Scudo Sports

MTB'yi yükseltmeli mi yoksa yola mı geçmeli?

Bende çok kararsızım mtb aldım ince hem yol hem arazi lastiği aldım ama fayda yok yola geçmek istiyorum ama sürekli dağa gidiyoruz bizim akraba sirrius comp aldı zırhlı lastik aldı arazide mtb nin gittiği yerlerden çok kolay geçiyor bende kararsızım ne yapmalıyım veya ne almalıyım şu an Xc500Hd var 2000 tl geçmiyen 26" yol bisikleti bulabilirmiyim

Mtb ilede dağ çok zevkli oluyor kalın lastik bozuk yollar falan yol ile dağda da bir yere kadar yolda binincede mtb yoruyor ne yapmalıyım

@melih parlak
Aynen öyle dağda yokuş aşağı engebeli parkurda mtb aşırı derece zevkli bide hızlanınca süper oluyor ama işte

• Beğen
Tepkiler: melih parlak
Scudo
Hocam mrb
Ben ilk önce 29 er mtb aldım günlük 80/100 km tur yapıyordum
Lastikler yordu, lastikleri inceltim, bir süre fena değildi sonr buda yetmedi metida crossway 100 e geçiş yaptım.
1 sene sonra karıncalanmaya başladım:) ve bu sene başı xrs 030 tiagra aldım.
İyiki de aldım. Yol bisikleti başka bir şey.

Bisiklet seven her insanın bir sürüş tarzı vardır ve bunu zaman içinde deneme / yanılma yöntemiyle bulur bende yol bisikletine mtb den geçiş yapan biriyim mtb'nin tadı çok başkadır kabul ediyorum ancak bu bisiklet size ne olduğunu arazi şartlarında söyler düz bir yolda mtb kullanmak sadece hamallıktır çok çok keyifle kullansam da satarken gözümü bile kırpmadım yol'a geçtiğimde ilk dikkatimi çeken şey daha az efor sarfederek daha hızlı ilerleyişim oldu evet çok konforlu değil çukurundan kaç mazgalından kurtul olayınız olacak ama verdiği pozitif enerji adrenalin işte bu haz tartışılmaz
Sıklıkla araziye giriyorsanız mtb den vazgeçmeyin 1.75 slick lastikle düz yolda da iyi bir sürüş elde edersiniz ancak ay da yıl da bir arazi gören genelde düz zeminde kullananlar yol'u tercih edebilirler

Bence psikolojik :) No Pain No Gain!!

Donanımı yükseltmek pek birşey farkettirmeyecektir.Bende full xtr setli 9 kg civarında mtb var.Birde kardeşime aldığım tourney donanımlı yol bisikleti.Donanım olarak ne kadar yüksek olursa olsun yol bisikletindeki hissiyatı alamazsınız.Benim yol bisikletinde aradığım tek şey disk fren gücü.

Geri