlamış. Dağbaşında bir köye ulaştığında artık kuvveti kalmamış dolaşmaya. Bir derviş olarak köye yerleşir İbrahim Ethem.
Burada bir demirci yaşıyormuş. Bu demirci ( İRONman ) ile karşılaşan İbrahim Ethem, demircinin davranışlarından, yüzüne yansıyan kemale ermiş halden, yaptıkları kısa sohbetlerde sorduğu sorulara verdiği cevaplardan anlamış ki ; bu kişi hakikat arayışını tamamlamış ve belkide Enel-hak ( Hallacı Mansur un öldürülmesine yol açan sözü. Ben Allah'ım anlamına gelsede, Mansur'un kastı Tasavvuf inancındaki varlığın Alllah tan başka bir tezahürü olamayacağı , herşeyin O'nun bir parçası olduğunu vurgulamak istemesidir. ) seviyesine ulaşmı bir kişidir ve yolculuğunun sonunda bu kişiyi bulması bir tesadüf değildir.
Demircinin yanında bir süre kalan İbrahim Ethem, tacını tahtını terketmesine, ömür boyu sıkıntılı bir yaşam sürmesine rağmen ulaştığı sondan mutludur. Vakti zamanı gelir ve ölüm kapıya gelir.
Son nefesinde de Demircinin sohbetinden ayrı kalmak istemeyen İbrahim Ethem ölürken son bir şey sorar. Bu mertebeye ulaşmasına rağmen acaba demircinin ulaşamadığı bir dileği, dünya da çözemediği bir sorun, anlayamadığı bir şey kalmışmıdır.
Demirci evet der tek bir isteğim vardı ömrüm boyunca ve çok basit ama hâlâ gerçekleşmemiş. Şu andan sonrada gerçekleşmesi zor olan. Menkıbelerini dinlediğim, yolundan yürüdüğüm, örnek aldığım ama hiç görmediğim, önderim , şeyhim, tacını tahtını terketmiş , hakikat yolunda kaybolmuş İbrahim Ethem hazretlerini görmek.
İbrrahim Ethem İn son sözleri şu olur,
--Desene demirci biz tacı ve tahtı terkedip 40 yıl yollarda senin için yürümüşüz.

Kimbilir bizde, ve sevgili Mesut abimizde kimbilir ne için pedal çeviriyor yollarda. Belki o nilüfer yaprağı bekliyor kopartılmayı, belki o kaplumbağalar bekliyorlar sırada fotoğraf çekimi için, belki meşe ağacı daha fidanken atılan kesik ileride İronman i içine alıp korusun diye yağmurdan oluşmuş yıllar önce,
belki de ...
belki de...


Not 1- İbrahim Ethem hakkında üstad Necip Fazıl Kısakürek 'in harika bir tiyatro eseri bulunmaktadır.
Not 2- Taşınma işlerim dolayısıyla uzun süre foruma giremeyeceğim. Belki bir Karadeniz turu var bu yaz, belki de Berlin - Paris bisiklet turu :eek: Denizde kum bizde plan, karıştıracak bir yerler buluruz. Belki de bir çiçek koklanmayı bekliyor Şanzelize bulvarında, belki bir taş alınmayı bekliyor hatıra olarak Giresun sahilinden. Bakalım...

Baki muhabbetle.
Ataruh.
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.807
Şehir
Türkiye
Sevgili Mesut Abicim en sona ben kadım herhalde. Çok yoğun bir iş temposu yaşıyorum. Sabah yine bu yoğunlukta bi göz attım gezi ve fotoğraflara. Akşam ise toplantım olduğu için anca geldim eve ve dediğimi yaptım. Aldım kahvemi kuruldum koltuğuma başladım ABANT'ı seyretmeye.
Abant Gölünü bu kadar ayrıntılı olarak ne bir gezi dergisinde nede bir Tv programında gördüm. Ama bizim biricik abimiz İronman(Mesut Abi) sağolsun bize bu lüksü sundu. Çok çok teşekkür ediyorum. Sanırım ilerde birgün Abant'a yolum düşerse kaybolmadan gezeceğime eminim. Her açıdan ve her havada bu kadar güzel fotoğraflar. Çok güzel. Ağzım açık izledim Abant'ı ve Mesut Abi seni. Ne kadar mutlusunuz ki senelik izinlerinizi böyle güzel yerlerde geçiriyorsunuz ve bizide senelik izine çıkarıyorsunuz. Benim senelik iznim olmasada bunu yaşattığınız için çok çok teşekkürler.
Teşekkürleri saymakla bitiremiyorum. Lafı daha fazla uzatmadan;
Kendiniz ve bizim için yaptığınız herşey için çok ama çok teşekkürler.

Sevgiler...
 
