Muğla'dan Antalya'ya D 400’ de 490 km.

felis911

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2006
Mesaj
1.352
Tepki
859
Şehir
ce
Yolculuğa başlamadan önce ben ve arkadaşım Murat 1 hafta öncesinden hazırlığa başlamıştık.Hazırlığı kategorilere ayırmıştık.Bunun içinde; eksik ekipman (bagaj, reflektör), yedek ekipman (fren pabucu, iç lastik, alet takımı), atölye (vites-fren kontrolleri, lastik, bagaj yapımı), sağlık çantası, yol-harita çalışması ve konaklama planlaması vardı.

(link)

Yolculuğun ilk günü ısınma ve bisikletleri deneme turu oldu bizim için.Yaklaşık 38 km. gidip Sarayyanı köyünde (Köyceğiz’e 24 km. kala) konakladıktan sonra asıl yolculuğumuza hazırdık.İlk zorlanacağımız yer olan Göcek geçidini düşünerek Fethiye’ye doğru yol alırken, aslında Göcek gecidinin en kolayı olduğunu çok sonra anlayacaktık.Oldukça dik, sessiz ve kısa bir dağ yolu olan Göcek çıkışından sonra inişe geçtik.

(link)

(link)

Çok şirin bir sahil beldesi olan Göcek’e geldiğimizde Murat’a nasılsın diye sorduğumda cevap alamadım.Rengi sapsarıydı.Neyin var dediğimde ağzından sadece şu sözleri duyabildim; ‘Açım!’.Hemen güzel bir yerde yemek yedik.Göcek çok güzeldi ama yol bizi bekliyordu.Eğimi az ama sürekli çıkış olan 35 km.’den sonra Fethiye’ ye saat 16:00 ‘da geldiğimizde toplam 125 km. yol yapmıştık. Kendimizi önce bir pansiyona sonra Fethiye sahiline attık.Sabah 08:00 gibi tekrar yola koyulduk.Şimdiye kadar yolları biliyorduk ve bundan sonrası tamamen sürprizdi ama harita bilgisi, sezgisi ve elindeki hem yükselti hem ayrıntılı yol gösteren haritalarıyla navigator arkadaşım Murat her yolu avucunun içi gibi biliyordu sanki.Yolumuzu Saklıkent’e doğru çevirdik ve her yanı çalılık ve ağaç olan sessiz ve tamamıyla doğa kokan bir yolda uzun süre ilerledikten sonra Saklıkent’e saat 12:00 sularında ulaştık.

(link)

Bu, güzel, tarih ve doğayla bütünleşmiş yeri geçtikten sonra Saklıkent’te denizle birleşen çayın kenarından yol alarak ana yola (D400) geldik ama yol benim ve Murat’ın tahmin etmediği şekilde bir köyün (Yeşilköy) içinden geçiyordu.

(link)

(link)

Köyde sayısını hatırlamadığımız kadar ‘hello!’ diyen küçük çocuğu geçtikten sonra karşımıza aşılması zor bir yer olan Yeşilköy tepesi çıktı.Eğim oldukça yüksek, yol çok dardı ve bir noktada artık pedal atamaz duruma gelmiştik.Hep onlar mı bizi taşıyacak diyerek aldık bisikletleri elimize.2 saat sonra tepeye çıkıp Kalkan tabelasını gördüğümüzde o gün için 90 km. yapmıştık ve rahat bir nefes aldık.Kalkan çok tatlı bir yer.Doğasıyla, insanıyla ve turizm anlayışıyla başka bir dünya sanki.Muhteşem denizini de unutmamak gerek tabii.

(link)

Kalkan’dan ayrılmak bize çok zor gelmişti ama amacımız daha çok pedal atmaktı ve böylece Kaş’a kadar insanı büyüleyen manzaraya sahip olan bir yolda deniz kıyısından ilerledik.Yolda muhteşem Kaputaş plajında durmadan edemedik.

(link)

Kaş’ta kısa bir nefes aldıktan sonra yol boyunca şimdiye kadar yaptığımızın en fazlası olan 12 km.’lik (Kaş tepesine) tırmanmaya başladık.Tırmanış tepedeki Opet’te bitmişti yada biz öyle sanmıştık ki sürekli sert inişli ve çıkışlı Torosların başlangıç tepelerinde dağ havasını ciğerlerimize çekerek asıldık pedallara. Yavu’yu geçtikten sonra iniş tabelasını (15 km) gördüğümüzde önümdeki Murat ve ben artık Torosları bitirdiğimizi düşünüyorduk.Çok zevkli bir inişten sonra Demre’ye ulaştık.

