Scudo Sports

Microshift Triple

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Tepki
10
Selam,

Şu anki bisikletimde(Triban 3) microshift triple vites sistemi var. Vites sistemimden bir şikayetim yok, sadece bisikletim biraz hafif olsun istiyorum.

Karbon kadro ve maşa alsam, gidonu ve sele borusunu karbon yapsam diye düşünürken grupset'e de el atayım dedim. Fiyatları görünce biraz tırstım :)

Microshift Triple ön 3, arka 8'li bir sistem. shimano 105 ile ya da tiagra ile karşılaştırsak ne gibi farklar olur?

Eğer olur da microshift iyidir yorumları alırsam bisikleti satmayıp, kadro ve diğer parçaları değiştireceğim. Ha olur da microshift çöpse eğer komple bisikleti satacağım.

Scudo
105 le microshift karşılaştırması yapmak, bmw 3.18 le modifiye şahin kıyaslaması yapmak gibi olcaktır. shimano 105'in grupset fiyatı zaten 300 euro üzerinde. yani sizin bisikletinizin toplam fiyatı kadar. 1000 tl'lik bir bisiklete sizce nasıl performansta bir grupset koymuş olabilirler siz düşünün.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Yani ne farkı olabilir ki onu anlamıyorum ben. Vites geçişleri 1-2 saniye hızlı mı oluyor? 1 kg daha mı hafif?

Sonuçta yarışlara katılmayacağım, sadece bisikletim daha hafif olsun istiyorum.

bmw 3.18'de beni işe götürür, şahin de. Arada ki konfor farkı tabii ki tartışılmaz. Ama shimano 105 ile microshift arasında bu kadar fark olacağını zannetmiyorum. Yarışçılar, performans için binenler evet, farkı hissedebilir ama evden işe, işten eve ve hafta sonları 50-60 km binen biri için pek değişmez diye düşünmüştüm.

Hafiflemesini istiyorsan önce jant seti, lastikler, sele borusu, gidon gibi elemanları hafifletmelisin karbonlarla fakat Triban 3 kadrolu bisiklete de bazı parçalar fazla gelebilir.

performans aramadan bisikletinizi hafifletmek istiyorsanız değiştireceğiniz şeyler: sele, sele borusu, gidon, gidon boğazı, jant setiniz, lastikler, maşa olabilir. fakat bunları değiştirdiğinizde çıkan masraf zaten bir bisiklet fiyatı olacaktır eğer orijinal parça kullanırsanız. kadroyu değiştireceğim diyorsanız bambaşka bir konuya girer o. 105 ile microshift arasındaki farka gelince. shimano 105 raceready yani yarış serisi bir model. emin olun üzerinde sadece shimano yazıyor diye değildir o fark. sizin aradığınız günlük kullanıma hafif performansa yatkını bir model. shimano tiagra, sram apex modelleri işinizi görür. fiyat bazlı düşünüyorsanız da shimano sora. bu modellerin arasındaki farkı ise şöyle anlatayım; sadece microshift kullanıp da shimano 105'e bu kadar fark olacağını sanmıyorum demek abes olur biraz. aradaki farkı anlayabilmek için ikisini de kullanmış olmanız gerekiyor. vites geçişi, o viteste stabil duruşu, kullanım ömrü, ağırlığı, dayanıklılığı gibi faktörler kullanım kalitesini artırır.

Bianchi gavia kadro set alıp takmak istiyorum. Sadece bu bile yeterli olur diye düşünüyorum ama zamanla gidon, sele borusuna da girişeceğim.

Bu kadar fark olacağını sanmıyorum derken araştırarak konuşuyorum. + yarış koşmayacağımı düşünerek, biraz ulaşım ve biraz da spor amaçlı kullanacağımı belirtmiş biri olarak söylüyorum. Dediğim gibi; benim açımdan fark olmaz ama yarış koşan adam için elbette fark vardır. (link)
Burada model farklı olabilir tabii ama sonuçta markayı tanımaya çalışıyorum, sonuçta çok duyulmuş bir marka değil. Ayrıca dedim gibi, amacım yarış değil.

Shimano sora ile neredeyse aynı olduğunu burada ve yabancı forumlarda kullananlardan öğrendim. Bu yüzden sora setine hiç bakmıyorum bile.

Öğrenmek istediğim; vites geçişlerinde milisaniye farklar varsa bu beni etkilemez ama evet, yarış koşan adamı etkiler tabii. Ya da shimano 10 yıl, microshift 7 yıl ise yine beni etkilemez.

hiç bir mekanik vites sistemi arasında 1 saniye geçiş farkı olmaz zaten. sadece işe gidip hobi amaçlı kullanıyorsanız. grupsetinize güveniyorsanız ve yeterince araştırdıysanız problem yok. ama grupset deyince aklınızda sadece vites sistemi olmasın. grupset, ön-arka aktarıcı, fren-vites kolları, fren bacakları, orta göbek, ön-arka göbekler, aynakol, zincir ve rubleyi içerir. kısacası gavia kadroseti elinizdeki bisiklete toplarsanız bisiklette değişecek tek şey ağırlık olur.

