@Erkin Karagoz
Selamlar,
daha önce başka bir arkadaşa gönderdiğim mesajım aşağıdaki gibi idi;
ondan önce şu 400-500tl verip 300d alsamıydım sorusuna gelelim, aslında bu soru çok genel ve genelde herkesin kafasını kurcalayan bir konu. fakat bence bir kişinin bisikleti kullanım amacına ve bütçesine göre max bir limiti olması gerekiyor. yoksa 200 daha çık 300 daha çık bir anda kendinizi 3-4bin tl lik bisikletlere bakarken bulabilirsiniz.
benim bisiklet alırken max alabileceğim model bu idi o nedenle kesinlikle pişman değilim. sadece bu modelde aynakolu daha kaliteli ve arkaartırıcının deore olmasını isterdim. yinede cevap vermek gerekirse; merida almasaydım yerli olarak sedona, ya da yabancı olarak scott düşünürdüm.( tabi daha fazla para lazım

)
onun dışında bisikletin tasarımı güzel, asfalt performansı cok iyi, arazide deneyemedim fakat lastiklerinin yapısı ile arazide zorlanmayacağını düşünüyorum.
"
Merida 100D
tek tek maddelere geçmeden önce şunu diyebilirim; kron v.s. gibi bence kötü yerli markalar yerine kesinlikle tercih edilmeli.
arkadaşların bisikleti ile karşılaştırdığımda bunun yerine tercih edilebilecek scott veya giantin muadil modelleri olabilir. fakat yerlide tekrarlıyorum bence sedona hariç diğerlerine bakmayın
genel olarak artıları:
+ uyumlu ve kaliteli komponentler
+ disk fren
+ güven veren kadro + garanti
+ görünüm
+ lastikler ve jant
+ distirbütorünün aslı bisiklet olması
+ vites geçişleri
+ büyük öndişli
eksileri:
-ayni fiyata alabileceğiniz yerli markalara göre daha alt seviye komponent( fakat yukarıda belirttiğim uyumlu komponent seçimi sayesinde hiç şikayetim olmadı)
-aynakolun kalitesiz olması
- ön amartisörün pek kaliteli olmaması. (bu fiyat ayarındaki bisikletlerde zaten daha iyi ön amortisor bulamazsınız, ya bunu bilerek alın ya da düz maşalı modellere bakabilirsiniz.)
-meridanın TR de pek fazla orjinal aksesuarı bulunmaması."