Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Wildfire 3,29 MTB'den şehir/hybrid bisiklete doğru

Yavuz S.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.621
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Selamlar.

Eylül başında bu bisikleti aldım.Mosso Wildfire 3.29 - BisikletForum konusu link'te.

Şuan itibari ile 1900 km bitmiş durumda ve toplamda 2 kere araziye girdim. Bundan sebeble ben bunu daha hafif daha yolda kullanılabilir hale getirebilirim demeye başladım. Bilgisizdim ama okumayı severim. Araştırmayı daha çok. yeni bisiklet yaratmak almak yerine yaratmak daha çok hoşuma gider. Model arabalarımda bile durum böyle olmuştu bu projede böyle gelişti.

Madem hep asfalttayım bişiler yapmalıyım diyerek ilk önce 2.2lik lastiklerden kurtuldum. 2014-10-10 11.14.38.jpg
1.75 lik Cst lastikler.

dedim tamam ben bayağı idare ederim nerdeee :) lastik patlatmaktan bıkkınlık geldi..bunun bir yolu olmalı idi. evet işi biraz daha abartarak maraton pluslar.. 700*32 aldım daha da incelttim.
2014-11-26 09.38.15.jpg 2014-11-26 11.23.16.jpg 2014-11-30 21.39.24.jpg

Patlama tamam :) ama yok yetmedi bana başka bişiler istiyordum daha çok hız hızdan ziyade daha çok ortalama hız. Belli bir mesafayi daha çabuk almak.. bisikleti değiştireyim mi soruları hep kafamda idi tam dedim bisikleti değiştirip yol bisikleti alıyorum bedelli yasası çıktı ve köşeye ayırdığım paralar oraya gitti.. iyide oldu bu proje gelişti.

ŞİMDİ amaç bisiklet ile günlük 90-100 km mesafeyi min sürede min. yorulma ile almak istiyorum.KKTC zaten heryeri dümdüz olan bir ülke çok kısa yokuşları bulunan max yokuş 5 km kadar. o zaman bisikleti hafifletelim. dişli oranları ile oynayalım geliştirelim. nihayetinde ortaya bir bisiklet çıkacak ama nasıl olacak bende merakla bekliyorum.

durum böyle olunca yol bisikleti yattı bende geliştirmek üzere araştırmalara başladım. jantım'da sorun olduğundan shimano Mt 35 jant seti aldım
(TAKILMADI)
505426301f0301295a0e955eacda62140ea2483b5438946e5a4f7ffc2580831c.jpg

eh bu maşa ile olmaz durumlar hep kitli kullanıyorum zaten neden fazla ağırlık taşıyorum ki? sorusuna cevap olarak bu maşayı aldım.. Yanlız gönderem adamın bi şapşallığından dolayı yanlış renk geldi geri gönderip bekleme ve riske değmeyeceğini düşündüğümden biraz değişik renkte de olsa katlanacağız :)
(TAKILMADI)

6c3d70f2fcc50a261f47109d3d81b0eda907b2aa45dbd0f94bd40d8767f9ed62.jpg 9d12f6656a5172bfddb088597782c16375316b9478d4965f64adb42c1a5012ac.jpg

3. düşündüğüm şey ise aynakol... malum bisikletin donanımı gerçekten düşük ve dönen aksamı ne kadar geliştirir isek o kadar iyi.

chainden (link)

sistemim 9 lu olduğundan dolayı bu aynakolu sipariş verdim dişli oranları 48-36-26 kapıt üstünde baya hız kazanımı yaşayacağım.

Spd olarak m520 Beyaz renk (link) ve normal ayakkabı ile kullanmak için sm-pd22 (link)
aldım

ayakkabılar ise decatlon'dan 50 liraya aldım :) şimdilik yeter.

kısaca ve kağıt üstünde
srsuntur 2.8 kilo geliyor mosso maşa 0,67 gr 2.13 kilo kazanç,
noname jantlarım 2.9 geliyor shimano mt35 ler tam 2kg 0,9 kilo kazanç,
şuan ki fc-m371 aynakolum 1.6 kg deore aynakol 1.030 kg 0,57 kilo kazanç

toplamda 3,6 kilo kazanç sağladım. kağıt üstünde bisikletin orj. ağırlığı 13.4
13.4-3.6 = 9,8 kilo civarlarına gelecek sanırım.

bunların dışında aklımda 60 cmlik kısa gidon ve uygun hafiflikte bir boğaz ve yeni furş takımı var. 1 ay içerisinde bakalım ne kadar zayıflatıp ne kadar tatmin olacağım göreceğiz :)

Macera benim için çok önce başladı ama ortasından sizi dahil edeyim dedim. parçaların hepsi toplanınca bisiklete montajını yapacağım o yüzden şuan bekliyorum :)

Herkese kolay gelsin yorumlarınız değerlidir.

Yavuz

Scudo
O mosso maşa 29 inch icinse aldiniz yerin linkini alabilirmiyim

@harun tınas

buyrun;
(link)

• Beğen
Tepkiler: MrKaranfil
Masanin saglamligi kalitesi nasil
Bendede 29 mtb var zulum
Dusundugumden dahafa ekenomik bir cozum bulmussunuz
Sizden ornek alarak masa ve lastikleri degistirecem

Lastikler gerçekten çok şeyi değiştiriyor tavsiye ederim.

