Mosso Wildfire modelleri hakkında

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
İyi günler diliyorum herkese, bisiklete başlamak için mossonun (link) bu modelini seçtim, kullanım amacım tekirdağ/hayrabolun'da yurttan üniversiteye gidip gelmek olacak ve arada bir 10km mesafeli keyif sürüşlerim olacak, yurt ve üniversite arası yollar çok bozuk ve yolların çamuru hiç bitmiyor. Tecrübeli bisiklet sürücülerinden tavsiyede almak isterim ve seçtiğim bisiklet hakkında da yorum almak isterim teşekkürler.

https://i.hizliresim.com/MlN9b7.jpg
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
bende wildfire bi önce ki modeli var.

bisiklete ne açıdan baktığınıza bağlı bir durum olarak yolda engebe atlama zıplama yoksa amortisör gereksiz, bozuk yerler atlama zıplama varsa eğer en ucuz ayarlı amortisör bile bu bisikletin üstünde ki amortisörden iyidir. bisiklet pedallarla 14 kilo geliyor. sele rahatsız değil fakat oturma kemiklerinize göre zamanla değiştirilmesi gerektiğini hissettiriyor. ben biraz daha efektif ve hızlı kullanmak için vites oranlarını değiştirmek istiyorum fakat ruble vidalı tip olduğu için değiştimek isteyince kaset ruble takmak için jant göbeğini değiştirmek gerekiyor oda 100 lira havadan masraf demek. aynakol değiştirerek sorunu çözmeye çalışacağım bende yakın zamanda.

tavsiyem alıyorken kaset dişli ve doğru düzgün bir amortisör kullanan bir bisiklet almanızdan yanadır. 600 lira gibi bir fiyata rockwider vvt 340 var vites attırıcıları biraz saçma eski tip çevirmeli olanlardan ancak attırıcı 50-60 lira bişey çok bi para değil. ömür boyu kadro garantiside cabası. üstelik maşası xct. fakat rublenin modelini yazmamışlar. yinede her türlü wildfiredan daha iyi görünüyor şuan.

(link)
 

SerkanH

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Nisan 2014
Mesaj
3.494
Tepki
2.334
Yaş
44
Merhaba. Maşasının performansı dışında bahsettiğiniz işi görebilecek bir bisiklet..
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Teşekkürler tecrübeleriniz için, bu amortisörlerin sorunları nedir tam olarak yani tecrübeli olmadığımdan dolayı çoğu dediğinizin ne manaya geldiğini bisiklette nerenin parçası olduğunu araştırdım yavaş yavaşta geliştirmek istiyorum kendimi mesela bu amortisörleri neden tavsiye etmediğinizi öğrenmek istiyorum.

@SerkanH

Cevabınız için teşekkürler, maşasında ne gibi bir performans bozukluğu var acaba?
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
ben bildiğim kadarını anlatmaya çalıştım. model üzerinden yardımcı olmam daha kolay olur ancak tüm bunların hepsine anahtar nokta sensen. bisikleti bi kere alırım ölene kadar öyle binerim üstüne diyorsan rengini tipi beğendiğini al olsun bitsin ama sağını solunu kurcalamaktan değiştirmekten geri durmam diyorsan tavsiyeler burda. ben wildfire kullanıyorum şuan ki bilgilerimle bu fiyata bisiklet almak istesem rockrider vvt 340 ı alırım. bisikletimi sevmiyorum? hayır aksine çok seviyorum ancak paranın karşılığını sonuna kadar almak işin içine girdiğinde mantıklı karar vermek gerekiyor. ben bu fiyat sınıfında alınabilecek en iyi bisikletin rockrider vvt 340 olduğunu düşünüyorum.

