Scudo Sports

MNG Kargo | Problem içerir.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
15 Aralık tarihinde İstanbuldan, İzmir'e gönderdiğim kargo bugün itibari ile (23 Aralık) Hala şubede bekliyor.

Kargo 16 Aralıkta ulaştı şubeye. Ogün dağıtıma çıkmadı. Sebebini sordum. Yoğunuz dedi. Anlayışla karşıladım. 17 Aralıkta yine çıkmadı. Yine yoğunuz dediler. 18 Aralıkta dağıtıma çıktı ancak adrese gitmeden kargoyu geri getirmişler. 19 Aralıkta yine araca yüklendi ancak yine adrese gitmediler. 20 Aralıkta adreste ilgili kişiyi bulamamışlar ama ne bi telefon ne bir uyarı kağıdı bir şey yok ortada. Bu süre zarfında şube ile müşteri hizmetleri ile İzmir bölge ile 5-6 kez görüştüm. Sadece yardımcı olacağız diyorlar ama hiç bir şekilde ne geri dönüş ne teslimat yapılmıyor.

En son İzmir bölgede bir hanfendi 22 Aralıkta yaptığım bir şikayet ile bizzat ben halledeceğim dedi ama yine şuan şubede bekliyor kargo.

Özetle son derece üslupsuz bir şirket. Yapılan şikayetler sadece havada kalıyor. Kimse size çözüm sunmaya çalışmıyor. Sizlere tavsiyem uzak durun arkadaşlar.

https://i.hizliresim.com/Rb9L9o.jpg

Scudo
Şu memlekette Yurt İçi Kargo'dan başka kargo şirketi tanımam. Diğerleri fiyasko...

@Mustafa Özer: Benzeri bir durumu ben de Sürat Kargo ile yaşamıştım, çok sinir bozucu oluyor. Tez zamanda kargonuza kavuşursunuz inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Xoqo ve m.cihan
Bende "Sürat Kargo" ile ücret alıcıdan bir koli almıştım, gelmesinde gitmesinde pek sorun olmadı ama küçük bir pakete 36 TL ödedim. Ücreti karşı taraf ödeyecek diyince adamlar tüm hizmetleri full paket çakmış. Sigortası , telefonla ihbarı vs. kalem kalem doldurmuşlar. Halbuki en hesaplısı PTT'den sonra Sürat diye düşünmüştüm ama yanılmışız.

@Tahir Keskin

İnternet üzerinden, birkaç farklı şehirdeyken çok fazla alışverişim olduğu için hepsini defalarca denedim ve hepsinde de sorun yaşadım. En sorunsuz olan Sürat Kargo diyebilirim.
Yurtiçi benim en sıkıntı yaşadığım firmalardan biri. Kendileri yetiştiremiyorlar, 2 günde şubeden evime getiremiyorlar. Sonra kendilerine sorun yaratmasın diye "ulaşılamadı, adreste bulunamadı" yazıyorlar internetten. Arayıp sorunca bunun standart bir durum olduğunu belirtiyorlar. Utanmadan: Bekleyin, kargonuz gelecek. İşimiz gücümüz var, evde çakılı tutuyoruz akrabalarımızı bu 5 kuruş etmeyecek firmalar yüzünden.

Kısacası, hepsi birbirinden beter. En mantıklısı en ucuzunu seçip, şube teslim çalışmak...

PTT Kargoda iyi. En azından ben hiç sorun yaşamadım...

Her bölgeye hizmet veren kargo çeşidinde farklılıklar oluyor mesela bizim burda sürat kargo canavar gibi siz bu şikayetinizi sikayetvar.com'a ilettiniz mi ?

Şubeye göre değişiyor. Çanakkale merkezdeyim. Aras kargonun şubeleri sorunsuz. Ancak Yurtiçi Kargonun sadece Çanakkale şubesi öyle, kalanı rezalet. Örneğin Truva şubesi. Adamlar 13,30'da kargoyu dağıtıma çıkarıyor, akşama kadar evime gelmiyor ertesi gün geliyor. Halbuki şube ev arası yürüme mesafesi 15dk. Aynı günde iki kargo beklediği oldu. Birini sabah birini akşam getirdiler ki ikisi de aynı saatlerde şubedeydi. Rezillik. Mng hiç işim olmaz. Yazın 18,00'de gittim. Kargomu almadılar. Israr ettim şirket isem alabileceklerini belirttiler. Şahıs isen yine almıyor. Küfredip çıktım. Eski işyerimde Sürat Kargo ile anlaşma vardı. Zarfı 5tl'ye götürüyordu adrese. Birkaç kez de bu anlaşma ile ps3 oyun göndermişliğim var şubelerinden, yine 5tl aldılar. Ancak birgün geç kaldım ve işyerine çağırdım. Herzaman 5tl aldıkları kargoya 10tl yazmışlar. Muhasebeciye belirttim durumu. Aradı. Zarf olarak işlenemeyeceğini vs dünya kadar yalan dolan söylediler. Bir daha da uğramadım. Velhasıl sorunsuz, sağlam bir şube bulup onunla devam etmek gerek. Birkaç lira daha ucuza gider mi acaba diye maceraya atılmaya gerek yok.

@MertAG

Bana yazmadınız ama üstüme alıp cevaplayayım :D

Hiç üşenmeden her firmayla ilgili şikayetimi oraya yazıyorum. 2 dakika önce de Vestel ile ilgili şikayetimi yazdım. Ama bence şikayetvar platformu çözüm anlamında işe yaramıyor. Firmalar standart cevaplarını kopyala-yapıştır yapıp yazıyorlar. Sadece şikayetleri okuyanlar görüp anlıyorlar firmanın seviyesini.

