Scudo Sports

Mosso sabit maşalar hk

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Tepki
4.029
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Dün arama yaparken "Mosso forks" yazdım ve 26'' ve 28'' maşaları saymakla bitiremedim.Son derece uygun fiyatlı karbon,60 -70 usd cıvarı alloy maşalar,ruya gibi.Bizim ülkemizde maşa altın gibi.Ara da bul.Nedenini gayet iyi biliyoruz da,gerçekten de bu kadar kuşatma altında mı bu ithalat? Bir Allahın kulu da şöyle 100 çeşit maşa ithal edemiyor mu?

Scudo
Bu soruyu ,asfalt yollara On Binlerce MTB' yi salıp,ardından MTB'leri hafifletmek için göbeği çatlayan ve muhtemelen bir bisiklet parası daha harcayan arkadaşlara sormak daha uygun olur.Muhtemelen rekor satış olur.Ben trek fx 7.3
sahibi olarak,balkonumdaki atıl MTB ye bile şöyle en hafifinden karbon bir maşa takardım diyelim.

kesinlikle bir tane satın alırdım böylece bi nebzede olsa ikinci bisiklet masrafından kurtulurdum en azından ekonomimi düzeltene kadar.

@özençekçen

Sabit maşa almak isteyenler Mehmet Levent arkadaşımıza müracaat edebilir.Kendisi konuya yanıt olarak "İthal etseydik kaç tane alırdınız ? " şeklinde,gülümseme modüllü bir soru göndermiş.

Konu masa fiyatindan basladi geldi catti yine mtb ye Derye bey bu mtb durumuna iyice kafayi takmis sanirim :)

@Ayhan Cihangir

Sabit maşa konusunu ben açtım.MTB maşa ilişkisini ve Türkiye'ye de sabit maşa fiyat ve çeşitliliğin neden olmadığını bir düşünmeni tavsiye ederim.Sonra eleştirirsin.

• Beğen
Tepkiler: felis911
istedigim konuya yonelirim bu kimseyi ilgilendirmez. ayrica konulariniz gayet anlasilir ve mezarliga gelince ordaki yorumlari da bastan okumanizi tavsiye ederim. bu gibi cikislarda bulunmaniza gerek yok.

@Ayhan Cihangir

Yazdıkların burada.https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=88908&page=4 Bak, yaşının da oldukça küçük olduğu ortada.Neden kendinden oldukça büyük kişilerle polemiğe girmeye çalışıyorsun.Bununla da yetinmeyip,henüz başlayıp kendi mecrasında ilerleyen konu'nun saptığını belirtiyorsun.Kalbini kırmak niyetinde değilim.Yaşıtlarınla yazışmanı tavsiye ederim.

tur bisikletim için 28" sabit maşa arıyorum!! ve malesef bulamıyorum...bulduklarım da inanılmaz pahalı

Bu konuyu, distributorlerle paylasin. Bebelerin on-arka amortisorlu bisikletlere yoneldigi, modanin hakim oldugu bir sektorde, sizler gibi seceneklerini belirlemis kisilarin olmasi sevindirici. Sdsbisikete bir sorun mosso masalari, o belki yardimci olabilir.

@Pasa Gultas

Sizin ve bizim gibi yüzlerce kişi de bulamıyor zaten.Bunu sorguluyoruz.Sebeplere yöneldiğimizde de,konuyu algılayamayanların saçmalıklarıyla karşılaşıyoruz.

Bence hiç distribütörle falan uğraşmayın fiyatı yine katlanacaktır, ben yakın bir zamanda Ebay den aldım. Çok kaliteli bir maşa, iki hafta içinde geldi.

Derya bey burda kimse kimsenin kalbini kirma niyetinde degil zaten ilk mesajim da da kesinlikli bir art niyetim yoktu emin olun ve burasi bir forum buyuk kucuk herkesin paylasimda bulundu bir platform. yasla ilgili bir sorununuz varsa bu sizin probleminiz. Polemige girme derdinde de degilim. Konunun kirlenmemesi adina daha fazla sey yazmak da istemiyorum.
Konuya gelirsek o masa ithal eden Allahin kulu 60 dolardan mi satacak hayir 100-120 dolardan asagi satmicagi kesin. E bunu 60 dolara almak varken 120 dolara alirmiyim, almam. Ebaydan 60 dolara alirim 15 gunde elime ulasir. Ama ayni kalite Turk firmasi yaptirsin getirsin 10-20 lira fazladan satsin almayan ne olsun. Bu benim kisisel gorusum.

bende ascentim için 26 mosso istiyorum ebay de kaynıyo 65 dolar gibi bir rakama geliyor paypal şifremi aldığım anda vericem siparişini.

"Sorunu yaratanlarla sorunu tartışmak" ciddi bir paradoks.Mesele benim bireysel meselem değil.Sadece bu sorunu paylaşmak ve Dünyanın her yerinde yapıldığı gibi,sanal ortamda belki bir "Farkındalık" yaratılabilir,düşüncesiyle,bir sorunu paylaşmaktı,o kadar.

Eğer Türkiye'deki distribütörler bu konuyla ilgilenmiyorsa, bu konuya forumca bir çözüm bulunabilir. Mesela en çok istenen maşa hangisiyse, ona göre bir alıcı listesi (Yalnız sonradan vazgeçme gibi bir şey olmayacak) hazırlanır. Daha sonra Ebay veya herhangi bir yerde bu ürünleri satan kişiyle anlaşılır ve herkes istediğine kavuşur. Hem bu şekilde yüklü bir miktar olan kargo parası da minimize edilmiş olur.

@Kadir.Celik
evet mantıklı gibi dşünceniz fakat 75 euro sıkıntısı var gümrükte sıkıntı yarabilir çünkü ürün birden fazla olduğunda gümrükteki görevlilerimiz bunu ticari mal olarak görüyorlar toplu alım sıkıntı yaratır herkez ebayı bireysel olarak kullanmalı yoksa herhangi bir kar elde edilemez

İthalatta belirlenen rakamsal sınırlama aslında herşeyi açıklıyor. Madem ki ekonomi küreselleşmekte öyleyse yurtdışından yapılacak bireysel alımlarda miktar ve rakam bu kadar gülünç düzeylerde olmamalıdır. Hadi İthalat mevzuatını bu şekilde kendine göre ayarlatabildin bari ürün gamın geniş olsun, doğru dürüst pazar araştırması yap, talebi düzgün bir şekilde belirle de tüketici için tedarik bir işkenceye dönüşmesin.

@Ayhan Cihangir

Eğer iyi niyetli ve dürüst bir satıcı/distribütör getirirse maşaları, ebay'de 60 dolara satılan maşayı emin olun 60 dolara Türkiye'de satabilecek ve bu fiyattan da yaklaşık %10-15 kâr edebilecektir, hiç kuşkunuz olmasın. Gerisi ahlâk meselesi...

Geri