amortisörü tavsiye etmememin sebebini en yakında ki bisiklet satan süpermarketten görebilirsin. 250 liraya satılan market bisikletinin üzerinde de aynı amortisör var. esnetmek için kaldırımdan atlaman ya da derin bir çukura girmen lazım. aşırı sert. sürekli esnetecek derecede engebeli bir yola girdiğindeyse ilk darbede içeri gömülüp sen gidonu yukarı çekmedikçe kolay kolay geri eski konumuna gelemiyor. bu geri tepme durumuna rebound deniyor ve zoomda rebound yeteneği "0". yetenekli sertliği ayarlanabilir maşalar 120tl gibi bir fiyattan başlıyor ve ilk örneği bile ondan iyi çalışıyor. amortisörümü değiştirince anladım ön amortisör neymiş. ilk defa bisikletin önünün serbest hareket ettiğini hissettim maşa değiştirince dedim herhalde önce ki amortisör görünümlü düz maşaymış.

tekrar altını çiziyorum 600 liraya kadar alabileceğin en iyi bisiklet rr vvt340.
 

SerkanH

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Nisan 2014
Mesaj
3.494
Tepki
2.334
Yaş
44
@mhmmdzdmr

Bir iki ay sonra çalışmamaya başlıyor.. :) Hiç bir şekilde masraf yapmayacağım derseniz alabilirsiniz. Daha sonra, biraz daha sürüşünüzü ve performansınızı artırdıktan sonra satıp yerine daha üst seviyesini alırsınız.. :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@SerkanH

Tecrübeleriniz için tekrardan teşekkürler ☺ Bisikletimi bir kere alacağım üzerinde oynama yapmayacağım bisiklet sürmeyi severim ama tutkunu değilim sadece beni yormasını istemiyorum bisikletin ve dayanıklı olmasını istiyorum sorun çıkarmasın tabikide ben bakımını yapayım yeter, peki 600TL sınır dersek bana bir bisiklet önere bilir misiniz?

@Sinan A.

Tecrübeleriniz ve tavsiyeniz için teşekkür ediyorum kesinlikle bahsettiklerinizi değenlendireceğim kaliteli bir bisiklete çok hevesliyim ama gidipte 500-600 verip abi bana bisiklet ver diyerekte acemilik yapmak istemiyorum araştırma ve bilgi edinme süremi uzun tutacağım hayırlı akşamlar diliyorum.
 

çimtay

Aktif Üye
Kayıt
6 Ocak 2015
Mesaj
172
Tepki
375
Yaş
53
Şehir
İSTANBUL/Ümraniye
İsim
Hakan ÇİMTAY
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@mhmmdzdmr

Selamlar. öğrenciliğiniz devam ediyor mu bilemem ama Hayrabolu hala çamur içinde geçen pazar orada idim. :(
 

Dosyalar

mavinehir

Daimi Üye
Kayıt
22 Mayıs 2007
Mesaj
336
Tepki
96
Şehir
istanbul
Rockrider 5.1 ile Rockrider 340 arasında ne fark var?Sanki fark yok gibi ama aralarında 100 tl gibi fiyat farkı var nedense.
 
Kayıt
20 Haziran 2016
Mesaj
9
Tepki
2
Yaş
33
Şehir
İstanbul
İsim
Ali Kocabıyık
Selam arkadaşlar,

Bisiklet dünyasına çocukluğumdan sonra yeni yeni daha bilinçli bir şekilde girmeye kara verdim ve Mosso Wildfire HYD (27,5 inç) almaya karar verdim. Bu bisikleti almayı istememdeki sebep ise çok yüksek bir bütçemin olmayışı ve başlangıç için iyi olacağını düşünmem oldu.

Bisikleti daha önceden kullanan ya da yeni almış kullanıcılardan alacağım tavsiye ve yorumları bekliyorum.

Saygılarımla.

