Scudo Sports

Merida Speeder T2

Scudo
T2 Sahibi olarak benim de değiştirmeyi düşündüğüm şeyleri değiştirmişsin. Fakat dişli oranların özellikle aynakol bana ters gibi. Ben de aynakolda 2li sisteme geçip 52 diş düşünüyorum ve tiagrayı da değiştirmeyi düşünüyorum. Yokuşlarda vites küçültme sorunu yaşıyorum sürekli rubleyi en küçük dişte kullanırım genelde yokuş aşağı indikten sonra rampada vites küçültme olayı olmuyor bir gün zinciri kıracağım. Bir de aynakolun çok ağır olduğunu düşünüyorum. Fren kollarından memnunum bugün de 6 aydır kullandığım pabuçları baradine ile değiştirdim. Bir de gidon boğazını ters çevirip baklaları gidonun üstüne aldırdım son olarak bar end düşünüyorum. Bisiklet baradine pabuçlar dışında orjinal. Modifikasyon işi için biraz daha bekleyip önceliklerimi gözden geçireceğim. Fakat bisikletimden haklı olarak oldukça memnunum hiçbir an hatırlamıyorum bana keşke dedirttiği. Orjinal haliyle bile her türlü isteğe rahatça karşılık verecek bir bisiklet ki sizin de değindiğiniz gibi modifikasyon için de çok uygun bir kadroya sahip. Bu açılarda olup hem önde hem arkada bağaj delikleri olması bence bu bisikletin sınıfındaki bisikletlere 'Sonraki ışıklarda bekliyor olacağım'' dedidiği noktadır.

Bende xtr upgrade ini gereksiz ve yanlış buluyorum çünkü xtr yol kompenenti değil bence yapabileceğin değişiklik 105 arka aktarıcı alıp rublenide dura ace alman olur aynakolunuda 50/34 değerinde bir aynakol aldın mı o zaman yarış bisikleti kıvamına bir adım daha yaklaşmış olursun.Şu açıdan düşün; cyclocross tipi bir bisiklete gidiyo bisikletin ve cyclocrosslar mtb kompenenti kullanmazlar. Cannondale caad x veya focus mares incelemeni tavsiye ederim gelecekteki düşünclerin için

Uğurcan abi, zaten yokuştayken yani dolayısıyla pedala abanırken vites değiştirmek yanlış bir harekettir. Vites değiştirirken zincir küçük bir saniyeliğine boşta kaliyor ve siz de bu arada pedala abandığınız için zincir boşta döner. hem arttırıcınıza hem zincirinize hem de rublenize zarar verirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Masterkutt
Evet 2 li aynakola geçmeyi düşünüyorum ben de tiagrayla bir süre daha idare edebilirim, Oğulcan kardeşim haklısın yokuştan inerken de vites küçültmek kimsenin aklına gelmiyor o zevke kapılıp, açıkçası deoreler çatır çatır geçiyor :) Bir de şöyle bir planım var babama mtb almayı düşünüyorduk onun yerine t2 mi babama devredip mtb parasına Surly Cross Check kadro alıp retro hızlı hafiften tur bisikleti toplamayı düşünüyorum. Bunlar için biraz daha bekleyeceğim fikirlerim iyice şekillensin bakalım hayırlısı.

Tam bir kilometre canavarı gibi görünüyor. İyi günlerde bolca pedallar dilerim. :)

Karbon masanızı nereden aldıgınızla ılgılı ve kac lıraya aldıgınızla ılgılı bılgı paylasabılır mısınız? 28 sabıt masa arayısındayımda...

