Scudo Sports

Michelin Dynamic Sport

Sarper Tuncer

Forum Demirbaşı
Tepki
302
İsim
Sarper
Bisiklet
Mosso
michelin dynamic sport.jpg midyn1-1.jpg

forum arkadaşlarım bisikletimde bu lastik takılı. sormak istediğim şey ise bu lastiğe ne kadar güvenilir? dün akşam İzmir alsancak kordon da iki defa teker patlattım(yol acayip camlıydı) sonrasında da içime bi sıkıntı düştü "acaba patlak korumalı bir lastik mi alsam?"
Lastik boyutu 28c
kilom 81
psı ise 80 olarak ayarlıyorum hatta bisikletci daha fazla basmıştı en son.
yardım bekliyorum.

Scudo
Patlak korumasını bilmiyorum ancak yol tutuş ve performans olarak baya alt seviye bu lastikler. Kullandığım kısa süre zarfında hiç güven vermedi bana.

• Beğen
Tepkiler: Berke
yol tutuşundan ziyade acaba ben mi yanlış kullandım diye merak etmiştim. bir yazıda psı değeri tam olursa patlama riskide azalır şeklinde bir şeyler okumuştum. Ali bey ayrıca çok performans gerektirici işlere girişmedim, lastik için zorlayıcı olacak şeylere, o yüzden perfonmansı beni rahatsız etmedi henüz. her türlü öneriye açığım.( batlak korumalı şu şu lastik iyidir yahut patlak korumaya gerek yok şu modelin şu lastiği de iyidir gibi)

PSI'ınız düşük,100-110 arası ayarlayıp kullanın tadı değişir :)
Aynı lastiği bende kullandım,hala da kullanıyorum 700 km hiç sorun yapmadı geçenlerde 1 kez patladı onda da üstünde ben yoktum.Cam,raptiye tarzı şeylere karşı çok korumalı olması beklenemez zaten.Diğer türlü patlamaları önlemek içinse yüksek psi'da kullanın aksi halde her taş,çukur vb. janta vurur,şambiyeli keser.

@Selami53
Emin misin abi sen? 28c lastik için soruyorum ayrıca lastik üstünde max değer olarak 87 psı yazıyor.

Max 116 biliyorum ben kardeşim.Hatta 2 gün önce 105 psı bastım kendim.

@Selami53
Abi üstünde yazıyor diyorum ve 28c olduğuna emin misin? 25-23c olmasın senin?

Pardon kardeşim 28c ye dikkat etmedim lastik boyutu diye 28c yazdığın için,23c benimkilerin ebatı :)

Yol tutuşu mevzusuna kesinlikle katılmıyorum, lastiğin hamuru yumuşak ve yolu kavrıyor sonuç olarak tanesi 30-40 lira olan bir lastikten bahsediyoruz kendi fiyat aralığı için oldukça tatminkar ama gel gelelim aynı şeyi dayanıklılığı için söyleyemeyeceğim cam,tel,diken .. değmeyecek, bu konuda pek bir nazlı. Örnek vermek gerekirse dynamic sport'ları ilk olarak 1000 km civarı İzmir (Seferihisar) çevresinde kullandım yolun kalitesini aşağıdaki resimden görebilirsiniz. Soğuk asfalt, emniyet şeridi çizgisinin içerisine girmenizle beraber size paris roubaix deneyimi yaşatan bir yol, çukurlara değinmiyorum bile. açıkçası lastikler bu koşullarda beklediğimden iyi çıktı ve beni şaşırttı. 1000 km'de bir kez patladı, o da bir dikenin batması sonucunda. buraya kadar her şey güzel ama ilk sinyali veriyordu aslında batan çok küçük bir diken parçasıydı. tabii İzmir'de kullandığım güzergah içerisinde cam ve bu tarz bilumum kesici şeylerle karşılaşmamamdan mütevellit lastiğin sivri şeylere karşı ne kadar nazlı olduğundan henüz bihaberim o zamanlar neyse tatil bitti ve İstanbul'a döndüm bu kez lastik her sürüşte patlamaya başladı ve tahmin edebileceğiniz üzere hepsi de cam ve tel batması sonucu. şuan 500 km oldu ve bu süreç içerisinde 8 kez lastik patladı (- 4 iç lastik çöp durumda) yani yaklaşık her 60 km'de 1 patlak. sayesinde bu gidişatla yama mühendisi olacağız.

