Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso 771 smv , Kron tx 500 veya öneri

scarpaner

Üye
Tepki
13
İsim
selami
Merhaba ,
bende bir şehir bisikleti alarak aranıza katılmaya karar verdim. kullanım amaçlarıma şehir bisikeltleri uygun ilgili yazıları okudum.
başlıktaki iki bisiklet arasında kaldım. fiyatlar 1200 ve 1000 TL civarında bulunabiliyor. daha uygun bir fiyat olsa tabiki daha iyi olacak ama çokta basit bir model almak istemedim.
yeni başlayacağım için şunu al 1 -2 sene idare eder sorun yaşatmaz diyebileceğiniz bir model olabilir mi ?
yada seçtiğim modeller nasıl hangisini seçmeliyim. kilitlenebilir maşalı ve V- fren de karar kıldım .
teşekkürler.

Scudo
araziyle isiniz olsa bile biyerler ucmayi dusunmuyorsaniz duz masa alin bence. birde mosso 771 artik bulunmuyor 2015 modellerde bu model yok.

@Sinan A. teşekkürler. mosso 771 buldum birkaç yerde . ön amortisör tamamen gereksiz ise dmv yi düşüneceğim farklı öneriler gelmez ise.

Kullanım alanı şehiriçi veya asfalt yollar olacaksa düz maşa, 28 jant mümkün olduğunca ince teker tavsiye ederim. Btwin Fit3 veya Fit5 e bakabilirsiniz.

Şu türkiye şartlarında iseniz amartisör olsun ama yok ben isveçteyim diyorsanız düz maşa derim...

Türkiye şartlarında amortisor kullananlar arazi disinda genelde maşayı kilitlediğinden düz maşa öneririm. bide btwin fit ler daha iyidir bence mossodan. ömür boyu kadro garantisi için bile alınır.

@EK-73
Oralarda çok soğuk oluyormuş diyorlar doğrumu :D...

@MertAG
Evet Discovery'de izliyorum arada bayağı soğuk memleket.
Mesaj kirliliği yapmadan sadede geleyim; haziran ayından beri Fit5'i bilfiil mahalle arası yolları gayet bozuk olan Ordu'da kullanmaktayım. Şimdiye kadar ne jantım yamuldu, ne akort kaçtı, ne de lastiğim patladı. Kullanıcı tavsiyesidir.

Ha o isveç orduda yeni yapmışlar hani denizi doldurup.. :D

teşekkür ederim. ancak mosso dmv ile smv arasındaki tek fark maşa ve sabitleyerek sabit maşa gibi kullanabileceksem smv daha mantıklı.
btwin 3- 5 in donanım olarak mosso ile kıyaslayabilirmisiniz sitesinde detaylı olarak verememiş verse de anlamam:)

@MertAG
Burada deneyimlerimizi paylaşıp arkadaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Ezbere laflara ve ukalalığa kimsenin ihtiyacının olduğunu sanmıyorum.

@scarpaner
Mosso DMV de acera artırıcılar var sanırım. Fit3te Sram X3 3x7 sistem var, elcikleri çevirerek vites değiştiriliyor, ben sevmedim. Fit5te ise yol serisi artırıcılar var; Shimano Sora 3X9lu sistem, deore tetik tipi vites kolları var. Fit3 850 TL, Fit5 1250 TL. Ben Fit5i tavsiye ederim.

fit 5 ile mosso 771 smv aynı fiyat zaten:) öneri genelde fit 5 ise yarın gidip bakıp son kararı vereceğim.

Bir kaç arkadaş tan daha destek bekliyorum;)

kusura bakmayın ancak üstadlardan cevap bekliyorum.
btwin in tekerlerkler çok ince gibi geldi bana şehir içi kullanımda sıkıntı çıkar gibi. mosso 771 daha kulnışlı gibi . yorum bekliyorum
teşekkürler

@scarpaner
Ince tekerlekten bu kadar korkmayin. Bircok insan hic sorunsuz kullaniyor. Asil ince tekerlegin one ciktigi yer sehir icidir. Bir mtb traktor gibi ilerlerken siz seri bir sekilde ilerlersiniz. Sadede gelecek olursak ince tekerler sanildigi kadar hassas ve kirilgan degiller.

özetle btwin (fit 3-5 ?) mi mosso 771 mi( smv , dmv )
teşekkürler

@EK-73

Beni ukalalıkla suçlamak ne alaka isveç stockholmde yaşıyorum diyen sizsiniz ben orada bir mübalağa yapmıştım sizde maydonoz gibi hemen sap olmuşsunuz bende ortamı bozmadan makaraya vurdum beni bilen bilir siz kendinize bakın :).

@scarpaner Öncelikle üstat falan değilim ama Kron tx500'ü görünce, btwin ve mosso arasına sıkıştırayım dedim :)
Geçen yıldan bu yana hafta içi işe gidip gelmek, hafta sonları da günü birlik turlarda kullanıyorum. Şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşatmadı, hatta düşüp kolumu kırdım (takla attım), bisiklette ufak bir iki çizik oluştu. Bir de fotoğrafını göndereyim :))

Dosyalar

• fotoğraf.JPG
    fotoğraf.JPG
    99,3 KB · Okunma: 27
  • Beğen
Tepkiler: MertAG
dostum ağırlıkla şehir içinde kullanacaksan hiç mtb ye girme. Direk şehir bisikleti al. Bence de fit 5e bak...

Geri