Metro çıkışı bisikletin hali

mzerenoglu

Daimi Üye
Kayıt
21 Temmuz 2015
Mesaj
235
Tepki
197
Şehir
İstanbul
İsim
mehmet
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar merhaba. Aynı konudan şikayetçi bi çok arkadaşla tanıştım yollarda ve bu konuyu açma gereği duydum. Konuya aşağıdaki resimle başlayayım.
IMAG1096.jpg

İstanbul kadıköy metro çıkışında bir bisikletin geldiği son hâl.Ne zamandır orda duruyor bilmiyorum, ama kimsenin bisikletin tekerleklerini yakmasını,selesini alıp götürmesini gerektirmez.Belki sağlıkla ilgili bi durumu oldu dönüşte bisikletini yanına alamadı... Diyeceğim şu, özellikle kadıköy-kartal metro hattında (avrupa yakasındakileri pek kullanmadım henüz bilmiyorum) içerde devasa boşluklar var. Hemde her durakta tam güvenlik görevlilerinin olduğu yerde(İSTİSNASIZ). İçeriye en azından 5-10 tane park yeri yapsalar fena mı olur!! Ayrıca ben bazen eve geç dönmek zorunda kalıyorum, saat 22:00-24:00 sularında çoğu istasyon çıkışı çok tenha oluyor,bırakın seleyi tekerleği onu bunu, bisikleti kolayca çalabilirlerde. Bi kaç gün dışarı kitleyip işe gittim, kafamda hep bisikletime acaba birşey olmuş mudur sorusuyla içim içimi yedi en fazla 3 gün dayanabildim bu strese. Bu konu hakkında birşey yapılamaz mı? İstanbul ulaşım aş ye vs mail atılabilir ama bir kişinin atması neyi değiştirir? Bombardımana tutmak lazım. Yada birkaç kişi toplancaz gidip kapılarına direk konuşacağız, çok daha etkili olur. Tavsiyeleri olan, katılan,katılmayan herkesin düşüncelerini görmek isterim.
 
Scudo

CevdetBilge

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Ağustos 2012
Mesaj
576
Tepki
576
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Colnago
Selam bisiklet kültürü ülkemize hala uzak ve daha yeni yeni çalışmalar yapılmakta.
Mevcut yapılanma içine entegrasyonu nispeten zor gürünmekle beraber yapılamaz değil ve çabalarımızla ilgi daha da artacaktır.ilgili belediyelerin çaba gösterme isteği olabilir fakat işin teknik kısımlarındaki bilgisizlikleri çabalarını törpülüyor bu bağlamda yapacağımız somut işlerin ve önerilerimizin katkısı büyük olabilir.
Hırsızlık ve zarar verme konusuna gelince aynı sorun avrupada da mevcut pek çok bisiklet parkında parçalanmış yarım yamalak kalmış bisikletleri görmek mümkün.

Bisiklet parklarının daha güvenli ve kayıt edilebilir alanlara ayrılması tabi ki kısa dönemde yapılması gerekenle arasında olmalı yine bu bağlamda atacağımız mailler yapacağımız bireysel veya platformlar dernekle tarzında daha kurumsal başvuruların da etkili olacağı kanaatindeyim.
Uzun vadede de belediyeleri vb kurumların sonraki projelerde daha güvenli park alanları konusunda yönlendirmek ve baskı altında tutmak durumundayız yoksa sadece yapılmış olsun diye yapılmaya ve pek de efektif olmamaya devam edecek sonuçta Türkiye de işler arz talebe göre biraz daha hızlı yürüyor .

