Milli takım

Kayıt
7 Mayıs 2007
Mesaj
8
Tepki
55
Şehir
istanbul
merhaba arkadaslar.benım sızlerle paylasmak ıstedıgım bı konu var .benım bıldıgım dogrumu yanlısmı daha dogrusu onu ogrenmek ıstıyorum.:rolleyes:
şimdi turk milli takımı yurtdışına cıkıyor ve milli takım adına yarışıyor buraya kadar hersey cok guzel.yanlız sanırım en son belçıka yarısına gıdıldı ve orda türk milli takımının ( goldcity ) sporcuları turk milli formayı degılde kendı takımlarının formasını giydiklerini farkettim.:mad:
şimdi ogrenmek ıstedıgım şu ki sizce milli takımolarak yurtdısına cıkılırsa ve milli takım adına yarısılırsa siz hangi formayı gıyersınız?lutfen yanıtlarmısıız
(goldcıty ) takımı gıbı kendı formanızımı yoksa gurula tasıyacagınız milli takım formasınımı?
 
Scudo

muamyildiz

Daimi Üye
Kayıt
6 Aralık 2004
Mesaj
260
Tepki
412
Şehir
İstanbul - Fatih
Merhabalar..
Forma konusu şöyle. gidilen yarışın adı UCI WORLD CUP. kurallara göre yarışçı bir UCI takımına mensup ise o takımın formasını giymek zorundadır, giyip giymemek sporcunun istegine baglı degildir. Aynı şekilde ulusal şampiyonlar da bir UCI takımına baglı olup olmadıklarına bakılmaksızın ulusal şampiyon formalarını giymek zorundadırlar. Ulusal şampiyon forması olmayan bir ulusal şampiyon kayıt olmuş olsa dahi yarışa alınmaz, UCI takımı mensubu sporcu da takımının formasını giymezse yarışamaz.
Yarışın Start-List inde her sporcunun yanında "National Outfit (ulusal kıyafet)" sütunu vardı. Burada biz Türk sporcular için "No" yazıyordu. Belki kayıt esnasında bu belirtilip sütunda "Yes" yazsa idi Goldcity degil milli forma ile yarışırdı bu arkadaşlar, bu kadar detayını bilemiyorum ancak yapılan hareket kurallar dahilinde idi. benim bildiklerim bunlar.

Milli Takımda olup aynı zamanda Goldcity sporcusu olanlar kendi takım formalarını, ben ulusal şampiyon formamı, milli takımımızın geri kalanı da milli formayı giydi.
 

Aybars Öge Sürücü

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Eylül 2004
Mesaj
1.553
Tepki
1.494
Şehir
Izmir / Istanbul
Goldcity UCI 'a kayıtlı ticari bir takımdır. Bu yüzden bir UCI Dünya Kupası serisi yarışında takım forması giymeleri normal.

Aslında bana garip gelen bu tip seri yarışlarında arkadaşlarımın Milli Formayla yarışmaları. Çünkü benim izlenimim bizimkilerden başka çok az kişi hatta hiç kimse yok milli formayla yarışan. Neden 75 milyon nüfuslu böylesine güçlü bir ülkede sponsor bulunup ta ticari takımlar kurulamıyor?

Milli Takım formasını sadece Olimpiyatlarda, Dünya ve Avrupa Şampiyonasında üstündeki Ay-Yıldız'ın kutsallığıyla giymelerini diliyorum; inşallah böyle olur.

Hemen her harekette art niyet aramayı bırakıp olaya farklı yönlerden de bakalım arkadaşlar.

Herkese selamlar.

