Motorsiklet Kazaları (arada bisikletler de var) Hepimize Ders Olsun

Scudo

Mehmet Can K.

Aktif Üye
Tepki
51
İsim
Mehmet
Bisiklet
b'Twin
3. Dakikaya kadar izleyebildim kazaların çoğunluğu bariz olarak motorsiklet sürücülerinden kaynaklıydı. Öyle kendin dahil kimseyi düşünmeden gaza yüklenirsen e canın yansın yani.

Batuhan Köksal

Forum Bağımlısı
Tepki
768
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Birinin hız göstergesi gözüküyordu şehir içi 95 ile gidilir mi arkadaş? Bir kaçında araçların hatasından kaynaklıydı ama hepsi genel geçer hatalar dönerken sinyal vermeme, kapı açma vs bunları motorcu ön görmek zorundadır yoksa kaza durumunda haklı ama ölü olabilir. Kısmetse seneye ben de motor camiasına katılacağım, Allah böyle kazalar yaşatmasın..

• Beğen
Tepkiler: S26

Anıl K

Daimi Üye
Tepki
282
İsim
Anıl Küçükgöksel
Bisiklet
Specialized
Bu kadar basit hatalar olmamalı, gerçekten çok basit hatalarla kazalar oluyor. Ayna kontrolü diye birşey yok, motorcularda kavşakta sollamaya çalışıyor çoğu bu yüzden

S26

Forum Bağımlısı
Tepki
1.463
Bisiklet
Amoeba
@Batuhan Köksal

Aynen. Bir keresinde muhabbette geçirdiğim kazanın nasıl olduğunu falan sormuştu biri. Ben de anlattım böyle böyle diye. Tek kusur kask takmamaktı, yoksa kanunen ben haklıydım dedim. Adam bana haklı olmak seni kurtardı mı? dedi. Asıl haklı olan bu adamdı işte. Saygıyla kulağını çınlatıyorum. :)

Bunu nerede gördüm/duydum hatırlamıyorum ama alıntıdır: motor kullanırken trafikte kimsenin seni görmediğini düşüneceksin. Görünmez adamsın yani. Yoksa dediğiniz gibi "haklı ama ölü" olabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Köksal

lealtad

Forum Bağımlısı
Tepki
1.602
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Ekseri dikkatsizlikten dolayı. Tamam haklı olabilirsin ama fiziki zararlar aldıktan sonra haklı olmak pek bişey anlam ifade etmez

Emrah Demirci

Forum Bağımlısı
Tepki
482
Bisiklet
Scott
Sonlardaki sürücünün kaskına vuran Ş..fsiz'e ne dersin yaa, eline bi geçirecen..

BF Okuru

Üye
Tepki
64
@Mehmet Can K.

Mehmet'in dediği gibi Büyük oranda hata iki teker kullanıcılarında. Bütün trafik onlara göre işliyor gibi düşüncesizce hareket ediyorlar ve sonucu üzücü bitiyor.

Motorsikletlinin iki çocuğu alıp sürüklediği görüntü çok kötüydü.

Samet Arslan

Forum Bağımlısı
Tepki
299
Bisiklet
b'Twin
Kazaların bir kısmında kırmızı ışıkta geçenler de var yanlış görmediysem eğer. Kusura bakmayın ama kırmızı ışıkta geçmek kadar salakça bir hareket olamaz. Onun dışında ayna kontrolü yapmayanlar, yol ayrımlarına aşırı hızla girenler vs vs. Ama Emrah'ın dediği gibi o sondaki kaska vuran elemanı alıp bir güzel seveceksin... Kazasız belasız sürüşlerim dilerim :)