Üzücüdür ki henüz talebi özendirmeye ve talep olasılığına göre arz mekanizması etkili bir şekilde gelişmiş değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: mzerenoglu

Zekeriya Çab

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2014
Mesaj
1.083
Tepki
1.655
Şehir
İstanbul
Bisiklete vergi vermiyorsun dolayısı ile onunla ilgilenmez. Otopark gibi parasıyla bir şey yapsa ekonomik değil. Bağlı olan bisiklet çalıntıda olabilir adam çalmış gezmiş gelmiş oraya koyup gitmiş olabilir. Kazım olan parça parça alıyordur. Bisikletin kabul gördüğü ülkelerde de biraz pahalı bisiklet çalınır kaçarı yok çünkü hiç bir değeri olmasa hurda değeri var. Amsterdam'da öyle 2000€ lük bisikleti bağlasan çalınır ama 20€ ya herhangi bir hurdacıdan alacağın bisikleti kullanırsan kimse bakmaz.
Tavsiyen katlanır al gözünün önünden Ayırma hatta tanıdığına bile 2 Dakka bak diye emanet etme.
 

mzerenoglu

Daimi Üye
Kayıt
21 Temmuz 2015
Mesaj
235
Tepki
197
Şehir
İstanbul
İsim
mehmet
Bisiklet
Salcano
@CevdetBilge


aslında yapılacak şey belli hocam, cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda atlayacaksın cumhurbaşkanının önüne , bisikletle ilgili ne sorun ne derdin varsa anlatacaksın. Direk hallolur kanâtindeyim. Malesef ülkemizde işler bi çok konuda olaylar tek bir siyasetçinin dediğine bakıyor.

@Zekeriya Çab

hocam şöyle bi acı ama saçma bir gerçek var. Bisiklet parkları mevcut ama benim konuda resimde koyduğum gibi metronun dışında. Bunları dışarı yapmaktansa yap içeri. Zaten bisiklet için park yeri yapalım demişler belli masrafı göze almışlar yapmışken bunu içeri yapın. Ayrıca dışarıda kalmasının şöyle bir dezavantajıda var, bir çok kez şahit olduğum, sorumsuz ebeveynler beyinsiz çocuklarına müdahale etmiyorlar, güzelim bisikletin vitesiyle pedalıyla orasıyla burasıyla oynuyorlar. Siz bisikletinizi nasıl seviyorsunuz bilmiyorum ama ben kızım gibi seviyorum ve kimsenin ellemesini de istemiyorum. En azından bisikletlerimizin güvenliğin yanında olması bu gibi durumları minimuma indirecektir.
 

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.596
Tepki
10.276
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
ben genelde paralı otoparka kilitliyorum. adama da soruyorum, ne kadar vericez diye. Genelde "abi at işte bişeyler" falan diyorlar, veriyorum 2-3 lira, devam ediyorum.hiçbirisinin itiraz ettiğini görmedim. denedim çalışıyor :)
en azından gözetim altında. otoparka genelde hırsız da giremez. otoparkçı takımından korkarlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: mzerenoglu

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Kayıt
14 Ocak 2017
Mesaj
1.012
Tepki
2.038
Yaş
25
Şehir
İstanbul
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
Merhaba Arkadaşlar
Pazartesi üniversitede hazırlık sınıfı dersleri başlıyor. Geçen yıl mezuna kaldığım kursa mesafe yakın olduğundan(4,5 km) bisikletle gidip geliyordum ve o süre içinde bisiklete fazlasıyla alıştım. Üniversite ile ev arası 15 km ve bunun 4-5 km'si ciddi bir tepeye tırmanıştan oluşuyor. Ben de hareket ve 3-5 dk. kazancım olsun diye bari evden metroya bisikletle gideyim diye düşünüyorum. Bisikleti metro çıkışında bırakıp geri kalan yolu toplu taşıma ile gitmeyi düşünüyorum. Bırakacağım metro çıkışında bisiklet park yeri var. Kilit olarak da 1 adet dandik şifreli kablo kilit, 1 adet de 1 kg ağırlığında, 12 mm kalınlığında, kilit yeri pirinçten yapılma, dışı PVC kaplı u kilitim var. Bisikleti park yerine şaseden U kilitle, ön tekeri de şaseye kablo kilit ile bağlamayı düşünüyorum. Üstüne takılı far ve ses bombasını da söküp yanımda götürecem. Sizce bisikletin başına bu güvenlik önlemleri ile herhangi bir kötü şey gelebilir mi? Bisikletini metro çıkışında düzenli olarak bırakan herhangi bir forum üyesi var mıdır?