Scudo Sports

Mtb ve yol arasinda kadro farki varmi ?

hasancanerdogan

Aktif Üye
Tepki
27
İsim
Rize
Bisiklet
b'Twin
ARKADAŞLAR GENELLIKLE ISTANBUL ICINDE KULLANICAM AMA YINEDE KOYE FALANDA GOTURUCEM BIRDE MTB DAHA HOS GELIYO GOZUME FAKAT HERKES YOL BISIKLETI ALMAMI ONERIYO ORNEGIN CARRARO SPORTIVE 224 GIBI BISIKLETLERI ONERIYOLAR BENDE MTB ALIP DUZ LASTIK TAKSAM NE FARKI OLUR DIYORUM CEVAPLAYAMIYOLAR MERKA ETTIM ACABA BU SPORTIVE SERISININ KADROSU FALANMI FARKLI ARASINDAKI FARKLAR NEDIR BİRDE MESELA DECAHTLONDAN ;

ROCKRIDER 520 ALDIM DIYELIM BUNA YOL LASTIGI TAKIP IYI PERFORMANS ALIRMIYIM ONERIRMISINIZ ?

Scudo
Sadece özel isimlerin ve cümlelerin ilk harflerini büyük yazın.

Evet, farklı tür bisikletlerin geometrileri farklı oluyor.

@Murat B. yanı benım mtb ye yol lastıgı takmam bana olumsuz bısey getırırmı ?

@kamyoncu
Hızınızı bir nebze olsun arttırır fakat eskisi gibi sert alanlara giremezsiniz, ayrıca lastik ebatı da küçüleceğinden mazgal, çukur vs. daha fazla dikkat etmeniz gerekecek. Ve maşa görevini eskisi kadar iyi yapamaz, herhangi bir titreşimde gidon daha fazla etkilenir.

Bu yüzden düz(dişsiz) lastik yerine 2.00 ve ya altında hafif dişli lastiklerle işinizi görebilirsiniz, çamura giremez ama hafif araziye girebilir.
Örneğin ben uzun asfalt turları için ayriyetten aldığım Maxxis Overdrive 1.75 kullanıyorum.

Yol bisikleti hız için dağ bisikleti ise arazide takla atmamak için yapılmıştır yani farklı kadro geometrileri var

@kamyoncu
bahsettiğim lastiği mtb'de kullandım yaz boyunca, evet. Performansından da gayet memnundum. Rotayı daha çok arazi alanlarına çevirince bir süre onları rafa kaldırdım. :)

@LeventK. bende bundan bahsedıyodum ıste cok tesekkur ederım yorumlarınız ıcın bırde alıcagım bısıklet hd fren lastık degısımını kendım yapabılırmıyım acaba

@kamyoncu
:D Yaparsın zor bir işlem değil.

Kadrolar farklı tabii ki. Sen öncelikle bisikleti ne amaçla hangi yolda kullanacağını belirle. Sonra da bütçene uygun seçenekleri değerlendir.
Ama bana sorarsan mtb alıp şehirde kullanmak için dişsiz lastik taktıracağına yol bisikleti al. yol bisikletine alışınca yol bisikletinin bozuk yollarda da kullanılabileceğini göreceksin. Yok ben toprak yola gireceğim diyorsan mtb al.
Şahsi kanaatim, yolda yol kullan dağda dağ! Ama dağ bisikletini şehir yollarında sürüp kişiliksizleştirme. Bu benim kişisel kanaatimdir.
Nasıl istersen öyle bir bisiklet al ama öncelikle bir bisiklet al ve hemen pedallamaya başla sevgili kardeşim.

• Beğen
Tepkiler: sahbaz061
@kamyoncu yol bisikleti öneriyorlar demişsiniz, acaba Carraro sportive 224 size ve yol bisikleti tavsiye edenlere yol bisikleti gibi mi görünüyor? MTB ve Yol birbirinden çok farklı şeyler

Geri