Okuduğum yorumlara göre fiyat/performans açısından en iyi maşalardan diye geçiyor daha iyi maşalar daha yüksek fiyatlara satılıyor. şuan internette araştırdığım kadarı ile bu maşayı alan pişman olmuyor. yabancı forumlarda 4-5 kişide ağır arazide sorunsuz kullandıklarını belirtmiş.
Ben şuan herhangi bir yorum yapamacağım çünkü daha takmadım köşede bütün parçaların topanmasını beklemekte.

Sabit maşa ile fotoğrafını çok merak ettim.Taktığınızda paylaşabilir misiniz ?

Bir de aklıma takılan şu;
Ben donanım olarak pek bilgi sahibi birisi değilim.Ben de aynı bisikletten kullanıyorum.Donanım yükseltmek için aynakolu değiştirmek istedim ve bisikletcim zincir ile ruble de değişmesi gerektiğini söyledi.
Galiba siz yalnızca aynakol aldınız ve bu değişim ile uyumluluk problemi olup olmadığını da söyler misiniz :))

1 aya kadar bisiklet üzerinde olur parçalar. Sadece aynakol değişiminde zincir ve ruble değişimine gerek yoktur. Sadece alacağınız aynakolun 9 lu sisteme uygunluğunu kontrol edin. Yoksa başka bi problemi yoktur. Ve beceri donanım yükseltmek yerine sadece aynakolun değişimi yeterlidir. Tabiki halen kargoda bizim aynakol ne zaman gelir bilmiyorum geldiği zaman bütün parçaları takacağım.

Emeginize saglik! Sadece sunu hatrlatayim kagit uzerindeki agirlik ve gercek agirlik farkedebilir. Sonucta kadro boyundan dolayi listelenen agirlik degisebiliyor. Birde sectiginiz lastikler oldukca agir lastikler. Pek cok yerden tasarruf ederken, lastikten gramaji arttiracaksiniz. Gerci onemli degil patlakla ugrasmamak icin degebilir bu kadar farka ;)

Zaten MTB veya hibrit 11 kg ve altinda tutabilirseniz gayet basarili :harika:
Keyifle, kazasiz, belasiz, arızasiz, patlaksiz binmeniz dilegi ile :)

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
9.8 kilo çok zor
bir de kendiniz tartın derim

11in altı zor gibi

:harika:
güle güle kullanın
benim kafamdakilerle benzer şeyler yapmışsınız bende böyle bir hafifleme çalışmasına girişicem yakın zamanda.

@suat akman

Teşekkür ederim :) zaten ben kendi elimle tartmadım bütün malzemeler geldiğinde tartıp sonra malzemeler katıldıktan sonra tekrar tartıp kesin sonucu bulacağız kadro boyu m lastikler ve iç lastikler den dediğiniz gibi ekstra ağırlık var ama patlak olmasın diye katlanabilir ufak değişkenler :) herhalde en kötü senaryoda bile 11 kilonun altına rahatlıkla düşecektir.

@Hakan Can Onrat

Evet tartmadım yukarıda belirtildiği gibi en çok o merak ettiğim konunun başında geliyor :)

@Sinan A.

Referans olduysa Size ne mutlu bana :)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Maşa değişim sonucunu merakla bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: H.Genç
Özel değilse eğer; bisikleti kaça almıştınız ve upgrate toplam kaça mal oldu? Tek tek bakmak zor geldi açıkçası :) Ben de bisikletimde parca yükseltmesi yapacağım fakat bisikleti bu masrafa değecek kadar kullanıyor muyum bilemedim. Bu yüzden herkese soruyorum kaça mal oldu diye.. 2006 model Trek FX7200'üm var.

@Ahmet-E

Biraz beklemeniz gerekecek ne yazıkkı :)

@KuzuBoyz

Özel değil zaten piyasa Fiyatları belli
Bisiklet 1200 TL Ye almıştım Eylül'ün 5inde
Jant seti gümrük dahil 450 civarında
Lastikler 150tl ye gelmişti sanırım
Maşa 160 TL
Aynakol 181 TL
Spd pedal ve ayakkabı 200 dü sanırım
Toplamda 1100 lira harcama yapmışım belli aralıklar ile değermi değmez mi sizin karar vermeniz lazım ama bana göre değer bisikleti alıp hemen satmak bangır değil o kadro kırılırsa değiştiririm artık herhalde üstüne yapacak çok bişi kalmadi zaten.. Dayanımı ve parça kalitesi üst seviyede bir bisiklet oldu. Döner aksam açısından söylüyorum.

Ko@Berke1999
Konunun 3 yada 4 mesajında linki mevcuttur.

• Beğen
Tepkiler: Berke1999
Yavuz çok güzel bir başlık olmuş hiçbir detayı atlamamışsın umarım sonunda seni mutlu eden bir proje olur :) tamamlanmasını bekliyoruz.

Bende bekliyorum vallahi parçalar Türkiye'de ailemin evinde bende 27sinde Türkiye'de olacağım onları alıp geldiğim gibi montaj yapacağım sabırsızlıkla bekliyorum bende :)

merhaba bendede arazi lastiği var değiştirmek istiyorum lastik boyu küçülünce jantta değişiklik yapmaya gerek var

@Yavuz SOYLU
Bi 29 sahibi olarak bizde merakla bekliyoruz, konunuz izlemede..

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Geri