Scudo Sports

Minimum kadro boyu

fatih selim yakar

Daimi Üye
Tepki
54
Arkadaslar merhaba ben 2. el bir trek 7.1 buldum tanidiktan 500tl ye satiyor ideal kadro boyumun 3-4 cm altinda kaliyor kadro boyu sorun cikarmi en az kac kadro boyuna binebilirim ic bacak boyum 80-82 cm boyum 1.81 cm

Scudo
Sadece kadro boyu değil, diğer geometrik özelliklerde belirleyicidir bu konuda. Biraz da sürüş tarzı.

Nasıl bir kullanım yapacaksınız? Kadro boyu kaç? Ayrıntılar önemli.

• Beğen
Tepkiler: fatih selim yakar
şöyle bişey var
(link)

burdan 1.81 boy, 81 bacak seçtiğimizde
45cm, 46cm, 47cm çıkıyor. bunlardan biri mi acaba o kadro

(link)

18-20 ise olabilir size. Biraz daha sportif bir sürüş yaparsınız. Gidon boynunu uzatırsanız dönüşlerde daha dengeli olur bisiklet. Kısa kullanırsanız, geometriden dolayı dengesiz hissedersiniz bisikleti.

Bisikleti bacak arana al, selenin önüne geç, arada 4 parmağa kadar boşluk varsa alabilirsin. 4 parmaktan çoksa boşver, L beden bul.

Bisikleti bacak arana al, selenin önüne geç, arada 4 parmağa kadar boşluk varsa alabilirsin. 4 parmaktan çoksa boşver, L beden bul.
4parmaktan az ise problem olur mu mesela sıfıra sıfır.

Almak istediğiniz marka-modeli, boyunuzu ve iç bacak boyunuzu belirtirseniz daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

@ozdeg Kadro boyu böyle bir formülle seçilmez. Yazdığı tamamen saçmalık.

Üst boru bence daha önemli. Uzanmayı etkiliyor. İnternette iç bacak boyu ve diğer ölçülerinizi girip almak istediğiniz tipte kadroyu seçerek yönergeleri takip edin. Aşağı yukarı tutuyor. Misal benim için 58 kadro şehir bisikletinde uygundu. 53 aldım iki üç ay diz ağrısı yaptı küçük kadro. Mecbur satıp yenisini aldım. Şuan problem yok.

Almak istediğiniz marka-modeli, boyunuzu ve iç bacak boyunuzu belirtirseniz daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.
mosso legarda 2324 aldım 51 kadro internetteki ölçümleri dikkate alarak fakat üst boru bacak arama değmekte. iç bacak boyum 77 boy 178

mosso legarda 2324 aldım 51 kadro internetteki ölçümleri dikkate alarak fakat üst boru bacak arama değmekte. iç bacak boyum 77 boy 178
Bisikleti sürerken rahat ediyor musunuz? Rahatsız eden bir durum var mı? Boynunuza göre kadro normal ölçülerde. Bisikletin üstüne çıkıp fotoğraf paylaşırsanız burdaki bilgili kişiler daha ayrıntılı cevap veirirler.

• Beğen
Tepkiler: ozdeg

Legarda'larda kadro boyuna göre sadece üst borunun arka ucu yükseldiği için kullanımınızı etkilemiyorsa sorun olmaz, sadece seleden öne indiğiniz zamanlarda daha fikkatli olmanız gerekir. Biraz da kullanım alışkanlığınıza bağlı tabii. Ben hiçbir zaman seleden öne inmem, acil durumlarda bile çok ender gerekir, o nedenle uzanma mesafesi uyduğu sürece büyük bisikletten çekinmem. Bazı kullanıcılar ise her duruşta öne iner, o zaman üst borunun yüksekliği sorun olur.

Ben 174/81 ile 46 kadro Legarda kullanıyorum, 51 sınırda geliyor. Satıcılar sadece boya bakarak kadro boyu söylüyor, 175'e 46, 180 üstüne 51, 190 civarına 56 gibi. O nedenle kendi ölçülerimizi ve kadro boyunu verdikten sonra "mutlaka deneyerek alın,, başka model de olsa, farklı boy da olsa deneyin, kıyaslamayı sağlar" diyoruz.

• Beğen
Tepkiler: ozdeg
Geri