Scudo Sports

MNS ve Hotmail ' i olanlar DİKKATT

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Tepki
3.885
Forum daki tüm arkadaşlarım ,kardeşlerim,

Sizleri uyarmayı , düşündüğüm için buraya yazıyorum.

Dün, eve geldiğimde büyük kızım üzgündü MNS de yazışırken (kardeşiyle yazıştığını sanarken) aslında kardeşinin hotmailini hack lıyan birisiyle yazışıyormuş. Ve bu kişi ona bir link göndermiş. Oda kardeşi gönderdi sanıyor , ya açmış . O andan itibaren artık kendinin olan , bir MNS ve hotmail adresinin, kendinin olmadığını görmüş. Senelerdir kullandığı hotmail adresi hack lanmış.
Ve bu dünkü telefonların sayısına bakarak bizim tanıdığımız en az 50 kişinin başına gelmiş.

Ben de hemen kendi mailimi açtım ve onların dediği gibi MNS bloc ...... yazılı maili buldum. Bu mailin geliş yeri kızım gözüküyor. Başka zaman olsaydı açmıştım bile. Ama hemen sildim ve bu badireyi atlattım. Ve hemen iki kızımın mail adreslerini silip engel koydum
.
Diyeceğim tanıdığınızdan bile gelse çok dikkatli olun. Bu tip kişiler aslında Tam 'İskorpitx' lik adamlar. Okuduğum kadarıyla iskorpitx hep iyi hack lık yapmış . Bu bize yapılanlar gibi yapmamış.

Bende ki maili sildikten sonra gördüm. MNS de bu tip mailleri silmeden hemen MNS nin abuse@msn.com adresine rapor etmemiz gerekiyormuş.
Bunu daha önce hiç okumadığım MNS ana sayfadaki yardım ve onun alt klosörlerinde buldum.

Herkesi dikkatli olmaya çağırırım
Hepinize neşeli, bol pedallı , hackersız günler dilerim. Hoşçakalın.

Scudo
aynısı bnm başıma geldi kız arkadaşımın adresini hackleyen adamla konuşuyomuşum bana dedi yeni foto çektirdim bende kek gibi tıkladım falan filan işte adresimi elimden aldı sonra bunu rapor ettik msn adresim bana geri geldi sonra kapattım bu olaydan sonra yeni bir adres edindim

Ender abi uyarıların için teşekkür ederim.Özellikle tanımadığınız ve şüphelendiğiniz email'leri hiç açmayın ve hemen silin.Birde windows update lerini zamanında yapıp güvelinir bir virüs proğramı edinin...

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
ya abi pardon ama ben hack dersleri alıyorum. Sizin kızınızın msnini hackleyenler crackingçiler olmalı ilerideki meslegimi herkesin kötü olarak algılamasını istemedigim icin böyle bir sey yazdım. Lisanımda bir bozukluk olduysa affola iyi pedallar..

• Beğen
@emsey229

Merhaba

Amacım kimseyi kötülemek değildi. Hackerlığı da iyi ve kötü hacker diye ayıralım o zaman. Zaten yazımı da , yeniden okudum, iskorpit için iyi hacker demişim.( Demek iyi ve kötü hackerler var diye düşünmüşüm.)

Genel anlamda nette başkasının bilgilerini , kişi istemeden çalanlara, hacker dendiği için ben bu terimi kullanmıştım.(ya da ben öyle sanmıştım.) Daha doğrusu herkes bu hacker adını kullanıyor.

Amacım mesleğini en iyi şekilde yapan hackerleri ve seni kötülemek değil. (Hackerlığın bir ders olarak okunduğunu da şimdi senden öğrendim. Bu konuda hiç bilgim yoktu. Müsait zamanında , bu ders hakkında neler öğrendiğinizi genel olarak yazarsan , çok memnun olurum. Öğrenmek ve bilmek çok güzel bir olay. )
Belki bir yanlış terim kullanmış olabilirim . Ama gene de seni üzmek istemezdim .
Senden özür dilerim.

Hoşçakal , iyi günler dilerim.

@Ender Alıcıoğlu

Yoo üzülmek değil estafurullah şöyle anlatayım;aslında hacker bilgilerini toplumun yararı için kullananlardır. bir de crakingçiler vardır ki yüksek bilgisini sacmasapan yerlerde kullanırlar, yaptıkları işin anlamı yoktur, hırsızlık yaparlar, insanların özel bilgilerine ulaşırlar, banka hesaplarına girerler... Hackerler askeriyede, özel harekatta, bankalarda v.b yerlerde kamu yararına çalışıyorlar. her ay banklardan masum insanların paraları çalınıyor fakat bankalar bunu halkın gözünde küçük düşmemek için basına söylemiyor, hacker abilerimiz bunların önüne gecmeye calısıyor. hepsi bu tesekkur ederim

• Beğen
Evet ya bu ara coştu millet. Bizim komşunun da gitmiş. Onun listesindekilerin de. Hayır bundan ne zevk alıyorlar anlamıyorum. Egolarını anca bu şekilde tatmin edebiliyorlar herhalde. İnsanları zor duruma sokarak...

• Beğen
selam. ender bey www.zonealarm.com adinda bir program var. ucretsız olanı da var. buradan indirebilirsin. bilgisayarını bır kalkan gibi korur. ayrıca. ınternet uzerınden es zamanlı ucretsiz vırus taram programlrı ve denemeleri var. mesela www.bitdefender.com sol alt tarafta onlıne scan var. cok kuvettlı bır sekılde bılgısayarında virus olup olmadıgını soyler ve dırekt temızler.
dıkkatlı olalım. onlıne bankacılık yapmıyalım.
gecmıs olsun.

@turkeyexpert2000

Verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim. Herkesin bilmesi açısından da çok faydalı.
Yanlız bu mns in şifresini çalanlar , virüs bulaştırıp çalmıyorlar. Sahte mns mail sayfası gönderiyorlar. Sizde sanıyorsunuz hattan düştünüz veya şifre ve mail kutusunu görünce otomatikman mail adresiniz ve şifrenizi yazıyorsunuz. Halbuki bu yazdığınız yer gerçek yer değil. Direk bu sahtekarların sayfası.

Ama verdiğiniz program adresleride çok faydalı.

İlginize çok teşekkür ederim.
Sevgi ve saygılarımla.
Hoşçakalın.

Geri