Kayıt
9 Mayıs 2005
Mesaj
46
Tepki
9
Şehir
Ankara
Bisiklet
Kron
Hocam haklısınız o programları öğrenmkete başka bi eziyet olacaktır ama sonuçta harcadğınız emeğe değecektir. Diğer gezi fotoğraf ve yazılarınızıda sabırsızlıkla bekliyoruz. İyi sürüşler
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Hocam, bu güzel mesajınız karşısında
"kal" gelen dilim çözülünce önce "estağfurullah, ne haddimize" diyor..

sonra sağ elimi göğüs kafesimine(kalbimin üzerine) doğru götürerek ve aynı zamandan başımı öne hafifçe eğerek "sağolunuz, varolonuz, darısı da bizim başımıza" diyerek sizlere sadece dilden değil, kalpten gelen hayır-dua larımı sunduğumu ifade ediyor...

ve ifade tarzınız ve manevi kapasiteniz karşısında hayranlığımı dile getirerek huzurlarınızda sizden feyz alabilmek maksadıyla bir müddet daha konuşmadan beklemeyi ve daha sonra kalabalık etmiş olmamak için izin istemeyi tercih ediyorum.
:) :) :)
 

Admin

Yönetim Kurulu
Kayıt
5 Eylül 2004
Mesaj
1.737
Tepki
2.903
Sevgili abim.

Belki yakınlarından bin kez geçtiğim fakat bir türlü gidip görmenin,gezmenin nasip olmadığı Abant`ı ilk kez senin karelerinde ve sayende görmüş hatta keşfetmiş oldum.

Bundan sonra şayet kısmet olursa ve günün birinde Abant`a gitme şansı bulursam,aklımda hep senin hikayen ve karelerin olacak,belki de Kastamonudan İnebolu`ya inerken gözlerim nasıl Süleyman Abi`nin lastik izlerini aradıysa seni de öyle arayacağım.

ellerine,yüreğine sağlık.

saygı ve sevgilerimle.
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Beğendiğiniz için çok teşekkürler.. Aslında ben bir şey yapmadım, doğa kendini beğendiriyor zaten... Ben sadece onu elimden geldiğince ve olduğu gibi sizlere yansıtmaya çalışıyorum.

Benim acizane tavsiyem, aynı zamanda bir balayı beldesi olan Abant'a mümkün olursa eşinizle birlikte gitmenizdir. (Ben ce balayının yaşı olmaz :) )

Saygılar, hürmetler.. :)
 

İLKER TAŞ

SPECİALİZED. S-WORKS M5 HARDTRAİLL ALL......
Kayıt
10 Aralık 2005
Mesaj
1.873
Tepki
794
Yaş
44
Şehir
istanbul
İsim
İLKER
Bisiklet
Scott
tam bir doğa harikası gidilmesi gereken yerler aslında neyse fotolar bizim icingitmiş oldun
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Siz gidilmesi gereken cennet köşeleri bana bildirin, sonra gerisini bana bırakın..:)
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
abi helal olsun, hem bisikletçilik hem de fotoğrafçılık beraber yürütünce çok etkili oluyor, tam bir doğa ziyafeti sundun bizlere.
Tam bir yıl önce Abant, Taksim international otelinde kalmıştım ve oranın manzarası apayrı.
Bizlerle paylaştığın için teşekkürler.
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Selamlar,
Valla ben Abantı bir gördüm aşık oldum. Ondan sonra hiç bir yeri beğenmez oldum. Gerçi sen zaten orayı bizzat görme şansına benden önce sahip olmuşsun. Bu anlamda ben de seni tebrik ederim.. :)
Aslında Abantın doğu kıyısındaki kamp yerinde bisikletforum lu tüm bisiklet dostları GELENEKSEL BİSİKLETFORUM BİSİKLET KAMPI adı altında her sene kamp kursak ve o civarı hep bisikletlerimizle gezsek, ne de güzel olurdu.. pek de tatlı olurdu..:)
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
:) evet abi sizin gibi organize ve hırslı insanlar lazım bizlere, bisiklet camiasına.
Keşke Ege bölgesinde bir yerlerde oturuyor olsaydınız veya benim maddi imkanım biraz iyi olsaydı beraber çok şey yapabilirdik, beraber İzmir-İst veya İst-İzmir turu gibi
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


valla athletic, bana tam damardan girdin... bundan sonra konuştuğun herşey ikimizin aleyhine olabilir (yada lehine) :) :)
inşallah dediklerin birgün olur.. olmaması için hiç bir sebep yok.. belki biraz zaman ve imkan meselesi var o kadar..
sevgi ve saygılarımla
 

beykan

Forum Demirbaşı
Kayıt
3 Temmuz 2006
Mesaj
457
Tepki
101
Şehir
BURSA
fotoraflar mükemmel çok büyük emek var çok teşekkürler kazasız belasız keyifli sürüşlere devam etmeniz dilegiyle...
 

