Scudo Sports

Merlincycles.com alisveris hakkinda?

@Halil EROĞLU

Geri gönderileceğini hiç sanmam. Böyle bir kuralı hiçbir yerde okumadım. Geri gönderme masrafını kim ödeyecek?

Gümrüklerde satış mağazaları var. El konmuş, satılabilecek ürünlerin oralarda satıldığını biliyorum.

Scudo
@Ali Uzel
Bu iş sanı ile olacak bir iş değil. İki satır yazarsın bakanlığa, cevabı alırsın. Ülkeler arasında gümrük antlaşmaları boşa yapılmıyor. Bu kapsamda birçok ürün karşılıklı olarak ücrete tabi olmadan geri iade ediliyor. Mantıksa mantık...

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Forum içinde farklı başlıklar altında siparişleri için gümrüğe çağrıldığını, gittiğini yazanlar var !
Ben de bu okuduklarım üzerine sordum.
Gümrükte ki işlemlere itiraz edilebiliyor. Gümrük memuru nihai karar verici değil. Alıntı yaptığım cümleye dikkat edilirse tüm kargolar İstanbulda gümrüğe giriyor ve işlem görüyorsa Başka şehirlerden sipariş verenler için bizzat gidip başvurmak sorun. Yazışma ve telefonla yeterince etkili ve hızlı işlem yapmak da çok zor. Pratikte benzer durum yaşayanlardan deneyimlerini öğrenmek istedim.

@Halil EROĞLU

Ben öyle birşey olmadığını söyledim. Sen var diye iddia ediyorsan kendin bakanlığa yaz öğren çok merak etmiyorum bu konuda tecrübem var. :)

Ücrete tabi olmadan iade ediliyor iddiası saçma. Kim ve niçin para almadan taşıma yapsın?

Benim bu şekilde bir ürünüm gümrüğe takildi ve telef oldu gitti. Geri falan iade edilmedi. Geri iade edilmiş olsa paramı talep edecektim.

@caner ünsal

Gümrükten çağırılıyorlar ama ürünün bedelini beyan etmelerini yada bedelini belgelerle ispat etmeleri için çağırılıyorlar yoksa ürünün kutusunu gümrük memuru ile beraber açmak için çağırılmıyorlar. O aşamada zaten ürünün kutusu çoktan açılmış oluyor. Alıcının tek itiraz edeceği şey ürünün değeridir. Zaten onu da elindeki belge ile ispat ediyor. Alıcı başka neye itiraz edecek?

yaklaşık 5-6 alışveriş yaptım 75€ sınırını geçenlerde oldu en geç 1 hafta içinde teslim aldım. Hiç sıkıntı yaşamadım.

@Halil EROĞLU

Yasak listesindeki bir ürünü ithal etmeye kalkmak "kaçakçılık" yapmaktır. Kaçakçılık kanunları gereği işlem yapılır. Kısacası "el konulur". Hatta ileri gidip para ve hapis cezası bile verebilirler.

Bunun ülkeler arası gümrük antlaşmaları ile alakası yok. Her ülkenin kendi yasak listesi vardır, başka ülkeleri bağlamaz.

Yardım etmek için cevap yazıldığını kabul ediyorum. Ama benim sorumun ana fikri; İstanbul dışında olanlar gümrükte bir sorun çıktığında bizzat işlem yapamayacaklarına göre ne yaptılar. Nasıl bir güçlükle karşılaştılar .
Yazdığım gümrüğe gelme sebepleri farzı misal kabul edilmeli

"1-Gümrük memurunun Ülkeye girişini sakıncalı olabileceğini düşündüğü , sipariş sahibinin açıklama yapması gereken ürünler olabilir. Ya da
2-Ürün bedelini inandırıcı bulmayıp fatura ile bizzat gümrüğe gelinmesi istenebilir.
3-Gümrüğe bizzat gelinmesi gereken BAŞKA SEBEPLER OLABİLİR BİLMİYORUM. Başına benzeri durumlar gelen arkadaşlar paylaşabilirse faydalı olur " yazmıştım.

Tabi ki isteyen istediği soruya cevap verir.

@Ali Uzel
Ben işin doğrusunu söyledim, ister inan ister inanma. Sen sanmam diyorsun, ben de bu işler sanıyla olmaz diyorum. Bu arada senin telefonu da imha etmişlerdir kesin. Geri göndermedilerse mecbur imha edecekler. Kimse alıp iç etmemiştir onu...

@Ali Uzel
Tabii, kesin öyledir. Git bakalım dx.com'dan bir dürbün siparişi ver 1 adet. Seni kaçakçılık şubeden gelip tutaklayacaklar mı, yoksa sana telefon açıp "Ürününüz gümrük kuralları gereği girişi yapılamayacak bir ürün bizde kalacak." mı denilecek. Tecrübelisin ya bunu da çözersin bir şekilde...

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Halil EROĞLU

Sen doğru bilmiyorsunki doğruyu söyleyesin. Sürekli yalış bilgiler veriyorsun.

