Scudo Sports

Merlincycles.com alisveris hakkinda?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Merhaba arkadaslar.

Guvenilir bir site olmasi sebebiyle dis lastik aldim, yaklasik 2 haftadir urun elime ulasmadi. Istanbul ukimde torbadan alindi diyor? Bu ne demek acaba? Ptt agir calistigi icin mi boyle bir problem yasiyorum.. ukim sanirim ikitelli de, cumartesi gunleri calisiyor mu acaba?

Tesekkur ederim.

Scudo
Benim 1 mayıs'ta verdiğim sipariş dün elime geçti. Bir arayıp sorun isterseniz.

Benim siparişim de çok kısa sürede ülkeye girdi, sadece 1 hafta civarı ptt'nin kargoyu teslim etmesini bekledim. Muhtemelen aynı problemi yaşıyorsunuz.

Kaç tane numaralarını aradım, bir Allahın kulu açmıyor. böyle bir şey olamaz.

merlinden öğleden önce yada öğlen 15 e kadar aldığınız herşey aynı gün kargoya verilir ertesi gün uçakla Türkiye ye geliyor ve 3. gün PTT avpim de kontrolü yapılarak 4. gün marmara bölgesinde ilgili posta dağım merkezine ulaşmış olur. Bu süre 3 güne de düşebiliyor. Bulunduğunuz il veya ilçe posta dağıtım merkezini arayarak gidip kendiniz teslim alabilirsiniz. PTT nin adrese teslimi ekstra 1 hafta sürebilir. Şayet satın alınan ürün gümrük vergisine takılıyor ise teslim alma süreniz için bir standart yok! bu 10 günde olabilir 3 ay da olabilir İstanbul uluslararası posta işleme merkezindeki memurların keyfi nezaman gelirse...

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Ukim cumartesi çalışmıyor. Başakşehir Aykosan ayakkabıcılar sitesinin içinde.
Arayıp öğrenmeye çalışın diyeceğim ama günün bu saatinde telefonu açma olasılıkları oldukça düşük. 0212 565 74 51 - 0212 565 14 00 - 0212 544 86 28 - 0212 544 49 82 - 0212 544 26 35
Eğer gümrük servisinde derlerse, 0212 612 08 00 - 0212 612 08 02 bu 2 numarayı açana daha rastlamadım :)

Benim tahminim, bu hafta sonu veya hafta başında hareket görecektir.

teşekkür ederim arkadaşlar çok sağolun.

peki, Istanbul ukimde torbadan alindi ne anlama geliyor?

@Ali Demir

Açıkçası, "torbadan alındı" tabirini ilk defa duyuyorum. Genelde "torbaya eklendi" yazdığını görüyorum. Bu, bir sonra uğrayacağı noktaya doğru yola çıkmış anlamına geliyor.

Örnek olarak;

1. Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM) 07/03/2014 12:07:38
2. Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM) 07/03/2014 12:07:38
3. Gümrükten Çıktı - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM) 07/03/2014 13:52:14
4. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM) 10/03/2014 13:40:16
5. Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AND)(ANADOLU YAK.KİM./ANADOLU YAK.KİM.) 12/03/2014 00:03:13
6. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AND)(ANADOLU YAK.KİM./ANADOLU YAK.KİM.) 12/03/2014 00:13:36
7. Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AND)(KADIKÖY POSTA DAĞITIM/KADIKÖY POSTA DAĞITIM) 12/03/2014 08:23:53
8. Dağıtıcıya Verildi - İSTANBUL(AND)(KADIKÖY POSTA DAĞITIM/KADIKÖY POSTA DAĞITIM) 12/03/2014 09:44:30
9. Teslim Edildi - İSTANBUL(AND)(KADIKÖY POSTA DAĞITIM/KADIKÖY POSTA DAĞITIM) 12/03/2014 18:10:01

1 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 02/05/2014 Yurtdışı Gönderi Geliş Kaydı Yapıldı
2 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 02/05/2014 Torbaya Eklendi
3 İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM 07/05/2014 Torbadan Alìndì

bu ptt öldürür adamı:)

çok teşekkür ederim. :)

Şimdi, tahminimce sizin lastikler içi baloncuklu zarfla gönderilmiş.
PTT'de bunu PİM, yani posta işleme merkezine göndermiş. PİM bakmış bu posta değil koli, tekrar KİM'e göndermiş.
Aslında bugün, hatta dün gümrüğe sevkedilmesi gerekirdi. Haftaya pazartesi gümrük işlemleri başlar ve sonrasında size teslim edilir diye düşünüyorum.

