Scudo Sports

Merida Scultura 400 2015?

Berkayugur

Aktif Üye
Tepki
34
İsim
Berkay Uğur
Bisiklet
Giant
Arkadaşlar merhaba. Merida Scultura 400 almayı düşünüyorum. 3600 Tl civarına denk geliyor o parayada almışken safkan yol bisiketi alayım diyorum endurance almayı düşünmüyorum. 9kg gösteriyor ama benim için ilk etapta önemli olan kadro kalitesi ağırlığı jantları falan değiştirerek düşürürüm ilerki zamanlarda.
Specialized allez serisine bakıyodum ama fren kablolarının dıştan geçirmesi çok canımı sıkıyor, çok sırıtıyor zaten kadro tasarımı da birbirlerine çok benziyor zira kalite olarakta hemen hemen bir fark yok hatta merida'nın alüminyumu 3 kere dipçiklenmiş yani daha iyi.

lütfen yorumlarınızı alabilirmiyim bisiklet linkte

(link)

Scudo
@Berkayugur
Scultura 400 all rounder bir model. Yani ne aero ne endurance.
Alüminyum kadro, karbon maşa
105 5800 setli. 50/34 aynakol 11-28 ruble (22 vites)
Jant seti Merida comp 24 diye kendi markaları.
9 kg
Fiyat 1450 dolar; nakitte indirim olacaktır.

Buna alternatifim Scott Spedster 20 2015
O da alu kadro, karbon maşa
105 5800 setli 50/34 aynakol 11-32 ruble (22 vites, yokuşta biraz avantajlı olur)
Bunun jantı Synchros 27
9.14 kg
Liste fiyatı 1297 dolar (Kaçkar bisiklet indirim yapıyor mu bilmiyorum eğer yaparsa Scott Meridadan ucuz olacak gibi)
Ben aradım sordum. Bisikletler gümrükte imiş bu hafta sonu muhtemelen gelir olmazsa gelecek hafta sonu kesin dediler.

(link)

Şöyle birşey
http://dfp2hfrf3mn0u.cloudfront.net/238/238348_91900_tif_zoom_1.jpg

Ben de başlangıç için Lampre renkli Merida scultura 300 (tiagra), scott speedster 20 veya 30 (105-tiagra), specialized secteur (sora) ya da cannondale synapse sora gibi geniş yelpazede başlangıç bisikleti bakmaya devam ediyorum :)

2015 Allez Elite ve Comp'ta kablolamalar içten. Özellikle Specialized istiyorsanız 2015 modellerin gelmesini bekleyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
@Murat B.

Allez 2015 serisinide düşünebirim. Specialized Allez kadrolarının ve benim dediğim merida kadrosunun kaliteleri bakımından karşılaştırırmısın. Ayrıca Allez modelleri çok fazla, numarada koymadıklarından dolayı sıralama yapamıyorum, Allez serisini modellerini sıralar mısın?

@Berkayugur

Specialized'ın kullandığı sıralama şu şekilde (en iyiden başlayarak):
S-Works > Pro > Expert > Comp > Elite > Sport > Base (yani sadece Allez veya Tarmac diye geçen model)
Modeller arasında sadece donanım farkı yok, kadrolar da farklı. Ancak Pro, Expert ve Comp modelleri aynı kadroyu kullanıyorlar.
Specialized kullanıyorum, Merida kullanmadım o yüzden sağlıklı bir karşılaştırma yapmam pek mümkün değil. Fakat okuduğum yorumlara göre en iyi aluminyum kadrolar Cannondale ve Specialized'ın üst modelleri.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
@Murat B.

Aynısı secteurde de geçerli mi ? Yani secteur elite kadrosu secteur sport kadrosundan daha iyi denebilir mi ?

@x-rayted
Secteur Elite ve Sport aynı kadro anladığım kadarıyla, ama ikisi de sadece Secteur olan modelden daha iyi.

@Murat B.

Evet ama Specialized eski kadrosu 2 kez dipçiklenmişken (2015 kadrosunu bilmiyorum) merida'nın alüminyum kadroları 3 kez dipçiklenmiş, dolayısıyla meridanın şuanki kadrosu daha iyi.

@Berkayugur

Madem benden daha iyi biliyorsunuz, neden bana soruyorsunuz?
2015 Allez'lerin hepsi "fully-manipulated" yani 3'lü dipçiklenmiş. 2014 ve 2013'ler de Comp ve üstü modellerde fully-manipulated. Ayrıca çoğu modelde E5 denilen daha üstün alışım ve sadece Specialized'da bulunan Smartweld teknolojisi mevcut.

@Berkayugur

Specalized alaşımları için kendi açıklaması (ingilizce)
(link)

BU da dipçiklenme şeması. Bence bu alım kararında o kadar etkili bir faktör değil.
http://bike-advisor.com/wp-content/uploads/2012/12/single_double_triple_butted.jpg

Alude ust seviye ariyorsan caad10 ve allez oneririm . Caad10 rijitlik ve tepki icin dogmus . Bir cok karbon bisikletden daha atik ve hafif . Su an kullandigim caad 7.6 kilo civari .

@Arda_7

Benim gönlümden de caad10 geçiyor ama 4bin tl yi aşıyor fiyatları bütçem yetmiyor. Allez serisindende dışardan geçen kablolarından dolayı resmen soğudum :) 2015 modellerinde bile sadece arka fren telini içine almışlar vitesler yine dışarıdan.

Caad10 larin ikinci elide biraz yuksek oluyor. Sifiri delta bisikletde 5.350 civarindaydi yanilmiyorsam.Vites telinin icten gecmesi bence goruntu anlaminda hic bir artisi yok.

@Arda_7

(link) . Çok iyi bir indirim var burda. Allez serisinin üst borusu biraz eğik olduğu için altından geçen tel çok kötü gözüküyor, tek sıkıntısı o yani benim için (2015 lerde içeriye almışlar ama değerlendiricem) :)

@Berkayugur

Caad10 çok başarılı bir model ama biraz pahalı. Bütçeniz yetiyorsa düşünmeden Caad10 alın derim eğer bütçeyi zorlayamazsanız Merida'dan daha ucuza komple 5800 setli bir model var.
(link)

Specialized allez comp ve merida scultura 400 arasında kaldım. Allez comp amerika sitesinde 1600 dolar ama tr fiyatı ne olur bilemiyorum aktif pedalda acaba bu fiyatamı satar onuda bilemiyorum 1600 dolara (4000 TL) satarsa düşenebilirim.
(link)

• Beğen
Tepkiler: hakanemrez
@Berkayugur Cannondale üst seviye kadrolarında yine focusun izalcosundan filan kablo dışardan geçiyor. Bence bu kadar takılmayın bu mevzuya..

Geri