Scudo Sports

Motosiklet hakında düşünceleriniz

Melih Muratoğlu

Daimi Üye
Tepki
161
Bisiklet
Kron
Bizim gibi iki tekerlekli olan motorcular için düşüncelerinizi alalım :) Ben başlayım yolda yanımdan geçerken el sallayamasa da ufak bir korna çalarlar severim şu ana kadar pek tehlikeye düşürecek bir hareket yapmadılar görmedim :D

Scudo
izmitte bisiklet yollarından gidiyorlar sürekli bir işgal etme çabası sevmiyorum ben madem motor alıyorsun yoldan korkuyosun niye? bisiklet yolu

@aziz otkur
Onlara lafım yok fakat ben genelde tam teçhizat takılan yarış,cross,harley gibi motorlara sahip olanlardan bahsettim.Yoksa Pendik'te geceleri egzos patlatmaktan başka bir şeye yaramayan motorcu gençlerde var :)

• Beğen
Tepkiler: aziz otkur
iyi olanlar hariç tabide ben hiç rastlamadım onlardan izmittede var

Ben bisikletle çok yoruldugum için motorlari daha çok seviyorum :D

Ilerde bir tura çikarsam motorla çikarim sanirim.Ama trafik tehlikesi olmayan yerlerde bisikleti tercih ederim rahat rahat giderim.

• Beğen
Tepkiler: Melih Muratoğlu
Motosiklet kullanıcısı olarak yerimi alayım buradan. Yolda giderken bisiklet ve motosiklet kullananlara kesinlikle selam veririm( her ikisi içinde en azından kask takması şartıyla). Emniyet şeridinde park halinde ise durur ve bir problem olmadığını sorarım. Keşke bütün motosiklet kullanıcıları daha duyarlı olsa. Çoğu halk diliyle apaçi geçiben tipler. Ayaklarda new balance. Kask desen zaten yok. Amortisör ise kesilmiş. Egsoz 2 mahalle aşağıdan duyulmassa olmaz. Ehliyet ruhsat zaten hepten yok. İşte bu yipler yüzünden biz tüm motosikletliler itham yiyoruz. Bunların önüne geçilmezse çok uzun bir süre daha sevilmeyen taraf olacağa benziyoruz.

Evet siz sonuna kadar haklısınız bazı çürükler yüzünden genel olarak böyle düşünülüyor keşke herkes sizin gibi olsa duyarlılıgınız icin kendi adıma teşekkür ederim bu dünya sizin gibi güzel insanlarla daha güzel herşeye rağmen

Gürültüsü 5 sokak öteden duyulan -üzülerek söylüyorum- malum tipler tarafından kullanılan şekliyle motosikletler benim için son derece itici ne yazık ki. Ancak kurallara uyan, çevresine saygılı ve özellikle gürültü çıkarmayan motosikletlere karşı herhangi bir olumsuz tavrım yok.

• Beğen
Ben ise bu gürültüye maruz kalmamızı bize mübah olarak görüyorum. Pek çoğumuzun iç geçirerek izlediği, hayranı olduğu ünlü sima chopper denilen o saçmalığa biniyor ve bizler de ağzımızın sularını akıtarak izliyoruz. Sonra çarşıda pazarda benzer motorları gördüğümüz zaman sesinin ne kadar çıktığıyla kimse ilgilenmiyor, vay anasını diyip geçiyor. Oysa ki haşarı, apaçi, pislik, serseri olarak tanımlanan insanların bindiği ve herkesin sesinden rahatsızlık duyduğu o yarış ve yarış benzeri motosikletler o chopperlardan daha az veya daha rahatsız edici bir ses çıkarıyor ve yine ne yazık ki kolluk kuvvetlerimiz de bu iki yüzlülüğe, çifte standarda çanak tutuyor. Trafik uygulaması yapan bir memur yanından bangır bangır egzos sesi çıkararak geçen choppera iç geçire geçire bakarken insan gibi sessiz sakin geçen yarış motorluyu durdurup çevreye rahatsızlık vermekten ceza kesmeye utanmıyor. Sebebi de "bu motor hızlı, bu motor ön kaldırır, bu motor çok ses çıkarır".

Bugüne kadar hiçbir motosiklete iç geçirerek bakmışlığım yok hele de o chopper dediğiniz modele ki az önce google yazıp gördüm modeli :) Bu yüzden bu gürültüden şikayetçi olma hakkını kendimde görüyorum açıkçası. Çünkü her ne kadar bu işi spor için yaptığını söyleyese de neredeyse 2-3 metrelik motoruyla ormanın arasından ejderha gibi fırlayıp insanları korkutan, rahatsız edenler de bu iticiler grubuna dahil ben de ne yazık ki.