İkide bir dürbün diyorsun. Dürbün yasaksa ve gümrük memuru bulursa el koyar. Dünyadan haberin yok. Yoksa mahrecine iade mi ederdi?.:)

@caner ünsal

Her ilde gümrük var. Erzurumun işi İstanbulda yapılmıyor. Herkes yanlış bilgi veriyor.

@Ali Uzel

5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nun 12. maddesine bakın lütfen.

Dürbün ithal etmek için İçişleri Bakanlığı'ndan özel izin almak gerekiyor, normal koşullarda ithal edemeyeceğiniz bir ürün olduğu için örnek verilmiş sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Y. Serdar Güler
@Murat B.

O zaman el koyarlar demişiz. Yoksa mahrecine iade mi ederler? :)

@Ali Uzel

Yasa son derece açık, maddesini de yazdım. Lütfen okuyun ve insanları yanıltmayı bırakın.

@Ali Uzel

Yalnız UKİM sizin gibi söylemiyor. 2013 yıl sonu itibariyle 81 ilin tüm gümrük muayene ve kontrol işlemlerinin, yapılan yeni düzenleme sonucu İstanbul Gümrüğü tarafından yapıldığını söylüyorlar. Hatta personel yetersizliğinden dem vurup, gönderiler alıcılara olması gerekenden daha geç teslim oluyor diye de ekliyorlar.

Bizzat bu konuyla alakalı 3-4 kez UKİM ve Gümrük Bakanlığı ile görüştüm. Tabi ki sonuç alamadım, klasik cevaplar vs.

@Murat B.

Yasa ne diyo? Devletlerarası anlaşmalara göre işlem yapılır mı diyor?

adamın biri aliexpress.com dan bir satıcı ile papaz olmuş istediği bir ürünü parasını ödediği halde yollamadığı için. Daha sonra alıcı elemana - puan vererek yorum bırakmış. Sonra satıcı da kargoya esrar maddesi sarıp ürünün arasında yollamış. Kontroller esnasında esrar olduğu anlaşılınca bunu nerden buldun cart curt diye soruşturma açılmış hakkında.

@Erdal YILMAZ

İstanbul gümrük kontrollerini yapıp gümrüklenecek mi gümrüklenmeyecek mi kararını verebilr. Bu karara göre ildeki gümrük işlemi sonlandırır.

Zaten içinde faturası varsa ve gümrüklenecekse gümrük bedelini kapıda tahsil ediyorlar. Gümrüğe gitmene gerek kalmıyor.

@Ali Uzel

Yazdım bakanlığa, cevap da şu şekilde:
T.C.
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
Gümrükler Genel Müdürlüğü

Tarih:03/07/2014
Sayı:1414192/
18723479/622.03
Konu
Halil EROĞLU - Yasaklı eşyanın akıbeti hakkında

HALİL EROĞLU
(h.........@hotmail.com)

İlgi : 15/06/2014 tarihli dilekçeniz.

Sayın EROĞLU,

Posta veya hızlı kargo taşımacılığı kapsamında gelen eşyanın yurda girişinin kanun kapsamında yasaklanmış olması halinde eşyaya el konulur, eşyanın idari düzenlemelerle yasaklanmış olması halinde ise eşyayı getiren şahsın talebi olursa mahrece iade (eşyanın geldiği yere geri gönderilmesi) işlemi uygulanır, böyle bir talep olmadığında eşyanın durumuna göre imha veya satış işlemi gerçekleştirilir.

Bilgi edinilmesini rica ederim.
Demek ki "saçma, tecrübem var" diyerek emin olmadan her konu hakkında yorum yapmamak gerekiyormuş. Diğer arkadaşların da bilgisine...

Konu yurtdışından getirilmesi yasal olmayan maddelerle ilgili mevzuata gelmiş oldu. Benim öğrenmek istediğim bu olmamakla birlikte En azından bir konuda açıklık meydana geldi.
Ben 1500 Tl civarında bir jant seti almak istiyorum. Gümrük vergisi ne ise onu da ödeyeceğim sorun yok. Endişem gümrük görevlisi paket içerisindeki fiyatı inandırıcı bulmazsa kendisi araştırır ve taktir mi kullanır. Burada usul nedir. Yoksa alıcı ile bir bağlantı sağlanıp fiyatı ispatlayacak belge vb mi istenir.

Bu arada son zamanlarda gümrük muayenelerindeki hemen her ürünün paketinin açılıp kontrol edilmesinin sebebi sentetik uyarıcıların yurtdışı alışverişlerle ticartinin çok artmış olması. Spice ya da bonzai adı da verilen sentetik esrar diyebileceğimiz bu maddelerin kullanımı kolaylıkla posta ile uluslar arası dolaşıma verilebilmesi nedeni ile çok artmış ve Ülkemizde de önleme çabaları kapsamında gümrüklerde sıkı kontrol yapılıyormuş. Neyse arada bilgi olsun diye yazdım.

Geri