(link)

Bu arada yağmur bizi kolluyordu.Bulutlar önce önümüzdeydi.Sonra arkamıza geçmişti ama henüz yakalanmamıştık.Saat 16:30 olmuştu ve o gün 92 km. yaparak yolu bitirip çadır kampı aramaya koyulmuştuk ki Demre’de gezerken Yamaha marka motosikleti görüp yemci dükkanına yanaştığımızda bizi ummadığımız şekilde sıcak karşılayan Zekeriya’yla tanıştık.Bize çevreyi tanıttı. Çadır kurabileceğimiz yeri gösterip aynı zamanda akşam bizim için mangal yapması da dostluğunun yanında ayrı bir jestti.
Demre sahilindeki kamp bitmişti ve hedefe son yolculuk kalmıştı.Biz ise bir yandan bisikletlere yapışık vaziyetteydik ve diğer yandan yağmur sürekli peşimizden geliyordu.Neyse ki yağmadı ve bisikletlerin vites-fren ayarlarını tekrar elden geçirip kontrollerimizi yaptıktan sonra Demre’den Olympos’a doğru yola çıktık.Bacaklarımız, kollarımız ve boynumuz bizi zorlamıyordu ama yorulmuşlardı.Kaba tarafımızı ise artık hissetmiyorduk.Biraz geç kalkmamızın etkisiyle tempomuzu yüksek tutarak dümdüz bir yoldan Finike’ye geldik.Küçük bir mola verip Kumluca ya geldikten sonra karşımıza bir diğer büyük ve son engel olan Musa dağına tırmanışa geçtik.Oldukça yüksek ve uzun (11 Km.) olan bu dağ yolunda 2 defa mola verdik.Sonunda tepeye ulaştığımızda polis kontrolüne rastladık.’Ehliyet-Ruhsat beyler!’ diyen iki güler yüzlü polis memuru bizi karşıladı.Nereye gittiğimizi sorduktan sonra neden Belen sapağından inmiyorsunuz daha kısa dediklerinde biz gidiceğimiz kestirme dağ yolunu 20 m. geçmiş olduğumuzu anladık.Çam kokulu enfes orman ve dağ yolundan Olympos’a indik ve hedefe ulaştık.Ama karar çoktan verilmişti.Buraya kadar gelmişken Antalya tabelasını görmeliydik.Olympos’a vardığımızda o gün için 90 km. yol yapmıştık.Orman içinde ahşaptan yapılmış küçük şirin odaları ve hamakları olan güzel bir pansiyonda kaldıktan sonra sabah 09:00 da yola koyulduk.Artık yol, biz ve tabii yağmur vardı.Anayola çıkmak için daha önümüzde 8 km.’lik bir çıkış vardı.Zorlu bir tırmanışın ardından 27 km. sonra Kemer’e geldiğimizde çok aç olduğumuzu fark edip mola verdik.

(link)

Sonrasında 17 km. inişli çıkışlı Antalya yolunda yağmur bizi yakalamıştı ama yol ve biz akmaya başlamıştık ve durmaya niyetimiz yoktu.Deniz kıyısında yağmur eşliğinde 30 km. yol aldıktan sonra Antalya tabelasının yanından geçerken Murat ellerini bırakıp yukarı kaldırdığında yolu bitirdiğimizi anladım.Antalya’da saat 18:00’da terminale ulaştığımızda Muğla’dan Antalya’ya yaklaşık 490 km. yapmıştık.

(link)
Üstümüzü değiştirip biletlerimizi Kamil Koç’tan aldıktan sonra saatlerce oturup birbirimize yolculuğu nasıl yaptığımızı anlatarak mutlu bir halde Muğla’ya geri döndük.

RESİM YÜKLEMELERİNDE LÜTFEN BOYUTLARA DİKKAT EDELİM
 
Scudo

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Şubat 2005
Mesaj
2.507
Tepki
1.394
Şehir
cappadocia ürgüp
tebrikler güzel bir tur yapmışsınız paylasım için teşekkürler
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Akdeniz kıyılarında yolculuk. Hayellerimi süslüyor. O yollarda iniş çıkış insana vızz gelir. Bir tarafın Yemyeşil dağlar, diğer tarafın ucsuz bucaksız deniz. Bir insan daha ne isterki.
Paylaşım için teşekkürler..

Sevgiler...
 
  • Beğen
Tepkiler: felis911

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
harika :)
tek kelime ile...


elinize ayağınıza sağlık..turların devamlılığını dilerim..
 

Natural_animal

Daimi Üye
Kayıt
28 Mayıs 2006
Mesaj
223
Tepki
188
Şehir
Antalya
Arkadaşlar süper gezi olmuş. Ve sayılı tehlikeli kaza riski çok olan bir yolda turu gerçekleştirmişsiniz. Pedallarınıza sağlık. Size bir şey sormak isterim. Bu turu yaparken hiç otomobiller tarafından sıkıştırıldınız yada zor duruma düşürüldünüz mü? Bende D 400 de 100 km gibi bir yol yapmak istiyorum. Tek korkum otobiller. Sizden gelecek cevap benim için çok önemli.
 

felis911

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2006
Mesaj
1.352
Tepki
859
Şehir
ce
@Natural_animal

öncelikle d 400 bildiğiniz gibi oldukça uzun. Yeryer sıkıştığımız bölümler oldu. Önemli olan sizin hangi aralıkta 100 km yapmayı düşündüğünüz. Biz en çok Patara -Kalkan arasındaki Yeşilköy beldesinde bir tırmanışta sıkıştık yol çok dar ve dikti ayrıca Kemer-Antalya arasındaki tünellerin giriş çıkışları ve içinde sıkıştık. Aslında özellikle sıkıştıran olmadı sebep yolların darlığı idi. Yalnız bazı çin malı motosikletliler yanımızdan geçerken gürültü ile bizi taciz ettiler ama herşeye rağmen muhteşemdi. Muğladan Antalyaya kadar ayrıntılı bilgi verebiliriz ama antalya sonrasını bilmiyoruz
 

Natural_animal

Daimi Üye
Kayıt
28 Mayıs 2006
Mesaj
223
Tepki
188
Şehir
Antalya
@felis911

Ben Alanya-Gazipaşa-Anamur route unu yapmak istiyorum. Ama yollar çok dar olduğu için ve trağinde D 400 de kötü ünü olduğu için tırsıyorum. Başka bir sorunum yok. Motosikletimle çok defa gittiğim bir gezi yolu. Ama birde Bisikletimle gitmek istediğim yerlerden biri. Ondan Size sormak istemiştim. Teşşekürler
 

billcycle

Üye
Kayıt
18 Temmuz 2006
Mesaj
50
Tepki
27
gezi harika, hikaye ve fotoğraflar muhteşem. umarım bir dahaki seferiniz de böyle unutulmaz olur. başarılar, kolaylıklar..
 
  • Beğen
Tepkiler: felis911

Kemal Tecimen

Daimi Üye
Kayıt
3 Aralık 2005
Mesaj
326
Tepki
305
Şehir
istanbul
mükemmel bir gezi yapmışınız paylaşımınız için teşekkürler
 

A.Bülent Yamaner

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Şubat 2005
Mesaj
1.173
Tepki
309
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Scott
Uzun zamandır tasarladığım ama fırsat bulamadığım rota üzerinde yapmış olduğunuz gezi ile biraz olsun kendimi oralarda hissettim.
Güzel ve teknik anlatımınızla harika resimleriniz için çok teşekkürler.
A.Bülent Yamaner
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Güzel bir gezi olmuş ayrıca anlatım ve fotoğraflarda bir harika.Muğla damı ikamet ediyorsunuz zira sizinle tanışıp beraber pedallamak isterim.
Sevgi ve saygılarımla.
H.Can DEMİREL
MUĞLA
 

boreas

Forum Demirbaşı
Kayıt
27 Mayıs 2006
Mesaj
529
Tepki
159
Şehir
Edirne
gezi için tebrikler. harika bir iş çıkarmışssınız. foruma bakarken arkadaşım geldi yanıma gördü fotoları dediki bunlar kartpostalcımı :D müthiş fotoğraflar paylaşım için teşekkürler...
 

felis911

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2006
Mesaj
1.352
Tepki
859
Şehir
ce
sayın H.Can Demirel Muğla da ikamet ediyoruz umarım birgün fırsat bulur pedallarız
saygılar
irfan murat
 

Necati Bilgen

Daimi Üye
Kayıt
28 Temmuz 2005
Mesaj
337
Tepki
793
Şehir
Bakırköy, İstanbul
Sevgili kardeş, Güzel bir tur olmuş, o yolun çıkış ve inişlerini iyi biliyorum. Bende Romanyalı genç bir bisiklet sever arkadaşımla 2000 yılında İskenderun-Marmaris arasında, 2001 yılında yalnız olarak İstanbul, Manisa yolu üzerinden Marmaris'e Sakar geçidinden aşağı inip Marmarise gitmiştim. Çok zevkli bir tur olmuştu. Sana devamını dilerim. Sevgiler.
 
  • Beğen
Tepkiler: felis911

candede

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
1.084
Tepki
1.050
Şehir
DÜŞ BAHÇESİ
Yüreklerinize sağlık.Bende uzun turun ardından PC nin başına geçip ekrana alışmaya calışıyorum.
Geçtiğiniz,gördüğünüz yerleri tekrar gezip görmüş oldum.

Yüreğinizdeki düşlerin taze kalması dileği ile...

Hayata gülümse..
 

felis911

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2006
Mesaj
1.352
Tepki
859
Şehir
ce
çok teşekkürler yoğun bir zaman denk geldiği için sizinle görüşemedik ama yüreğimiz hepsizinleydi ayrıca gezinizi kazasız belasız bitirmenize çok sevindim birgün görüşmek ve beraber pedallamak dileğiyle