• Beğen
Size ithafen yazmadım yanlış anlamayın, hepimize mübah olarak yazdım zaten mesajımın başında da. Zira ben de motosiklet sevdalısı bi insan olmama rağmen kendimi de dahil etmekten imtina etmedim.

Bisiklet yollarını işgal eden, yollarda bisikletlileri ve genel trafik düzenini tehlikeye atacak hareketler yapan, çevreye her türlü kirlilikte bulunan tiplerin elinde olduğu için sevmiyorum.

Şu ana kadar 3 kere kavga noktasına geldim. İkisi üstüme sürdüğü için birisi de yanımdan çok yakın geçmesi ve bunu tekrarlaması sebebiyle.

• Beğen
Tepkiler: Gkgoko
Ben de chopper(işin aslı cruiser) denilen gruba dahilim. Ama motosikletimin orjinal eksozunu kullanıyorum. Hatta bazen çalışıp çalışmadığını bile anlamıyorum. O çok ses çıkaran eksozlar kesinlikle oynanmış veya çok ses çıkaran eksozla değiştirilmiş oluyor. Ayrıca racing tarzı motosikletlerin orjinal eksozlarının birçoğu düşük devirlerde daha az ses çıkarıp yüksek devirlerde daha tiz ses çıkarmaktadır. Bunun sebebi de şehir içide çevreyi rahatsız etmek istenmemesidir. Ama bilinçsiz apaçilerimiz düşük vites yüksek devir kullanarak illallah getirtiyor.
Racing tarzı motosiklet kullananların sevilmemesinin en büyük nedeni sinema sektörünü gösterebiliriz. En kötü roller neredeyse onlara düşmekte. Chopper kullananlar ise Amerikan filmlerinde gösteriler serseri tipler olarak algılanıyor. Yurdumuz inasanı her chopper kullananı onlar gibi zannettiği için daha fazla saygı görür . Zamanla bu saygı farklı yönlere çekilerek sadece chopper kullananlar iyidir gerisi kötüdür algısı toplumumuzun bilinç altına yerleşmiştir.
Not: Chopper denilernmotosiklet türü cruiser motorlarının kişinin zevkine göre chopp edilmesi yani kesilip biçilmesiyle edilir. Bu tür savaş sonrası evine motosikletler dönmek isteten askerlerin motorlarını hızlandırmak amacıyla kendi zevkine göre kesip biçmesiyle ortaya çıkmıştır.

@U BoRa

Yok, kişisel algılamadım zaten sadece kendimi daha açık ifade etmek istedim.

maalesef motor hakkında pek iç açıcı şeyler söyleyemeyeceğim.nedeni ise motor kazası geçirmiş olmam.bisikletle tanışmadan önce mototr sevdası bende bir hayli fazlaydı ancak yaptığım kazadan sonra motora binmemeye yemin ettim daha doğrusu annem sebebiyle böyle bir karar aldım.diğer motor kullanıcılarına gelince trafikte saygılı olan ciddi manada bu işi hobi edinmiş arkadaşlar hem kendi canlarını hemde yayaların canlarını tehlikeye atmadan devam ettiriyorlar ancak birde apaçi tipli kılıksız şekilsiz tiplerde mevcut bunları ise trafikten men etmek gerekiyor.

sağdan tin tin giderken arkama yanaşıp yol verene kadar kornaya basanlar haricinde iyiler. çift teker kardeşliği :harika:

Motorları şahsen çok severim bisikletle mororun yeri farklıdır kendimde enduro KTM tutkunuyum.

eski honda cbr 125 r kullanıcısı olarak kendilerine selam veriyorum. Motor perte çıkmadan önce iki defa Konya-Nevşehir arası kullandım yolumda enduro, kros kullanan sürücülerle çok karşılaştım ve sağolsunlar selam vermeden geçmediler.

eski bi "enduro 650 cc" kullanıcısı olarak çok zevkli bişeydir sürmesi. ( kullanıcısı dediysem hemen inanmayın. aslında kullanıcısı abimdi ben hafta sonrları ufak çaplı turlar atıyordum. tahmini 16 - 17 yaşlarımda kullanıyordum. ve motosiklet benden büyüktü :krsn: )

bana selam veren motosiklete hiç rastlamadım ama yanımda silme geçerek bana dil çıkartan scooter kullanıcı ergenlere ratlıyordum.

Genelde büyük motor kullananlara çevre yolunda rastlıyorum ve Benim gözlemime göre sürücüler şehir içinden çok çevre yolunda bir olayla karşılaştınız mı, tanımadan hemen yardıma koşuyorlar.

Geri