Mtb için dizlik

Kayıt
30 Nisan 2012
Mesaj
12
Tepki
5
Şehir
izmir
İsim
Berk
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar mtb kullanıcısıyım genelde arazide kullanıyorum pek istemesem de ailem dizlik kullanmamı istiyorlar internette araştırdım 50-60€ gibi fiyatları var ama ayda 3 kere falan araziye çıkıyorum yani bu kadarda profosyenel birşey istemiyorum dizlik kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim
 
Scudo

ozgur908

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
715
Tepki
999
Şehir
İstanbul
voleybolcu dizlikleri iyi kötü iş görür bence. hareketi çok kısıtlamıyorlar ama pedal hareketi cildi tahriş eder mi, pedal çevirirken üst boruya sürtünür mü bilemiyorum.
 

Sıtamina1825

Aktif Üye
Kayıt
11 Ekim 2014
Mesaj
162
Tepki
208
Şehir
Çorum
Başlangıç
1958—59
Bisiklet
Atala
Ebay da daha önceden raceface in dizlik dirseklik takımı vardı 100 dolar civarlarında bir bakın isterseniz.
 

tolga akyol

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Eylül 2014
Mesaj
468
Tepki
457
Yaş
37
Şehir
sakarya
Bisiklet
KTM
Ben bu modeli kullanıyorum.Voleybol dizliği fakat rahat ve kulanışlı.
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: hakan kaya.
Kayıt
30 Nisan 2012
Mesaj
12
Tepki
5
Şehir
izmir
İsim
Berk
Bisiklet
Sedona
(link) bunun hakkında bir bilgisi olan var mı decathlon'un sitesine bakarken denk geldim biraz kaba duruyor ama iş görür gibi?
 

ozgur908

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
715
Tepki
999
Şehir
İstanbul
@Çıkrıkçı

aynı setten paten için aldım yıllar önce, bisikleti sadece iniş için kullanacaksanız olabilir. ama tırmanış yaparken emin olun bacaklarınızı çok rahatsız edecek ve doğru teknikle pedal çevirdiğinizde dizlik kadroya sürekli olarak çarpacak. setteki bileklik bisiklette kullanabileceğiniz bir şey değil boşuna almış olursunuz. dirseklik de yine ancak zorlu inişler için kullanılabilir.

@tolga akyol

ekstrem bir sürüş yapmayacaksanız ve illa dizlik takmak istiyorsanız buradaki voleybol dizliği fazlasıyla işinizi görecektir. dizinize bağlayacağınız böylesi bir aksesuarın terlemeye, sıkıntı hissine yol açacağını, kan dolaşımını bir miktar engelleyeceğini ve pedal çevirme performansını olumsuz yönde etkileyeceğini aklınızda bulundurun. kıyafetiniz rahat değilse dikkatiniz dağılır. dikkatsizlik kazaya neden olur. kask ve eldiven birçok koşulda yeterli korumayı sağlar. (bisikletlinin dizlerindeki geçmişten kalma yara izleri onun madalyalarıdır :p)
 
  • Beğen
Tepkiler: Çıkrıkçı

Tolga Uşaklı

Forum Demirbaşı
Kayıt
31 Ekim 2009
Mesaj
456
Tepki
1.097
Yaş
42
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Lapierre
Araziye az çıkmak koruma almamak için bir bahane olmamalı, korumaya bir kere ihtiyacınız olur, takmazsanız ciddi sakatlıklar olabilir.
Özellikle arazide 30 - 40 km ile giderken bile bir taşa diz kapağınız denk gelse çok çekersiniz.
Korumayı zaten tırmanırken sürekli takmayın, iniş sırasında çantanızdan çıkarıp takın.
Tırmanırken hızınız çok fazla değildir diye düşünüyorum, hem iniş hem çıkış olan parkurlarda gidiyorsanız ve ani hızlanmalar oluyorsa o zaman sürekli takılı olmasında fayda var.

Düştüğünüz zaman sıyrık ve çizikler sorun değil ancak darbeye bağlı diz ve dirsek çatlak ve kırıkları tehlikeli.
Koruma ücretleri evet yüksek ama kaporta olarak vücudumuzu kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Bisikletinizi nasıl kullandığınızı bilmiyorum ama yoldaki taşlar kadroya çarpıyorsa süratten dolayı, koruma takmanızda fayda var. :)
 

Hüseyin Külcüoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
914
Tepki
675
Yaş
34
Şehir
Bursa
Bisiklet
Ghost
Arazide dizlik kullanmamanın cezasını ben çektim. Diz kapağımın üstüne 5 dikişle ucuz kurtuldum. Aksi takdirde daha kötüsü olabilirdi. Yaklaşık 2.5 ay diz kapağımı kıvıramadım. Zar zor toparladım kendimi, arazide diz koruyucu kullanın. :harika: