Scudo Sports

Mtb vs. Yol Bisikleti

Yol bisikletiyle 60-70 km ile gidiyorsunuz kih kih bu lafa bile gulunur sence 3 saatlik bir yol bisikleti antrenmanının hangi bolumunde 60-70k ile gidersin? ben sana soyleyim o yol bisikletiyle bile cok sık yasayacagın 1 durum degil. Hadi onu gectim; onune mazgal cıkacak ne yaparsın biliyormusun? 1 adet bunny hop. Tabi boyle bir yorum yaptıgına gore bisiklete binmekte cok tecrubeli olmadıgını anlıyoruz ve bunny hop yapamayacagın gercegi ortaya cıkıyor. Evet sen takılıp ucarsın... Yol bisikletiyle tumsekten gecersin aslında ama anlasılıyorki sen bu konuda bayağı bir tecrubelisin...

Scudo
merhaba arkadaşlar

Yol ile kaldırımdan inilmez mi :) kim demiş? ben iniyorum bu yapıma rağmen daha 1 kez akort yapmadım!
Stabilize asfaltta da biniyorum!

Mazgallara gelince hafif peş geçebilirsin :) biraz dikkat yeterli
tabi iyice alıştıktan sonra mazgalın mtb lastiği kalınlığındaki kolları üzerinden yol un parmak lastiğinin inceliğini kullanarak dümdüz geçebiliyorsun :)
beni tek tırstıran nokta tramvay yolundan giderken dikkatlice birden karşımdan tramvay gelirse sağa sola kaçarken tekeri düşürürmüyüm diye düşünmek :)
gerçi o sadece bana haiz bir durum değil MTB nin 1.75 lik lastiği de araya düşüyor benim 700x23c de :)

benim yorumumu sorarsanız
beliniz boynunuz eğilmeye alıştırabilecekseniz (boyun eğebilecekseniz)
yoldaki vibrasyonlara alışabilecekseniz
Yol bisikletine binilir!

Arazide mi 20 kişilik ((normal tur grubu))'nun gittiği her yerde gidebilirim
nolur biraz yavaşlar dikkatli giderim...

yoldaki vibrasyonlardan dertli iseniz bir nebze azaltmak için gider bir karbon maşa takarsınız birçoğunu absorbe eder denedim gerçekten konforu arttırıyor...

Bozuk satıh hariç her yola YOL gelebilir bence

2 sinin de yeri bambaşka
benim MTB bisikletim varken gittim birde yol bisikleti aldım

Turlara göre seçim yaparım
Asfalt çoğunluk fazlaysa YOL la giderim neden mtb ile uğraşayım?
Arazi çoğunluk fazla ise MTB ye binerim...

Birçok kişi parmak lastik hemen patlar gibi görüyor
Anlam veremiyorum Yol bisikleti dış lastikleri gerçekten çok kaliteli ve ben 1 sefer ilk aldığım gün dolmuşun rüzgarında hızlıca giderken bir çukura kurban gitti ve sadece önü kurtarabildim arka patladı :)
ilk gün normal havalar ayarsız alışmaya çalışıyorsunuz sürat hoşunuza gidiyor :)
yaklaşık 50 ye yakın süratle çukura girmek bile büyük tecrübeydi benim için....

Yol bisikleti o kadar da nazik değil buna inanın ;)

Ercan..

@isparta32

Ya keşke bu mesajı yol bisikleti almadan önce görseydik. Para verdik o kadar, aldık yok bisikletini... Kullanamicaz da... Neyse tatile Amsterdam 'a gidiyim bari...

Bibendum arkadaşım, sen de pişmansın di mi? E tabii... Keşke böyle bir bilene sorsaydık.. Acele ettik...

evet hepimiz bısıkletlerımızı alıp amsterdama gıdelım:D .pekı sn ısparta32 beyım,ben 15 senedır kurs-yarıs-yol(4 adet 2 celık 2 alu) bısıkletıne ıstanbulda bınıyorum araya kucuk bır bmx gırmıstı o kadar onun dısında hep ınce teker.sızın yazdıklarınızı tek basıma ben bıle curuturum.lutfen koltuktan sallmayı bırakın ve gerceklere bakın(yazımı 5 kere okuyun anlamıdıgınız yer kalmasın yoksa anlayısınızdan suphe edıcegım);)

bır arkadasımız da bunny hop ? demıs.tek teker de gıdılır bunny hop da yapılır zaten bunny hop mutlaka ogrenılmeli.(spdlerle cocuk oyuncagı)

sn ısparta32 yol bısıkletı hakkında ne ogrenmek ıstıyarsanız sıze yardımcı olmaya hazırım buyrun hodrı meydan

Buyrun arkadaşlar ikisini karşılaştıralım...

