Scudo Sports

Mtb kullananlar ve kullanmış olanlar bir bakar mısınız?

adilekci

Üye
Tepki
117
İsim
Abdurrahman Dilekçi
Değerli forum üyeleri. Abilerim kardeşlerim, öncelikle hepinize merhaba.

Uzun zamandır forumun üyesiyim ve bisiklete tekrar binmeye karar verdim. Tercihim Mtb den yana. Ülkemiz de bir çok kişi mtb yi şehir içinde kullanıyor ancak kendim trekking yapıp sürekli doğa da olduğum için mtb benim için en uygun olanı.

Pata küte profesyonelliğe fırlayacak halim yok maalesef. Bütçe olarak 1000Tl civarında bir bütçe ayırdım.

Aslında aklımda olan modeller şöyle ;
Carraro Crs 620
Carraro Force 530

Ve bu ikisi dışında Kron Xc500 Hd

Öncelikle benim için hidrolik fren önemlidir. V fren çamurlarda falan sıkıntı çıkarabiliyor ( 2 defa çıkarmıştı ) Antalya da kullanacağım yani çamurumuz ve suyumuz bol miktarda aynı zamanda yanı başımız da karlı dağlarımız da var. Şehrin kalabalığından kaçıp dağlara atacağım.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Scudo
Bir miktar eklenip rockrider 8.1 alınabilir.

Baktığınız fiyat aralığında temiz bir ikinci el bulmak en güzeli olur sanırım. Yol bisikletimi de aldıktan sonra mtb parçaları oldukça ucuz gelmeye başladı :) Kişisel görüşüm olarak carraro modelleri bana pek güven vermiyor, o fiyat aralığında sedona yı başarılı buluyorum. Gördüğüm güzel ilanlar var isterseniz paylaşabilirim.

Eğer 1500 tl seviyelerine çıkabilme durumun varsa rockrider 8.1 al bencede ama çıkamam diyorsan carraro crs 620 daha iyi bir seçim olacaktır. Bende antalya da oturuyorum. bisiklet gurubumuzla birlikte dağlara çıkıyoruz. Bende carraro force 540 var arkadaşlardan birinde de carraro crs 620 var her ikiside gayet sağlam bisikletler herhangi bir sorun yaşamadık şu ana kadar.

1000 liraya alıcağın bisiklette hd fren olursa v frenden daha fazla sıkıntı çıkarır o fiyata v fren bak yada bütçeyi yükselt

@BORA34
1000 tl ye HD olmaz demek yanlış olur bence. Çünki HD nin kalitesini, kullanılan fren sistemi belirler.
Ancak tabiki 1000 tl ye shimano deore vites sistemli bir bisiklet bulunursa, kullanılan HD sistemi kaliteli olmayacaktır. Acizane düşüncelerim bunlar hatam olabilir. Tecrübesiz yaşıma verip affedip uyarın :)

Özellikle bu aylarda bisiklet almaya karar vermeniz pazarlık payınızı oldukça yükseltecektir. 2014 yaz ayında alınan bir çok yeni cihaz kışa giriş ile birlikte ikinci el olarak satışa çıkarıldı. Yerinizde olsam ikinci el olarak tercihimi kullanır ve çok yorulmamış bir cihaz bakardım. Her durumda sıfır bir cihazdan daha üst segment bir bisiklet alabilirsiniz. Mesela corratec vb.

Soner arkadaşımıza katılıyorum. 2. El bir bisiklet bence de daha uygun olacaktır. Ayrıca hidrolik fren konusunda da bence önyargılı olmayın. Şu anda Kron'dan birçok markaya kadar orta seviye bisikletler dahil Shimano'nun giriş seviyesi frenleri kullanılıyor (bkz: (link)). Ben de şimdiye kadar birçok marka hidrolik fren kullandım ve giriş seviyesi dahi olsa Shimano'nun hidroliklerinde kolay kolay sorun yaşamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Soner hocam 1-2 saat evvel bir arkadaşımla karşılatım kendisi de bisikletlerle ilgilenir hatta 2. el alım satım yapar. Aynı durumdan bahsetti Crs 620 bakacakmış şayet bulursa 600-700tl civarında alınabileceğini beyan etti.

Melih hocam değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bisikleti alınca gruplara katılacağım hayırlısıyla. :)

Diğer dostlar nacizane yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Melih hocam force 540 nasıl acaba ?

Merhaba,
Öncelikle yeni alacağınız bisikletinizi güle güle kullanın.
10 aydır Carraro CRS620 kullanıyorum, genellikle dağda biniyorum.
Çamur, taş, kaya önüme ne çıkarsa artık, attığım mesajlardaki youtube videolarından nerelerde bindiğimi görebilirsiniz.

Satın aldıktan aksesuarlarda aldım ama konu dağılmasın, gayet memnunum, ben 1.000 TL'ye almıştım bisikleti, bundan önce Whistle Miwok 1052D kullanıyordum.

Şu anda ister yol ister dağ sorunsuz şekilde keyifle kullanıyorum, eğer amaç çok profesyonel bir seviye değilse önerebilirim bisikletimi, ben mat boyasını çok sevip almıştım. :)

@Tolga Uşaklı

Çok profesyonel olmayacak onun için daha erken kanımca. Çünkü arabadan inip bisiklete bineceğim için bir alışma evresi şart :) Mesaj henüz gelmedi ama videolara bakacağım. Bir nevi bisikletle keşfedilmemiş yerleri keşfe çıkacağım tabi gerekli kondisyonu sağladıktan sonra. :)

Mesajı direkt size atmamıştım, forumdaki profil bölümünden kullanıcının gönderdiği mesajları açarsanız benim mesajların arasından gittiğim yerleri görebilirsiniz. :)

@Tolga Uşaklı
Youtube üzerinden bakıyorum şuan videolarınıza. :)

Carraro Force 540 ile Carraro Crs 620 aralarında donanım olarak pek bir fark yok ama bana göre en önemli fark maşalarında. Force 540 ta xct maşa var yani yolda giderken bisikleti durdurmadan kilitlenmiyor mekanik kilitleme özellikli. Crs 620 de xcm maşa var bu maşada sürüş anında dururken fark etmez her an süspansiyonu kilitleyebiliyorsunuz. Buda yokuş çıkarken baya bir fayda sağlıyor.

@Melih T.

Haber saldım arkadaşa bakalım Crs 620'yi bulabilecek mi. :) Teşekkürler Melih hocam.

Galiba ben de crs 620 alacağım.

@adilekci

Aynı düşünceleri 1 ay öncesinde bende yaşadım yol bisikleti dağ bisikleti kararsızlığı ardından gelen dağ bisikleti kararı, dağ bisikletlerinden hangisi olacak kararsızlığı :) ve sonunda mosso raceline aldım :D

(link)

kararımın doğru olduğunu çamurlu yollara ve dağ rampalarına çıkınca anlıyorum. tur da ya da yola çıkınca da keşke biraz daha hafif alsaydım diyorum açıkcası:)
mossolarda güzel modeller var bence onlara da bakınız derim 2.el yüksek donanımlı ve hafif bulabiliriz.

Geri