Scudo Sports

mtbyi sehir bisikletine nasil.donusturucem.

@ismail eren

Sizin'de abimizin durumunu okumadığınız belli şuanda mtb'sinde zaten 1.50 lastik kullanıyor kendisi 28" jant 35c lastiklere geçtiği zaman durumun değişmeyeceğini pedala basarken daha fazla efor sarfetmesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorum

Scudo
@bastug aydogan
şehir bisikletinde daha az yorulursunuz.
yol bisikletinde çok daha az yorulursunuz.
araziye çıkmam diyorsanız ucuz yollu bir yol bisikleti bakın.
çok az olur toprak yola girmem diyorsanız amortisörsüz bir şehir bisikleti edinin,
bazen toprak bazen asfalt diyorsanız amortisörlü bir şehir bisikleti alın.
bu yorumu 1 adet 26" MTB, 1 adet 29er MTB ve 1 adet yol bisikleti sahibi olan birisi olarak yapıyorum.
her koşul altında kurtulun o MTB den.

@ismail eren

Konuyu baştan okursanız abimizin Mtb'sinde 1.50 lastik kullandığını görebilirsiniz . 28" Jant 35c lastiklere geçtiği zaman bu durumun değişmeyeceğini pedal basarken biraz daha efor sarfetmesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorum

@Cenk Yiğit

yanılıyorsunuz.
gerek kadro geometrisi, gerekse aktarma sistemleri olsun şehir bisikletinden yana avantaj getirir bu örnekde. ayrıca 35c şehir lastikleri daha iyi akar.
kullanmadığınız şeyler hakkında varsayımlarla yorum yapmak sağlıklı değil

Bastug Bey, bisikletçileri gezin ve size bir şehir bisikeltini denettirecek bir bisikletçi bulun.
deneyin ve görün.
ondan sonrada da sizi temin ederim kafanızda hiçbir soru işareti kalmayacak

@ismail eren

Kullanmadığımı size ne düşündürdü bilmiyorum ama bende biraz detay vereyim . 26" jant'a geçmeden önce 29" kullanıyordum üzerinde yol lastiği denemelerimde olmuştu ve pek hoşuma gitmediği için yeniden 26" jant'a yöneldim ve dişli lastikler ile kullanıyorum benim memnun olma sebeplerim belki spd ve üst seviye bir bisiklet sahibi olduğum için olabilir. Mevzu ettiğimiz Aktarıcıların sahip olduğu ön dişli sayıları mtb'de 42X34X24 ve 1.50 lastik kullanan birisi şehir bisikletinde 48X36X26 kullanacak . Bu konu aksine mtb bana yetmiyor bastığım pedal boşa gidiyor şeklinde olsaydı abimize yol veya şehir önerebilirdik ama fazla efor sarfediyorum yoruyor şeklinde bir konuya şehir bisikletine masraf yapması istenemez .

mtb yi trekkinge çevirme diye konu var.
oradaki arkadaştan fikir alın isterseniz.
kendisi lastik değiştirerek memnun olduğunu söyledi. paranız az ise lastik değişimi. paranız var ise satın yeni alın. ölücülerele uğraşırken bol sabrınız olsun :D

@Cenk Yiğit
bende hem 26" var hemde 29". bunlar şehir bisikletleri değiller.
bakın gördünüz mü, kullanmamışsınız hiç şehir bisikleti.
ortalama bir MTB , ortalama bir şehir bisikletinden 3 -4 kg daha ağırdır.
ayrıca kadro geometrisi hızlı gidip yol almak hedefli değil aksine bozuk arazide sürücüyü rahat ettirmek odaklıdır.
o yüzden şehir bisikeltinin dişli az biraz yüksek gibi görünsede,
kullanımda şehir bisikleti daha az yorar ve daha akıcı olur.
sizin kondisyonunuz iyi olabilir ve yokuşta şehir bisikleti kullananı geçmiş olabilirisiniz ama o bisikletin değil, bisikleti kullanan yüzünden olur.
size tavsiyen 700x28c bir şehir bisikletini deneyin ve izlenimlerinizi bizlerle paylaşın

@ismail eren

Hocam onlar mtb tecrübelerim şehir bisikleti benim açımdan hep gereksiz olduğu için hiç almaya niyetlenmedim turlarda arkadaşların bisikletleriyle ufak testlerim oldu ama Mtb sahibi için şehir bisikleti gereksiz 2. bisiklet olarak Yol tercih edilmeli ki toplama yolunu seçtim kadrom bu (link) parçaların siparişlerini verdim bekliyorum. Konuyu dağıtmadan Benim hala görüşüm boşuna al sat yaparak şehir bisikletine geçmemesi. 1000 Lira bütçeyi al sat yapmadan ayırabiliyor ise Btwin 3 alsın mtb bisikletinede dişli lastiklerini geri taksın ve sürmeye devam etsin. Elindeki mevcut mtb'den geçeceği şehir bisikletinde aradağını bulamayacağını ben garanti ederim

Geri