Evet OXSY...Gercekten en guzel sekilde aciklamissin:D:D:D

Bu arada evet, bunny hop cekiliyor...
54 kadrolu(olmasi lazim) bisikletle ben cekip kaldirima cikabiliyorum:)...
Street'den kalma aliskanlik:D

mesaimi bu işe ayırıyorum ve baslıyorum

MTB'in Özellikleri
Her Yolda gidebilirsiniz
(gıdersınız ama tırtıklı lastıkler sızı cok fazla yorar asfaltta,slıck lastıklerlede toprak ve camurda gıdemezsenız kayar).
Parçaları kolay bulunur ve ucuzdur
(ucuz parcalar dandıktır,kalıtelı parcalar pahalıdır)
Road bike'a göre ucuzdur
(scale 10 nekadar acaba 4000euromu her zamankı gıbı kalıte tabıı)
Dış lastik daha dayanıklıdır
(neye gore bazı arkadaslarım cok kısa surede lastık bıtırdıklerını soyluyorlar mtb de)
Sürüşü daha rahattır
(kaymak gıbı asvaltta gıderken mı :D yoksa arazıde mı?)
Uzun yol giderken daha fazla yük taşınabilir
(yuku sız mı tasıyorsunuz yoksa bısıklet mı?)
T.C Karayolları Mtb için daha uygundur
(ya ne desem kı sız karayolları uzmanısınız herhalde)
Virajları daha keskin ve risksiz alırsınız
(her zaman vırajlarda dıkkat)

ROAD BIKE'ın Özellikleri
Sadece asfaltta gidebilirsiniz
(adı ustunde yol bısıkletı)
Parçaları pahalıdır ve zor bulunur
(shımano sora fıyatlarına bır bakın gırıs olarak uygundur hemıde STİ)
Pahalıdır
(100 ytlye yol bısıkletı satılıyor ha sız ultra bısey bakıyorsunuz o zaman baska)
Teker patlamasına elverişlidir
(onemlı:asvaltta gıdıyorsunuz dıken cam dal vs bulunmaz.ayrıca lastıklerınızde 100 psi hava var yanı lastıkler beton gıbı sadece araba kazalarından kalan cam kırıklarına kalıyorsunuz ona da bıraz dıkkat benım lastıklarım su an 1500 2000 km dır patlamadı)
Mtb ye göre 2-3 kat hızlı gider
(aerodınamık oldugu ıcın bıraz kazancınız olacak tabıı)
Sürerken daha az yorulursunuz, daha fazla yol gider ve daha çok hız yaparsınız
(dogruya dogru ince teker daha az yorar,fazla yormadıgı için daha uzun yol gıdebılırsınız, bacakların kuvvetlıyse hızlı da gıdersınız)
sürüşü mtb ye göre daha az konforludur
(ben ustunde 8,5 saat 242 km gıttım prolar 20 gunde 3400 km gıdıyorlar onlar sıkılmıyorlarda bız mı sıkılcaz)
Mazgallar, çukurlar, engeller düşünüldüğünde T.C de sadece oTobanda sürüşe elverişlidir
(yolculara sormak lazım nerde bınıyorlar acaba)

Alttaki Motorsiklet ile asvalta mecbursunuz türkiyede işe yaramaz üsstekini alın :D

Evet abicim, herseyde oldugu gibi bundada amaca gore uretim meselesi var...

Hersey amacina gore arastirilir gelistirilir uretilir satilir...alacaklar ise amaclari dogrultusunda alirlar...

Dolayisiyla basligin basindaki bu kiyasi yapmak sacma...

Herkesin amaci, zevki farkli..
Ve kim neyi alacaksa zaten arastirip ona gore bilmem kac lira veriyor buna...
Bu siteye giripte yanlislikla yol bisikleti alan az vardir sanirim;)

Is fenerbahce-Galatasaray fanatizmine donmesin mumkunse...:D

Iyi forumlar:)

@ExiLedd

Istiyorsaniz o konuya da gireriz ama icinden cikamayiz...

Ustteki motor 250 ila 450 cc civari bir spesyal kros tur...Kawasaki KX serisinden...
Alttaki ise ZX 6 R yine Kawasakinin Racing modeli...