Sayfanın başındaki anketi yanıtlarsanız sevinirim :)
 
Kayıt
20 Haziran 2016
Mesaj
9
Tepki
2
Yaş
33
Şehir
İstanbul
İsim
Ali Kocabıyık
@TuzluNişasta52 hayır başka bisikletlere gözüm kaydı hayırlısıyla Bayram tatilinden sonraki günlerde almayı düşünüyorum :)
Ya Mosso ya da Kron xc500 (2015 modeli) alacağım. tam karar veremedim :)
 
Kayıt
13 Mart 2016
Mesaj
331
Tepki
244
Bisiklet
Bianchi
@aliikocabiyikk Krondan uzaklaşın.Forumda kronun gidonunu kadrosunu vb. yerlerinş kıran arkadaşlar var ayrıca seçtiğiniz mossoda çok kötü olan zoom maşa var.Mosso BlackEdition başlangıç için mükemmel olur.Zinciri çarpraza getirmeyin,sakin vites değiştirin,yokuşta hep arka ve ön 1 ile çıkın yokuşu ve topraklı,taşlı vb. alanlarda açın maşanızın kilidini düz yolda kapayın öyle gidin. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: aliikocabiyikk
Kayıt
20 Haziran 2016
Mesaj
9
Tepki
2
Yaş
33
Şehir
İstanbul
İsim
Ali Kocabıyık
@TuzluNişasta52 teşekkürler bilgiler için. Açıkçası başlangıç olarak alacağım bunu elim biraz rahatladığında Ghost Kato serisinden inceleyip almayı düşünüyorum :) biraz sürüş teknikleri için bu bisiklette çalışacağım. en azından düşersem bisiklete içim gitmesin :D kolum bacağım çizilebilir ama bisiklet asıl istediğim Ghost Kato 7 olursa bisikleti düşürüp zarar vermek istemem biraz acemiyim sürüş tekniklerini geliştirdikten sonra daha kalitelisine inşallah bineceğim. Kron xc500 hem şu an ki bütçeme uymakta hemde başlangıçta iyi olduğu için cazip gelmekte.

Ayrıca dediğiniz gibi mosso'da zoom maşa olduğunu öğrendikten sonra fikir değiştirdim çünkü çok sıkıntılı olduğunu okudum bir çok yerde.
bilgiler için teşekkür ederim tekrar :)
 

Nurullaah18

Daimi Üye
Kayıt
24 Haziran 2016
Mesaj
261
Tepki
229
Yaş
23
Şehir
Ankara
İsim
Nurullah
Bisiklet
Carraro
Bende 1-2 haftadır bunu inceliyorum ve yarın almayı düşünüyorum :) Fakat jant seçimine karar veremedim siz neden 27,5" almayı düşünüyosunuz?

Zoom maşa biraz yaylanmalı olduğu için ileri seviyede tavsiye edilmediğini,başlangıç bisikleti için o kadar kötü olmadığını söylemişlerdi forumda bana haberin olsun
 
Kayıt
20 Haziran 2016
Mesaj
9
Tepki
2
Yaş
33
Şehir
İstanbul
İsim
Ali Kocabıyık
@Nurullaah18 açıkçası 26 jant küçük kalıyor daha çok efor sarfetmeme sebep oluyor. 29 jant ta daha büyük kalıyor aldıktan sonra her hafta şile tarafına köye gideceğim patika ve dağ yolunda kullanmaya, bu yollarda manevra kabiliyetinin biraz daha seri olabilmesi için 27,5 jant almayı düşünüyorum, 29 jant büyük kalıyor çünkü. daha önceden kuzenlerimin bisikletleriyle denedim 27,5 jant en uygunu oldu 29 jantla çok zorlandım.
 

Nurullaah18

Daimi Üye
Kayıt
24 Haziran 2016
Mesaj
261
Tepki
229
Yaş
23
Şehir
Ankara
İsim
Nurullah
Bisiklet
Carraro
@TuzluNişasta52 Okul mesafesi 10-11km bisikletle gidip gelmeyi düşünüyorum boyum 171.Hangisi daha rahat olur acaba?