PTT kesinlikle adamı deli eder :)

PTT de enteresanliklar olabiliyor. Evans, Wiggle, Merlin 3 unden yakin zamanlarda urunler aldim. Merlinden aldiklarim arkadasim icin mini-v fren setiydi, toplam 40 dolar civari. Gumruge takilip 2 haftada geldi. 2 tl ekstra ucret istediler. 40 dolarlik sey nasil gumruge takildi cok merak ediyorum. Burda populer, ticareti yapilacak birsey de degil, bakinca ne oldugunu bile anlamayacaklari birsey. Sizde de benzer durum yasanmis olabilir. Kisaca PTT de isin icinde oldugundan sans da rol oynuyor ulasmasinda.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
TR'ye giren ve gümrüğe takılma ihtimali sıfır olan paketim 21 günde anca teslim edildi.

PTT insanı şaşırtabiliyor :)

http://i.imgur.com/Cv0MijK.png

2014 yılından itibaren 81 ilin postaları İstanbul gümrüğünde kontrol edilmeye başlandığı için bu gecikmeler yaşanıyor. Hangi paketin ne zaman geleceği tamamen şansınıza kalmış.

Ptt'nin sitesinden kontrol etmek yerine, aşağıdaki numarayı arayıp çok daha ayrıntılı ve çabuk bilgi alabilirsiniz.

0212 526 12 00 dahili : 1250

Gumruge takilmadi ise merlincycles urunleri hizli fonderir 5 mayista ayakkabi pedal aldim 7 mayista kargi yapildi 8 mayista turkiyeye girdi. Ayni gun torbaya eklendi yarin 10 mayisda alirim. Toplam 5 gun. Bence siz bir ortaligi kolacan edin

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

@celalettin aktas

Aynı yerden ben de ayakkabı ve pedal aldım, 7 gün içinde elimdeydi. Yine aynı yerden aynakol, fren ayağı, gidon boğazı, ruble aldım, Türkiye'ye geldikten sonra 15 gün de gümrükten çıktı ve adresime teslim edildi. 3 gün önce yine aynı yerden dış lastik, far ve gözlük aldım, bekliyorum. 2 ayrı gümrük vergisi çıkması gereken paketimin sadece 1 tanesi için vergi ödedim, diğeri için vergi alınmadı.

Hava limanı ve gümrük memurları o an ki ruh haline göre mi hareket ediyor, yoksa bu işin ciddi bir prosedürü var mı, bunu anlamak güç!

Kadrolara bile vergi odemeyen arkadaslar var. Memurun ciddiyeti ve bilgisine bagli. Stok da olan parcalar gumrugede takilmazsa cok seri geliyor.

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

@Erdal YILMAZ

İstanbul dışından verilen siparişlerde sorun çıktığında örn . gönderinin sipariş sahibinin önünde açılması uygun siparişlerde süreç nasıl işliyor?
İzmir , Ankara vs illerden sipariş verip Gönderi Türkiyeye giriş yaptığında gümrüğe çağrılan oldu mu ?

Gümrük memurunun Ülkeye girişini sakıncalı olabileceğini düşündüğü , sipariş sahibinin açıklama yapması gereken ürünler olabilir. Ya da Ürün bedelini inandırıcı bulmayıp fatura ile bizzat gümrüğe gelinmesi istenebilir. Gümrüğe bizzat gelinmesi gereken başka sebepler neler olabilir bilmiyorum. Başına benzeri drumlar gelen arkadaşlar paylaşabilirse faydalı olur diye düşünüyorum.

@caner ünsal

Gönderinin sipariş sahibinin önünde açılması diye bir süreç yok. Gümrük memuru paketi açar inceler kararını verir. Sipariş sahibi ile bu konuları görüşmez. Ödeme evrakları gerekirse onları da isterler.

@caner ünsal

Bu tip ürünlerin zaten listesi var. Gümrük memurunun düşüncesine ya da görüşüne bağlı değil. Böyle bir ürün varsa el konulur ve imha edilir.

@Ali Uzel
İmha edilecek ürünler dâhilindeyse imha edilir, değilse geldiği yere geri gönderilir. Örneğin; kimyasal ilaçsa imha edilir, dürbünse geri gönderilir gibi...

Geri