Yorum ve önerileriniz için teşekkürler. Aynakolla ilgili yol tipi 2'li aynakolun daha uygun olacağına ilişkin öneriler bakımından benim kullanım tarzıma mtb tipi aynakolun daha uygun olduğu yönünde olacaktır. Sonuçta bu bisiklet ne cyclocros ne tam bir hybrid ne de yol tipi. İstanbul içinde şehir kullanımı için son hız mı, yoksa daha kısa aralıklı ve seri kullanıma yönelik bi aynakol seçimi mi ona karar vermek lazım. 44 ayna kol ile ben tercihimi ikinciden kullanarak bisikleti yol tipine değil, şehir&dağ bisikleti formuna yaklaştırmayı daha uygun gördüm. Zira yol bisikleti düşüncem olsa bu bisikleti seçmez yol bisikleti alırdım ama yol bisikleti (cyclocross) eğik gidon formu bana hitap etmiyor. Bisikletin lastikleri 28/32 dişsiz yapıda, bu bakımdan zaten yeterince sürtünmesiz, akıcı bi sürüş zevki var. O yüzden yol tipi bi aynakol'u gerekli görmedim, orjinalindeki 48 aynakolu hantal buldum o yüzden değiştirdim. Aynakol dişlilerininin yakın aralıkta olduğu mevcut sistemim benim için daha seri kullanım ve şehir ortamındaki ani yol/eğim değişiklerine daha hızlı cevap vermek anlamına geliyor. Bisiklet bu haliyle de yeterince hızlı, şehir içinde son sürati biraz daha arttırmaya yönelik bir modifikasyon beni açıkçası çok ilgilendirmedi, zira limitlerde kullanmıyorum (kullanış tarzım ve güzergahlar dikkate alındığında limitlerdeki hızlara çıkmaya ihtiyaç duyacağım anlar yüzde 1'i geçmeyecektir). Son fren kolu/ayağı değişikliklerinden sonra bisiklet aşağıdaki ağırlığa ulaştı. Bu arada bisikletin orjinal kadrosu, lastikleri ve alivio vites kolu dışında değişmeyen hiçbir parçası kalmadı (güncel halinin resimlerini yakında bu konu altına yüklerim). Son olarak maşayı nerden ve ne kadara aldığımı soran arkadaşa cevaben, maşayı ebay'den 100 pound'a aldığımı, arkadaşım vasıtasıyla geldiği için nakliye parası ödemediğimi belirteyim.

Birebir ölçümde çıkan orjinal ağırlık. 11,300 kg
Mavic Ksyrium Elite jant seti = -550 gr.
Selle Success carbon sele & geotech carbon sele borusu: -370 gr.
Columbus Empella Cyclo Cross v-brake full carbon maşa: -600 gr
Truvativ FC Stylo Oct 3.3 Team 170 (22-32-44) ayna kol= -450 gr.
Truvativ Noir World Cup Flat Carbon gidon: -130 gr
Truvatıv Stylo World Cup gidon boğazı: -60 gr
Avid Speed Dial SL fren kolları: - 30 gr
Avid Single Digit SL fren ayakları & Baradine 955VC fren pabucu: - 85 gr
Schimano XTR RD-M960(sgs)arka vites aktarıcı: -60 gr
Schimano XTR FD-M970 ön vites aktarıcı: -35 gr
Schimano XTR CS-M970 (11-32T) 9 vites ruble: -70 gr
Pedal değişikliği: -70 gr
Ybn SFL209 Ti-n Gold (9 vites) zincir: -65 gr
Şu anki net ağırlık: 8,725 kg.

• Beğen
Maşallah diyelim de nazar değmesin. Ben de bizimkini satmaya kıyamadığımdan şu an için keyfi hiçbir değişiklik yapmadan cross check toplayana kadar sürmek bol bol vakit geçirmek istiyorum. Kısmet olursa bu yaz uzun yollar birlikte olacağız, ah şu oturuş pozisyonu biraz daha yatık olsaydı yol bisikleti gibi, cross check aklımın ucundan geçmezdi ama bu açılarıyla yol gidonu gibi değişikliklerin pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum o yüzden orjinal haliyle kullanacağım.

emeginize sağlık güzel bisiklet kazasız sürüşler

Yaptığın iş buradaki arkadaşların boş şişirmelerini geçersek tam anlamıyla gereksizlik olmuş. Merida bisikleti almış (zaten o bisiklete bir ton para saymışsındır) yine bir ton para sayarak sözde modifiye etmişsin. Amaç ne belli değil. Sonuç ne belli: Ferariyi nin önüne öküzleri koşmuşsun. Hele o aynakol zırvalığı tevil götürmez. Sen git bisikleti hafiflet ondan sonra 44 dişli aynakol tak. Peki iş güç yokluğundanmı bunu düşündün. Zaten bisikletin merida olmaktan çoktan çıkmış bir kadrosu kalmış. (gerçi oda kendi haline acımıştır) Madem gereksiz yere ülke ithalatına katkıda bulunmayı amaç edinmişsin git bir corratec shape pro al (8.5 kg gelir kendileri) bütün acılarına bir son ver. para cebini tırmaladımı acaba. En çok bozulduğum burada birilerinin hiç yere sana gaz vermeleri.
Off allahım yine sinirlendim öğlen öğlen...