Muammer benden önce davranmış :)
 
Kayıt
7 Mayıs 2007
Mesaj
8
Tepki
55
Şehir
istanbul
peki şunu ogrenmek ıstıyorum.
milli takım olarak sanırım masrafları turkıye bısıklet federasyonu karsıladı ve bu sporcuların hepsı turk mıllı takımı olarak yarısa gıttıler.
ama siz diyorsunuzkı goldcity kendı ayrı bır atkımdır.eger ayrı takım ıse neden kendı masrafını kendı karsılayıp gıtmıyorda turkıye bısıklet federasyonu tarafından gonderılıyor.
acaba turkıye bısıklet federasyonunun bu olaydan haberı varmı.yanı kendısının yolladıgı sporcular kendı milli takım formasını gıymesının aksıne kendi başka takımın formasını gıdıgının farkındamı..
yoksa benmı yanlıs bılıorum.goldcıty takımı kendı mı karsıladı masrafını .
 

Aybars Öge Sürücü

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Eylül 2004
Mesaj
1.553
Tepki
1.494
Şehir
Izmir / Istanbul
Kafile birlikte gitti diye takım masraflarını Milli Takım karşıladı diyemeyiz. Ama başka bir topikte de yazdım;

Adminler kızmasın bağırma anlamında değil,

BİSİKLET FEDERASYONU ARTIK ÖZERK. YANİ BİZİM VERGİLERİMİZLE PARA HARCAMIYOR. O YÜZDEN ARTIK FEDERASYON ŞUNU GÖTÜRDÜ BUNU BÖYLE YAPTI YORUMU YAPMAK BOŞ.

Ama gerçekten bir ticari takım eğer yarış masraflarını federasyona ödetiyorsa durumda bir sakatlık var.
 

muamyildiz

Daimi Üye
Kayıt
6 Aralık 2004
Mesaj
260
Tepki
412
Şehir
İstanbul - Fatih
sporcunun giydigi forma degil, ülkesine kazandırdıgı puan için gönderiyor federasyonumuz. ister milli forma ile yarışsın ister Goldcity forması ile, sporcunun aldıgı puan Türkiyenin hanesine yazılıyor, amaç da bu zaten. Gidiyoruz, dünyadaki yerimizi görüyoruz, kendi seviyemizin çok üstünde olan kişilerle yarışıyoruz, gelişiyoruz, ülkemiz için olimpiyat yolunda puanlar alıyoruz. Aybars ın da dedigi gibi milli forma ile yarışan o kadar az insan var ki. herkes klüpleşmiş, UCI takımı olmuş vaziyette. kurallar dahilinde takımlarının formalarıyla yarışıyorlar. Biz de emekleme sürecindeyiz ama iyi gidiyoruz. sabretmek lazım. yakında UCI takımlarımız da olacak, lider grupta pedal çeviren sporcularımız da, sabretmek ve çookkk çalışmak gerek.
 
Kayıt
7 Mayıs 2007
Mesaj
8
Tepki
55
Şehir
istanbul
@aybarssurucu
lutfen arkadaslar benım demek ıstedıgımı anlayın.
benım demek ıstedıgım şudurki goldcıty nın maddı olarak ımkanı var ve bu yarısa gırebılıyor.kendı sporcusunu kendı gotursun ve turk mıllı takımına 1 veya 3 yenı mıllı sporcularımız gelsın ozaman daha cok puan alıcagımız kesın olcak.ama yok nasıl olsa bu mıllı takım gıdıyır bende gıdım onlarla orda kendı formamı gıyerım dıyora bu takım demekkı bu işin içinde biz sporcuların bılmedıgı bıseyler donuyor.lutfen goldcıtyden bırılerı veya federasyondan bırılıerı bunu acıklıga kavusturursa sevınırım.yoksa ınanınkı akıllarda sorular kalcaktır ve ben bu yazıyı yazmıyana kadar kımse bılmıyordu boyle bırsey oldugunu...:(

@muamyildiz
sayın muamyıldız peki bu masrafı neden goldcıty degılde turkıye bısıklet federasyonu kasılıyor.
sencede bu normalmi?:7:
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Yenibisikletci Muammer'in ilk mesajını dikkatle ve tekrar tekrar oku lütfen. Orada kurallardan bahsetmiş.
Eğer ki bir "Pro Team" sporcusu isen, milli takımla bile gidiyor olsan dahi bu formayı giymek zorundasın. Ancak ülke şampiyonu isen şampiyon forması giymek zorundasın.
Şöyle bir örnek verelim, Bilal Akgül Brisa forması ile bu yarışa katılamazdı. Neden? Çünkü Brisa bir klüp ancak UCI Pro Team değil.
Zaten dünya üzerindeki 53. Pro Team, Alanya Gold City. Şimdi böyle güzel bir gelişme varken bunun altında bir iş aramak çok afedersin ama öküz altında buzağı aramak gibi bir şey.
Bir yarış masrafının hesabını yapacağına bak bakalım Gold City sponsorluğu ile bu sporculara ne gibi imkanlar sağlanmış? Biliyor musun ki U23 Türkiye Şampiyonu Kamil Alev bu takıma dahil olmadan önce sağı solu göçmüş noname kırmızı bir kadro, eski püskü donanım ile yarışıyordu ancak şimdi altında karbon Giant XTC var. Hem de en iyi donanımlarla.

Neyse, keşke bu aksiliği farkettiğin gibi, Alanya Gold City UCI Pro Team kurulduğunda da foruma üye olup bir tebrik mesajı atsaydın... Belki o zaman objektif olduğuna daha çok inanırdım.
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Yeni katılan arkadaşımızın foruma girdiği gün hemen bu konuyu açması dikkatimi çekti.
Yargılamak için söylemiyorum. Sanki sırf bu konuyu açmak için foruma girmişsiniz gibi geliyor bana.
Ayrıca böyle yapma hakkınız var tabiki. Konuyu neden açtınız demek istemiyorum. Yanlış anlaşılmasın.
Dedikleriniz doğru da olabilir. ( umarım değildir ve cevaplardan ben ikna oldum )

Arkadaşlar cevaplıyorlar sağolsunlar iddialarınızı.

Ancak bildiğim bir şey var, çok zor takım kuruluyor, çok zor destek bulunuyor, bunları alkışlayalım .

Konuyu açan, cevap yazan , okuyan herkese teşekkürler.

Selamlar.
 
Kayıt
7 Mayıs 2007
Mesaj
8
Tepki
55
Şehir
istanbul
evet bu foruma yenı uye oldum.
cunku nerden ne sekılde ulasacgımı bılmıyrodum arkadaslar.
ve bu konu aklımı bayaa bı karıstırdı acıkcası ve o yuzden boyle bi konu açtım.
ya arkadaslar takım kurulmasına kesınlıkle karsı konusmuyorum benım demek ıstedıgım ben bisiklet federasyonu parasıyla yurtdısındaki yarışa gıdıyorum ama kendı takım formamı giyme şansım varmı.
eger yoksa neden boyle bir olay yaşandı

aradıgım cevabı halaa bırılerı ıletmedıgı ıcın uzgunum.aklımdan gecenler dogru oldugunuz dusunuyorum.turk bısıklet federasyonu demekkı baskaları tarafındanda yonetılebılıyor.
cok ama cok uzucu bır olay
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Madem buradaki yanıtlar tatmin edici değil, niçin federasyondan yetkililer ile görüşüp, işin aslını öğrenip bize de söylemiyorsunuz. Sonuçta bu forumdaki herhangi bir üyenin (ben federasyon başkanıyım bile dese) vereceği yanıtın gerçeği yansıtacağını hiç kimse garanti edemez.
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Sorgulayan ve araştıran tavırları herzaman desteklerim. Halilin dediği gibi bunu federasyona sormaktan başka çareniz yok görünüyor. Aldığınız cevabıda buradan bizimle paylaşırsanız konu havada kalmamış olur. Ben şahsen sizin samimi olarak bu konuyu merak ettiğinize inandım. Ben arkadaşların cevaplarından tamamen emin ve tatmin olmuş olsam da . Kendi açınızdan tamamen açıklığa kavuşturmanızı dilerim. Soru soran ve açıklama yapan herkese teşekkür ederim.