İsmail Ağıllı

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Ağustos 2006
Mesaj
1.691
Tepki
833
Şehir
Ürgüp, Kapadokya
siz bize örneksiniz hayranlıkla baka kaldım resimlere bu kadar mı güzel olur çok güzel yerler gitmissin abi çok şanslısın bu kadar çok ve bu kadar güzel resimi bir arada dünyada bulunmaz galiba çok iyi yaa
 

Dinamo

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Mayıs 2008
Mesaj
482
Tepki
347
Şehir
İstanbul - G.O.Paşa
Mesut Bey,
Muhteşem bir gezi ve bunu dair bir konu başlığı altında herşeyi yorumlamışsınız. Tebrik ederim, bravo... gidilecek ne varsa gitmişsiniz.
Yazıları okumak ve resimleri incelemek bile zaman aldı :eek:




Ben Mudurnu’ya dalmış giderken karşıma bana dalmak üzere bekleyen bir köpek çıkıyor. Önce köpek kovucu aletimi çıkarmak yerine refleks olarak fotomakinamı çıkarıveriyorum. Bu aptalca hareketime o kadar kızıyorum ki köpek benim bu kızgınlığımdan etkilenmiş olacak ki sanki benden çekiniyor. Köpekteki bu rahat tavırları görünce ben de rahatlıyorum ve onunla sohbet etmeye başlıyorum. İşte ben konuşup köpek dinlerken çektiğim fotolar. Köpeğe ne konuştuğumu merak ederseniz, önce ona kendimi tanıttım. Sonra ona kendisiyle ilgili sorular sordum. Ayrıntılar köpeğin özeline girdiği için bu konuşmayı burda veremiyorum. :):)
http://i76.photobucket.com/albums/j10/ironmanabant/abant394.jpg

ve beklenen son geldi. İşte TRT Abant/Bolu verici antenleri ve işte uzaktan görünen Abant gölü:
http://i76.photobucket.com/albums/j10/ironmanabant/abant422.jpg
http://i76.photobucket.com/albums/j10/ironmanabant/abant428.jpg
http://i76.photobucket.com/albums/j10/ironmanabant/abant423.jpg


Bizde bu h.sonu gideceğiz, nasıl olacak çok merak içersindeyim.
Bu denli gezinti yapabileceğimizi sanmıyorum ama bakalım neler yaşayacağız.
 
  • Beğen
Tepkiler: teampasha

teampasha

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Mayıs 2008
Mesaj
438
Tepki
227
Şehir
Adana
sanırım ilk kez bir konuyu okumam 45dk filan sürdü, inanılmaz güzel görüntüler, doğada doğa üstü bu performans için ellerinize ayaklarınıza sağlık, ancak bu kadar güzel yerler bir arada görülebilir, ancak bu kadar resim çekilebilir. yorumlarda dendiği gibi gezi değil belgesel olmuş. tekrar teşekkürler
 

eYa

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mayıs 2005
Mesaj
1.267
Tepki
781
Şehir
Eskişehir & Didim
Ben nasıl oldu da bu konuyu görmedim :( Sevgili Mesut abi ne kadar teşekkür etsek az. Anlatım belgesel, fotoğraflar kartpostal kalitesinde olmuş... Tek kelime ile muhteşem...

Asıl muhteşem olan ise doğada sergilenen sanat... Siz nasıl ki bize fotoğraflar ile doğanın muhteşemliğini yansıtmaya çalışıyorsanız ayna misali, doğa da bize asıl Sanatkarın sanatını sergiliyor... Görebilene... Anlayabilene...

Aldınız götürdünüz bizi evlerimizden... Pazar günü Abant'ta Deltanın etkinliğine Eskişehir'den dağları aşarak 140 kmlik bir yoldan araçla gitmeyi planlıyoruz. Araç olmazsa da sanırım bu fotoğraflardan sonra tek başıma da olsa o yolu gitmeye değecek... Keşke siz de bu pazar Abant'a gelebilseniz...

Tekrar tekrar... Teşekkürler...
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
@eYa

Bundan sonra Abanta tekrar gitmek istesem; Abantı değil de; oraya giden sizin gibi bisikçetçilerinin gönül güzelliğini görmek için gitmek isterdim.
Hele de bu istek karşılıklı olunca...


Sizlere güzel gezmeler. Tadını çıkarın. Keyfinize bakın.
Bence, Abant'ta gezmek , insanın ömrünü uzatıyor.. :) ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: eYa

fatihgüven

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mayıs 2007
Mesaj
1.882
Tepki
807
Şehir
topçular/eyüp/istanbul
Ben de Abant'ı gördüm sanıyordum:D
Teşekkür kifayetsiz kalıyor bu kadar emeğe :)
Elinize,ayağınıza sağlık :)