Mehmet sen ne samimiyete istinaden, ne tanışıklıkla bu tarz alaycı yaklaşımla, sözde modifiye, zırvalık, sinirlendim gibi tabirleri kullanıyosun. Bisiklete harcadığım parayı, değiştirdiğim parçayı sana mı danışıcam. Kompleksli bi adam olduğun belli senin anca b.sayar başında rahatlıyosundur. Bu hayatta bana bu tarz açmaz yapabileceğin tek yer bu bilgisayar ortamıdır bunu da bilmende fayda var. Bundan sonra benimle ilgili ya da açtığım başlıklar altında fikir beyan etmemeni öneririm.

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
Mehmet kardeşimizin kendine has bir üslubu var bir kaç yerde bana da denk geldiğinden biliyorum. Kötü bir niyetle yazdığını da düşünmemeni isterim, politik olup kem küm etmek yerine özgün fikirlerini net ifade eden insanlar her zaman daha makbuldür. Kendi bakış açısıyla çok mantıklı yaklaşmış olaya sonuçta bu bir hybrid bisiklet yüklü masraflar yapıp uç noktalarda sivriltmek pek sağlıklı değil. Ki sen olayı tamamen hybridlemişsin ağırlık kaygını anlıyorum herkes belirli ölçülerde daha hafif bisiklet ister ama bunu mtb komponentleri yerine yol komponentleriyle yapsaydın kimse ağzını açamazdı (bunun da iyi fikir olduğunu sanmam) yol bisikleti kadrosu istemeyip daha geniş bir alanda kullanılabilecek hafif ve hızlı kaçan bir makine yapmış adam derdik. Ama sendeki ekipmanların oranı o kadro için biraz garip. Bir de kadron diyelimki 900 lira sen bunun 3 katı masraf yapmışsın. 1 kat da hazırdaki ekipmanları kullanmamandan koysak 4 kat eder. Yine de para senin zevk senin arkadaş fikirler değişir zevkler değişir her zaman her yaptığımızı doğru olarak görmeyiz, nihayetinde sen bisikletine zevkle biniyorsan bize de Allah daim etsin demekten başkası düşmez.

dostum merhaba
Öncelikle belirtmek isterim bu aralar forumda gergin yorumlara tartışmalara çok sık rastlar oldum ne oluyor arkadaşlar?
Herhangi bir konuyu gezmeye başlasam hemen altında gergin atışmalar laf sokmalar vs. . . Çok gereksiz buluyorum. . . Amacımız bisiklet bu ruhu taşıyalım ve yansıtalım derim.Arkadaş bence güzel bir değişim yapmış tebrik ederim.Fakat aynakol meselesine gelirsek 44 dişli aynakol hiçde doğru olmaz bu bisiklette.Benim şahsi tavsiyem ilerde almayı düşündüğüm 48T XT aynakol.MTB kullanan arkadaşlarımın çoğu 22 dişliyi kullanmıyor gereksiz buluyor, genelde 32'de kullanıyorlar.Durum byle olunca 22 dişli gerçekten MTB'de gereksiz sizin bisiklettede gereksiz olacaktır.Bunun yerine rublenizi 11-28 yapıp 26-36-48 aynakol alırsanız hem yokuşlarda çok rahat eder hemde ani ivmelenmeler yaşarsınız.50-34 aynakol vites aralığını daraltıyor eğer bisikletinizi şehir içinde kullacaksanız size yegane tavsiyem 48T xt aynakol.Benimde sizinkine benzer bir tur bisikletim var 10 kilo şuanda ve üzerinde deore çekiş sistemi var önceden 11-28 ruble kullanırdım şimdi ise 11-32 kullanıyorum e 11-28 rublemi bu aralar arar oldum nedense 11-28 yokuşlarda bana daha rahat geldi.Tbi bu fikirlerim tamamiyle şahsidir ve tecrübelere dayalıdır.Aa bisikletinizi çok beğendim canlı canlı görmek isterim.İki markaya zaafım var biri sahibi olduğum Specialized biride Merida.