Turkiye Satis fiyatlari amaclarina ragmen yaklasik degerdedir...
Cunku spesyal kros dedigimz olay inanilmaz sartlara dayanmasi icin cok ozel muhendislikle uretilir...
250 cc olanindan inanilmayacak bir guc cikarir(65+) Ve iki zamanlidir...
Ama bunun sonucunda bir zorluk ortaya cikar...Bakimi...
Spesyallerde bakim gunluk olmalidir...Bu da size inanilmaz bir yuk getirir...
Turkiye'de o makinanin bakimi her defasinda 400 ytl seviyesini asar...
Ayrica bu kadar gucu uretirken kendisinin iki kati motor hacmi olan motordan birbucuk kat fazla yakar:D...

Asagidaki makinanin periyodik bakimi bu rakamin yarisi olacaktir...
Ustelik alttaki makina 270 km hizlara cikabilirken, usttekiyle disli lastikle 150 km ile gidersiniz:) ve asfaltta beliniz kopar...

Ayrica spesyal kros ta plaka lamba sinyal vs. yoktur...bu sekil binerseniz birde ceza yersiniz:D:D:D

Ve ben kisisel olarak iki ture de hayran oldugum icin ikisindende isterdim...
Kros u dagda, racingi uzun yolda kullanmak icin;) (Honda olmak sartiyla:p)

Sekilde oldugu gibi: :D:D:D

Isi daha guzel geyige de vurabilirim...Ama bu kadar yeter...Baslik eglenceli olmaya basladi.

@burgazz

Abi gel Antalya'ya heryer dümdüz asfalt :)
serik - belek - manavgat - alanya gider geliriz ;)
120 mi 130 mu ne gidiş işte :)

Arkadaşım Ceyhunla beraber 7 saatte 200km pedal çevirmiştik
Çok eğlenmiştik ;)

YOL cular için güzel şehir aslında Antalya

gerçi ormanların aralarında da bol bol patikalar var ama keşfedilmeyi bekliyor MTB için ;)

@Ercan Bayram

Ah...ah. Bilmez miyim. Antalya'nın her karışını gezdim. Ama ne yazık ki bir otobüsün içindeyken. Buraya gelince de hiç içimden bisiklete binmek gelmemişti. En iyisi kafamdan uzaklaştırayım o güzel yolları. Hatırladıkça moralim bozuluyor. :)

Merhaba,

isparta32 arkadaşımın yazdıklarına göre en mantıklısı gidip hemen bir MTB edinmek !
Yolcu olan arkadaşlarda celallendi tabii bu karşılaştırmaya :))

şu aşşağıda isparta32 arkadaşımın yazmış olduğu 2 madde birbiriyle terso düşmekte. Daha az konforlu bir şeye bindiğimizde daha fazla yorulmazmıyız.

Sürerken daha az yorulursunuz, daha fazla yok gider ve daha çok hız yaparsınız

sürüşü mtb ye göre daha az konforludur

isparta32 ne konu açmışsın helal olsun milleti gaza getirdin

Tüm yolcu ve mtb ci arkadaşlara kazasız belasız sürüşler diliyorum ,

Tolga Gürgün

@Zuhâl

:D:D:D
Antalya unutulur mu hiç?? :D

Aşırı sıcakların geçmesini bekliyorum
dün 52 derece gösteriyordu güneş olan kısımlar
gölge 35-38 derece civarı

Hissedileni sormayın o nem rüzgar vs
yarım saat mecburiyetten bisiklete bindim de eve geldiğimde Güneş baya etkilemişti :boese157:

Yazın yanarız
Kışın Donarız
Burası Antalya Anlayamadım ben bu şehri :)
Ayarı yok :D:D

Arkadaşlarımızın fikirlerine saygılı olalım.Bilgilerini aşağılayıcı ve yargılayıcı değil de yapıcı şekilde düzeltelim...:)(Bu sadece bir öneridir,yanlış anlaşılmasın)
Bazı arkadaşlarımın üslubunu yanlış buluyorum...

evet arkadaşlar, anlıyorum ben sizi hemde çok anlıyorum

yol bisikletiyle hoplayıp zıplayalım diyen arkadaşı anlıyorum ( 70 km de )

türkiyenin asfaltları kaymak gibi diyeni anlıyorum.

cross motosiklet ile yarış motosikletini karşılaştıranı anlıyorum

Bi arkadaş sormuş nerden biliyosun bu kadar şeyi diye; lance armstrong amcam oluyo. o söylüyo ben yazıyorum buraya.

( Madem herkes atıyo, o zaman bu topicde atış serbest )

Geri