@Deniz Gökhan Tezcan

Valla avea bana durduk yere 90 tl fatura kitlemişti interneti geçtim diye bende byte byte hesaplayıp geçmediğimi ispatladım ama müşteri hizmetlerine anlatamadım tabi yazdım sikayetvar.com'a ertesi gün hallettiler :).

Ben de yazayım. Eksik olmasın. Şubeden şubeye farklılık gösteriyor. :)
Sanal ortamda kullanıcıların şikayetlerine göre hareket etsek kargomuzu en sağlıklı kendimiz götürmek zorunda kalırız.

-Şirket olarak bir dönen MNG Kargoyu kullandık. Fiyatları yüksek geldiği için bırakmıştık.
-Peşine Sürat Kargo ile çalışmaya başladık. Bu sefer de yaptığımız ödemeleri kontrol etmedikleri için paso ödeme talep ediyorlardı.
-Sonrasında Aras Kargo ile anlaştık. Şehir içi teslimat fiyatları uygun olsa da şehir dışı fiyatları yüksek geliyordu.
-Dönüp dolaşıp Sürat Kargonun başka bir şubesi aracılığı ile anlaşma yaptık. Bütün kargolarımızı sorunsuz ve uygun fiyata taşımalarına rağmen alıcılarımızdan biri harita bazında bir şubenin alanında olmasına rağmen mesafe bazında sürat kargonun öteki şubesine yakın olduğu için sıkıntı oluyor.

Hangi kargo firmasıyla çalışalım :)

şikayet var .com tamemen şirketlerden para yiyerek yönetilmektedir. Benim 2-3 şikayetim sistemlerinden silinmiş bulunmaktadır.

En basiti 0 alınan opel astra aracın triger kayışı nasıl 2bin km de kopabilir nasıl kullanıcı hatası denebilir? nasıl garantiye girmez nasıl müşteriye ödettirilir. hiç bir işe yaramayan bir site sadece biraz ''OKUMAYI'' seven bir insan isen hangi markalara bulaşıp bulaşmayacağını gösteren bir site gerisi boş bir site.

• Beğen
Tepkiler: H.Genç
PTT kargo çok hesaplı ve eve teslimatı gününde yapıyor. Diğer kargo şirketleri internet alışveriş sitelerinden dolayı çok yoğun oluyorlar. Ancak ptt nin internet alışverişinde kullanıldığını hiç görmedim.

@MertAG

@Yavuz SOYLU

Şikayet var tamda Yavuz'un yazdığı gibi bir site. Açtım konu hiç bir işe yaramadı.

@BerkayGürakın

Bir an Tuzla'da oturuyorsunuz sandım. Buradaki Yurtiçi kargoda aynı şekilde işliyor.

@Yavuz SOYLU

Geçmiş olsun, triger kayışı ciddi mevzu, motor yatak sardıysa maliyeti epey yüksek olmuştur. Mutlaka tüketici haklarına başvurun, çok ciddi bir kusur.

sikayetvar.com sitesi konusunda işim gereği yorum yapamıyorum, merak ediyorsanız büyük şirketlerin pr departmanlarına sorun, nasıl çalıştığını detaylı anlatırlar

@ArdaE

Şansıma motorda bir sorun yoktu. Kayışla beraber içinde 7 tane bulunan gergi köprülerini kırmış. Toplamda 2bin civarı bir para verdim bir bölümünü ise opel ödedi. Ama benim sorunum şu ki; aracım İngiltere'den alınma ve Türkiye'ye girişinde olan bir problem. araç vauxhall olduğundan dolayı hemde Şuan sadece yeni astralarda olan 1.3 cdti 110 beygir motor olduğundan dolayı baya bir sorun oldu. eğer ki o sırada ingilterede olaydık yeni araba alırıdık...araç şuan Kıbrıs plaka ve 2010'da yaşanmış bir olay.
fotoğrafını koyuyorum.
Türkiye dönüşü Taş ucu feribotun'da
http://i632.photobucket.com/albums/uu44/jarjaryan/DSC_0518.jpg

@MertAG

Şikayetvar isimli site çok güzel çoğu firma hemen ilgilenip sorunu çözüyor fakat bazı firmalar tamam halledeceğiz diyor ama nafile oluyor hiçbir işe yaramıyor.

Ayrıca yorumlarda şubeden şubeye göre değişiyor deniliyor bu doğru. Bazı şubelerde sorun olmuyor bazılarında durum kötü oluyor. Bu kargo firmalarının hemen hemen hepsi böyle sanırım.

Bak gene sinirlendim opel servisine bu araç opel değil diyip geri göndermişlerdi ilk sorundan gidildiğinde. Küfür. Ama yeni araç alındığında araç kitapçığına Opel/Vauxhall diye ibare koymayı biliyorlar küfürler.

• Beğen
Tepkiler: H.Genç
@Tahir Keskin

Galiba şehre göre değişiyor. Burada Yurtiçi Kargo rezalet çalışıyor. Evde olmama rağmen geldik evde yoktunuzu gibi saçma şeyler söylüyorlar ve çok kaba konuşuyorlar. Bu tutumları devam edince bence şikayet ettim ama öylesine. Birgün arayıp özür dilediler. Ondan sonra hep zamanında gelip, çok nazik konuştular. Yurtiçi'nde şikayet işe yarıyor galiba.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Geri