• Beğen
Yukarıdaki yazımı okuyunca ben de gerginleştirmişim gibi hissettim, ama tabi ki öyle bir amacım yoktu. Yazışırken mimik ve tonlamaları yapamadığımzdan iletişimde sıkıntı olabiliyor, o yüzden karşılıklı anlayışlı olmak da fayda var :)

Eleştiri ve önerilerinize teşekkür ederim. Bu kadroda mtb aynakol ve sair mtb tipte ekipman profesyonel açıdan bakıldığında doğru bi seçim de olmayabilir. Seçimlerimin tamamı kişisel, yani bisiklet konusundaki genel geçer kuralları dikkate alarak seçim yapmış değilim (örneğin son mesajlarda yazıldığı üzere hybrid bi kadroda mtb tip bi aynakol olmaması gerektiği gibi). Örneğin burda daha önce de söylemiştim, bu bisikletin orjinal 48 aynakolu bana çok ters gelmese (bundan önce mtb kullanmamın etkisi vardır belki bunda) mtb ölçülerinde bi aynakol tercih etmezdim. Neticede olması gerekene göre değil şahsi tercihlerle/alışkanlıklarla değişiklikler yaptım diyebilirim. Bu bakımdan bisikletimin güncel konfigürasyonu çok isabetlidir, olması gereken budur gibi bişey de demiyorum demem de..

Yukarıdakilerden bağımsız, son mesajımdaki tepkim içerik değil üslupla ilgili. Burada birilerini eleştirmekten veya onların yanlışlarını dile getirmekten daha doğal bişey yok, amaç zaten bu tarz paylaşımlardan istifade etmek. Ben ilgili mesajdaki şahsımı hedef alan alaycı, aşağılayıcı, asabi, tahrik edici üslupdan çok rahatsız oldum ( para cebini mi tırmaladı, acılarına son ver, zırvalık, sinirlendim, iş güç yokluğu, başkalarının burda bana gaz vermiş olması gibi ifadeler, senli benli tarzda giden genel hitap şekli). Ortam-tartışma konusu ne olursa olsun kimsenin bi başkasına böyle yaklaşma hakkı yok diye düşünüyorum.

Son haliyle..

Yapılan değişiklikler: Mavic Ksyrium Elite jant seti, Selle Success carbon sele & geotech carbon sele borusu, Columbus Empella Cyclo Cross v-brake full carbon maşa, Truvativ Stylo Oct 3.3 Team 170 (22-32-44) ayna kol, Truvativ Noir World Cup Flat Carbon gidon, Truvatıv Stylo World Cup gidon boğazı, Avid Speed Dial SL fren kolları, Avid Single Digit SL fren ayakları & Baradine 955VC fren pabucu, Schimano XTR RD-M960(sgs)arka vites aktarıcı, Schimano XTR FD-M970 ön vites aktarıcı, Schimano XTR CS-M970 (11-32T) 9 vites ruble, Ybn SFL209 Ti-n Gold (9 vites) zincir, pedal değişikliği.

http://img268.imageshack.us/img268/1971/bikedec6.jpg

http://img6.imageshack.us/img6/48/bikedec5.jpg

http://img593.imageshack.us/img593/3442/bikedec4.jpg

http://img819.imageshack.us/img819/2260/bikedec1.jpg

http://img836.imageshack.us/img836/8749/bikedec2.jpg

http://img4.imageshack.us/img4/4027/bikedec3.jpg

Lastikler ve alivio lar kaldı herhalde değişmeyen. Benim arka lastik delik deşik oldu ama kıyamıyorum her türlü yolda hiç pişman etmedi belki de o yüzden hala güven veriyor bana, sen de memnun musun benm gibi lastiklerin performansından ?

Fren ve fren bacaklarından memnun musunuz? Performansı nasıl?

Geri