Scudo Sports

Modifiye Far

erhanagir

Üye
Tepki
39
İsim
Erhan Ağır
Bisiklet
Bianchi
Merhaba.

Decathlon'dan Vioo 500 Road bisiklet farı aldım. Alırken flaş modu vardır, uzun süre gider düşüncesiyle almıştım. Aldıktan sonra evde öyle bir modunun olmadığını anladım. Decathlon sitesine baktım, sadece 2 saat gidiyormuş. Kullanıcı fotoğraflarına baktığımda bir arkadaşın tahminen PİL kullanarak farın süresini uzattığını gördüm. Ben de yaparım dedim. Gerçi, o kadar profesyonel olmadı ama, kaybedecek bir şeyim yoktu. Yapım aşamalarını fotoğraflamak aklıma gelmedi ama tahmin edebiliyorsunuzdur. Çok basit bir mantığı var. Farı cam kısmından açtım. Devreyi çıkardım. Bataryayı devreye zarar verme ihtimalim olduğundan dolayı sökmedim. (Yapışkanla yapıştırmışlar) Sadece bağlantılarını kestim. Batarya yerine pilden çıkardığım kabloları bağladım. Fara açtığım iki delik var bu kablolar için. Gerisi silikon, elektrik bandı, vesaire...

İçinde default 3,7 volt gücünde 200 mAH batarya vardı. Üstünde yazıyordu. 2 Saat gidiyordu.
Taktığım pil de 3,7 volt gücünde, 1200 mAh. Düz mantık 12 saat gitmesi gerek. Henüz test etmedim. Yaklaşık bir kaç saat önce bitirdim ve bisiklete montajını yaptım. Bu akşam test edebilirim. Kaç saat gittiğini test ettiğimde belirteceğim.

ZEyqpk.jpg

AklbPQ.jpg

N1QoJk.jpg

İlk çalışmam olduğu için biraz amatörce oldu ve hesaplamadığım bazı hatalar oldu. Örneği açma kapama düğmesi kabloların altına geldi. Her açıp kapattığımda kabloları eziyorum. Ve su geçirmez özelliği yok. Pil kısmı açıkta, farın kenarları silikonlandı ayrıca. Suyun geçme şansı yok ama pil için aynı şeyi söylemeyeceğim.

Elime bir şans daha geçerse daha profesyonel işler ortaya koyacağımdan şüphem yok :)

Örneğin farın şarj kısmı direk pile bağlanabilir.

(Forumda bir kaç kategori dışında hiç bir kategoriye konu açamıyorum. Hata veriyor, 'bisiklet seçimi' kategorisine yönlendiriyor. Taşınabilir... )

İyi forumlar.

Scudo
Elinizdeki pil lityum-iyon 18650 tip pil ise tehlikeli, kısa devre durumunda yangın çıkarabilir. Bağlantı yerlerini en kısa sürede kapatmalısınız. Hatta tavsiyem bu şekilde yola çıkmamanız.

- Tellerı sarmak yerine küçük boy klemensler ile bağlayabilirsiniz, çıkmaz, sağlam olur. Etrafını da elektrik bandıyla (ya da büyük boy ısı ile daralan makaronla) sarıp kapatırsınız. Klemensin küçüğü bile köşeli ve kaba olduğu için biraz yer kaplar.
- Telleri birbirine sardıktan sonra lehimleyip (soğuk lehim olmamasına dikkat edin, aksi durumda sarsıntıdan çözülür) yine ısı ile daralan makaron ile kaplayabilirsiniz. Temiz olur.

Makaronu tellere lehimlemeden önce geçirmeyi unutmayın.

çok seviyorum böyle projeleri tp4056 şarj devresi alarak 18650yi şarj edebilirsiniz, küçük bir kutu ayarlayıp içine devreyi ve ışığı koymanız çok iyi olacaktır

@ekranci

Kabloları öyle bırakmadım tabi ki... Elektrik bandıyla çevirip çakmakla ısıtarak sağlamlaştırdım. Yine de teşekkür ederim öneriler için.

@Owlknife

Öyle bir kutu bulmam çok zor, bulsam da orjinal bir görüntü vereceğini sanmıyorum. Sadece pil kısmının su geçirmemesini sağlamayı düşünüyorum.

Geri