Scudo Sports

Merida Scultra 400 vs Mosso Wizart 7,8

@celikeren
Fiyat aralığınız nedir acaba ?

Scudo
@celikeren hayır arkada da fren var ama aero dinamik olsun diye biraz değişik bir yerde. Fotoğraflarda lastiğin aynakola yakın olan kısmına bakın , göreceksiniz

• Beğen
Tepkiler: celikeren
@ahmtayd 3.500tl gibi düşünüyorum, ama bu gidişle 5000'ni bulacak sanırım. al sat yapmak istemiyorum mtb de yaşadım 2 model sonra kaliteli birşey alabildim.yolda tek seferde dogru tercih yapmak ve uzun süre kullanmak istiyorum. REVELATOR 3500 ineledim kadro olsun,jant seti olsun, full 105 compenant bana çok iyi geldi açıkcası, rakam olarak bir çılgınlık yapabilirsem ilk sırayı alacak diyebilirim. Ne dersiniz?

@anıl şentürkk evet şimdi fark ettim, cahilliğime verin lütfen

• Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
@celikeren ilk bakışta görülmüyor hocam , gayet doğal farkedememeniz

@celikeren
Evet hocam, revelator 3500; kadrosu, donanımı, jantları her şeyiyle harika bir bisiklet bana göre. Fakat, haklıymışsınız ktm de oldukça pahalıymış eğer o bütçelere çıkabilirseniz gerçekten güzel bisiklet.
Mosso vs merida derseniz gerçekten zor bir seçim son zamanlarda bu mosso milletin kafasını çok karıştırıyor aynı fiyata diğer seçeneklere göre ful karbon olması işin içinden çıkılmaz hale getiriyor durumu, ben bisikletleri eğer şansınız varsa gerçekte bir görün seçimi öyle yapın diyorum.
Şahsi görüşüm ise scultra benim hep içimde kalmıştır, bir sonraki bisikletimi merida istiyorum inşallah

• Beğen
@ahmtayd paylaşım ve destekleriniz sayesinde bir çok detay göz önüne geliyor ve tercihlerimiz doğru yöne doğru kayıyor, bilmediğim ve önemsiz gibi gelen bir çok şeyi form sayesinde öğrenmiş oldum. herkeze ayrı ayrı çok teşekkür ederim. bir jantın bukadar mühim olduğunu acıkcası düşünmemiştim :) mosso'yu bu yüzden eledim şimdilik

• Beğen
Tepkiler: ahmtayd
@anıl şentürkk
Peki reacto nun normal kadroya göre bir farkı varmı , yoksa sadece estetik görüntümü ?

@celikeren en başta aerodinamik özellikte olması daha sonra ağırlık farkı ( reactolar daha ağır) ve dişli oranları. aero kadrolar düz yolda diğer kadro tiplerine göre daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor ancak yokuşlarda sizi yavaşlatıyor(muş) ağırlıktan dolayı. Daha önce de bahsettiğim gibi son zamanlarda izlediğim videolarda aero kadroların aslında yokuşlarda çok farkedilecek seviyede ağır kalmadığını söylüyorlardı birde bunun üstüne tdf de lampre-meridalı bir arkadaşın aero kadroyla kaçışta dağ tepeyi çok rahat geçtiğini görünce ( her ne kadar onların performans seviyesiyle kıyaslamak mantıklı olmasada) aklım reacto lara kaydı açıkcası. bir de şu var , düz yolda çok aşırı bir fark yaratmıyor bu aero kadrolar sadece pro seviyede önemsenecek farklar ( 40 km de 0.4 saniye gibi bir şeydi GCN in videosunda)

@anıl şentürkk
Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim, başka bir form arkadaşımız reacto 400 almış ve izlenimlerini paylaşmış oldukça memnun ve doğru bir karar verdiğini söylemiş, görünüşünün sıra dışı Olmasıda cezb edici geliyor bana. Merida Olmasıda Artısı ... Çok düşünceleyim çok [emoji15]

Madem fiyat olarak bu seviyelere çıktınız neden Cannondale düşünmüyorsunuz? Birçok firmanın karbonu ile yarışacak alüminyum kalitesi var, ağırlık açısından da hatırı sayılır değerlere sahip. Eğer daha yarışçı bir kimlik istiyorsanız Caad10, az biraz konfor olsun diyorsanız Synapse düşünebilirsiniz. Ama donanımda belki bir tık aşağıda kalabilirsiniz. Ciddi yarışlara katılmayı düşünmüyorsanız bence bu da sorun değil.

• Beğen
@Hiko
Öneriniz için teşekkür ederim , Bahsettiğiniz modeller baktım Caad10 6 bin tl civarı bütçemin zorlanmış halinin çok üzerinde kalıyor 3 binden 5 bine geldim daha yukarı çok zor :)
Synapse ise bildiğim kadarıyla disk frenli , yarış bisikletinde bence disk fren yakışmıyor o Yüzden onuda elemek zorunda kaldım .

Öncelikle merhaba,
Belirttiğiniz gibi bütçenizi biraz yukarı çekebiliyorsanız Ktm Revelator 3500 güzel bir seçenek.Cube Agree Gtc Race modelini de inceleyebilirsiniz.

• Beğen
@celikeren acaba reacto 400 'ün takım renklerine sahip olan modeli var mı? merida türkiye sitesine baktım ama bulamadım bir fikriniz var mı acaba

• Beğen
@Enver T.
Evet o model kafamın hep bit köşesinde , ancak Türkiye de stokta bulmak zor gibi görünüyor, biraz üstünkörü baktım ama bulamadım .(İzmir için )

• Beğen
Tepkiler: Enver T.
@anıl şentürkk
Malasef yok sanıyorum bende baktım ama hiç göremedim ,

@Enver T.
Telefondan girdim şimdi baktım ama göremedim :) sanırım bulamadım

Geri