Bu yüzden bende lastikleri değiştirmeyi planlıyorum ve araştırma aşamasındayım. henüz çok derine inerek inceleme şansım olmadı ancak. tavsiye istemenize binaen benim karşıma çıkan modeller şunlar, bir göz atın isterseniz;
-Continental 4 seasion
-Continental gp4000s
-Michelin pro 4 endurance

http://www.hizliresimyukle.com/images/2015/01/18/IMG_0077.jpg

• Beğen
Tepkiler: Invisibleman
@Cihan Şar
Kendi fiyat aralığına göre yol tutuşunun iyi olması, o lastiğin yol tutuşunu iyi yapmaz. Lastik gerek arabada gerekse bisiklette yolla bağlantınızı sağlayan tek komponent. Bu yüzden önem verilmesi gereken bir mevzu. Başka bi lastik kullandınız mı bilmiyorum ancak kendimden örnek vermek gerekirse ilk kullandığım Rubena lastiklerden son derece memnundum. Yol tutuşu, patlak koruması v.s iyi zannederdim ta ki başka lastikleri deneyene kadar. O zaman ilk lastiğim olan Rubenalar'ın ne kadar kötü olduğunu, gereksiz yere kaydığını v.s anladım. Şu ana kadar da 20'den fazla lastik denemişimdir rahat ve ne zaman uzun süre iyi bir lastik kullanıp düşük seviyeye geçsem hep bi düşme veya kayma tehlikesi yaşamışımdır. Bu da ucuz lastik aldığım zaman yola tutunmak için ekstra enerji harcadığımın en büyük kanıtıdır bana kalırsa. Uzun lafın kısası ne kadar ucuz olsa da Dynamic Sportlar'ı 80 lira verip almam ben. Mesela şu an Merlin'de Ultremolar indirimde, 30 lira fazla verip o lastiği almak çok daha mantıklı. Son olarak, arka aktarıcın Tiagra değil Sora olsun ama lastiğin Ultremo olsun :)

• Beğen
Tepkiler: Batuhanayturk
@Ali.K

Yukarıdaki yazımdan nasıl böyle şeyler çıkardınız anlayamıyorum, eğer dikkatli okursanız ben genel bazda yol tutuşu iyi demedim. o fiyata alabileceğiniz, kendi sınıfında iyi bir lastik dedim (f/p) şöyle izah edeyim o zaman Ahmet'in 30 lira parası var ve lastik almak istiyor. michelin ile rubena yaklaşık aynı fiyat aralığında değil mi? ha işte benim iddiam michelin rubena'ya oranla yolu daha iyi kavraması. yoksa 30 liralık lastiği 100 liralık ultremo gibi bir lastikle mukayese etmiyorum, saçma olur zaten.

Onun dışında yazdığınız teknik detaylara katılıyorum, mamafih her zaman alım gücümüz yeterli olmayabiliyor.

• Kızgın
Tepkiler: Batuhanayturk
@Cihan Şar
Yok, doğru anladım sizi. Ben yol tutuşunun kötü olduğunu söyledim, siz kesinlikle katılmadığınızı belirttiniz. Oysa genel olarak söylemiştim ben bunu. Kendi sınıfındaki lastiklerden de çok bi üstünlüğü yok ayrıca. Bütçe konusunda haklısınız ancak yukarda belirttiğim gibi yurt dışından 30 lira farkla Ultremo almak varken Dynamic Sport almaya hiç gerek yok bence.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Yol tutuşu konusunda sıkıntı yaşamadım çok fazla. Ama bozuk yola dayanmıyor lastik. Öndeki lastikte 1 cm uzunluğunda yırtık var. 3 sene önce alıp yırtık yüzünden kenara kaldırdığım lastiği şimdi ihtiyacım olduğu için yeniden kullanıyorum. Yol tutuşunun o kadar da kötü olmadığını söyleyebilirim. Ama telli lastik olduğu için takip çıkarması çok sıkıntı. Ben size ChainReaction'daki kampanyaya bakmanızı öneririm. 2 adet Michelin Lithion 2 dış lastik + 2 adet Michelin iç lastik kargo dahil 100 TL. Benim kargom yolda :) Umarım bunlar da Tayvan üretimi Continental'ler gibi rezalet çıkmaz..

Merhaba şuan piyasada trainer lastik bulamadığım için pürüzsüz olmasından dolayı bunu önerdiler sizce iş görür mü

Merhaba şuan piyasada trainer lastik bulamadığım için pürüzsüz olmasından dolayı bunu önerdiler sizce iş görür mü

Yumuşak bir lastik; iş görür. Roller lastiklerinden hallice bir ürün zaten Dynamic Sport serisi.

Konuyu biraz hortlatmış olacağım ama sizce hala alınmaya değer mi 150 tl 2 lastik almayı düşünüyorum hatta sanırım alacağım. Sizce +'ları ve -'leri nelerdir söyleyebilir misiniz ? Kullanan varsa o da deneyimini aktarırsa çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Konuyu biraz hortlatmış olacağım ama sizce hala alınmaya değer mi 150 tl 2 lastik almayı düşünüyorum hatta sanırım alacağım. Sizce +'ları ve -'leri nelerdir söyleyebilir misiniz ? Kullanan varsa o da deneyimini aktarırsa çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
Aldın mı reis

Geri