İstediğim de ağırlık düşmesi. O zaman kadroyu değiştirmek şimdilik yetecek. Ben demiyorum ki kadroset sonuna kadar microshift gidecek. Zamanla apex'e doğru kaymayı düşünüyorum.

Şimdilik Microshift devam o zaman. Konu kapatılabilir. Yardımlarınız için teşekkürler..

kullandığınız shifter lar muhtemelen 105 den 100 gr daha hafif. aynı serinin 2*9 unu kullanmıştım. (link)
sb r09 diye geçiyor. ağırlığı 420 gr dı. ultegra 6800 lerden bile hafif. ayarları düzgün yapıldığında 105 ile aynı performans da çalışır. zaten memnun kaldığım için komple vites sistemini microshift white yaptım. muhtemelen bir sonraki setim de arsis olur.

(link)

(link)

hafifletmek istiyorsanız. jantlar ve lastiklere odaklanın. geri kalanı zaten o kadar da etki etmeyecek performansınıza.

@Ahmet O

Bu mesajı iki seti de kullanmış biri olarak mı yazdınız?

Benim bisikletimde 105 eşimin bisikletinde Microshift sistem var. Tuna Bey'in dediği gibi, 105 shifterlar Microshiftlerden daha ağır.
Geçişlerde 105 daha yumuşak ve rahat.

• Beğen
Tepkiler: OnurYılmaz
@Gökhan Toros
evet gökhan bey. microshiftli bir triban3 bisikleti, 105 setli toplama scott'u ve sram rival'li bir salcanoyu 1er hafta ödünç alarak kullandım bisikletimi almadan önce. ben de onur bey ile aynı fikirdeydim bisikletimi almadan önce. o yüzden para harcamaktan vazgeçip üzerinde en basit shimano sistemi olan claris setli fakat iyi kadrolu bir bisiklet tercih ettim. fakat şimdi grupset yükseltmenin yollarını arıyorum. çünkü kullanım kalitesi gerçekten farkediyor. kaldı ki kullandığınız bisiklet ve bisiklet deneyiminiz bunları bildiğinizi gösteriyor zaten.

Ya aslında biri bana şunun hesabını yapabilse keşke.

Karbon kadroya geçersem yaklaşık x gram hafifler
jantları x marka alırsam yaklaşık x gram hafifler
gidonu, sele borusunu karbon alırsam x gram hafifler gibi çok güzel olur. Öyle net rakamlara da ihtiyacım yok.. Ortalama bir şeyler söylense ne güzel olur.

@OnurYılmaz
Arkadaş, ne kadar çok kafayı takıyorsunuz bisiklet ağırlığına da, gramlarla oynuyorsunuz..
Yani tamam, ağırlık önemli diyoruz da, abartmayın bu kadar da. Daha hafif malzemeyi bütçeniz yettiğince alırsınız, "ay o 50 gram daha hafif, ay bunla arasında 80 gram fark var"a da gitmesin iş ama.
Pro'lar kafayı takmıyor bu ağırlık işine bu kadar yahu!

Tour of Turkey'de Belkin takımının yardımcılığını yapan Gökhan Kutluer blogunda

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Onur Yılmaz biraz daha sakin lütfen. Lan lun yakışmıyor kimseye...

Düzenleme: aslında ben bu mesajı alttaki mesajdan sonra yazmıştım. Fakat nasıl olduysa üstüne çıkmışım :) Sistemde bir gariplik var.

@Mert E.

yuh arkadaş saçmalığa bakar mısın!

arkadaş, varsa bir derdin aç konu, ne çok takıyorsunuz ya ağırlığı diye orada tartış. Ben burada yardım istiyorum yazdığın şeye bak. Kusura bakma ama sana şu an ne desem yeridir..

İşe gidip gelirken kullandığım bisiklet ile tırmanmak durumunda kalıyorum. Uzun süreli de bir tırmanış olduğu için bisikletimi nasıl hafifletirim diye uğraşıyorum. Bunda anormal ne var anlamış değilim.

Ya çok şey yazılır da kısacası sizin yardım anlayışınızı öpeyim* ben!

Lan adama bak ya.. google'da her şey var. Kapatalım mı forumu abicim?

Bir halterci için 1 kg hatta yarım kg ne kadar fark ediyor izlerken görmüşsünüzdür. Nerden bileyim ben bisiklet için de belki durum böyle. Sorup öğrenmeye çalıştıkça bilgi vermek yerine saçma saçma yazıyorsunuz ya. Ya boşuna sinirleniyorum aslında, ne anlatsam boş..

Uğur S. sakin olmamı bekmeleyin böyle bir durumda. Forumda bir grup oluşturulmuş, o kişiler ne sorsa cevaplanırken grubun dışında biri sorduğunda saçma saçma cevaplar. Adam google var diyor, nasıl davranmamı bekliyorsunuz ki?

Tepki vermeyin demiyorum. Verin tepkinizi. Fakat argo kelimeler kullanmayın.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri