Scudo Sports

Merida 20V - Carraro 227 kararsızlığı

5inun

Üye
Tepki
4
İsim
Sinan
Selam arkadaşlar:)

Bi türlü bisikletimi alamadım. Uzun araştırmalar sonunda bu iki model arasında kaldım.
Merida Crossway 20-V(1400tl) ve Carraro Sportive 227(1450tl)
Dikkat ettiğim hususlar:
-kilitlenebilen ön amortisör
-olabildiğince hafiflik
-şehir içinde hızlı yol alış
-kaliteli donanım

Sizce hangisi ve neden?

Teşekkürler:p

http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/04/05/3b49c98c34e007aae1ec8bdf8cff52ed.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/04/05/87f3704b29e885f10115abb5f45a79de.jpg

Scudo
Evet bilen arkadaşlar bu iki bisikleti v fren ve hidrolik fren farkı dışında diğer komponentleri işte vites , aktarıcı , ağırlık , lastik vb. olarak değerlendirebilir mi acaba.

@jaks39
Haha. Teşekkürler destek için. Evet cevaplar bekliyoruz bilgili dostlardan :p

Merida artıları
1 Marka
2 V fren olması
3 ayarlanabilir gidon boğazı(bana göre sağlamlık konusunda dezavantaj)
4jant göbeklerinin ne olduğunu bilmediğimiz için birşey söylemek zor fakat her ikisi de birbirine yakın modellerdir
5 arka bagaj deliği var
eksileri
1 yaylı sele kadans tutturdugunuzda hop hop hoplatır adamı verem eder
2 carraroya göre arka arttırıcı
3 carraroya göre aynakol
4 sabit maşa olmaması,her ne kadar kilitlenebilir de olsa şahsım adına dezavantaj

Carraro artıları
1 arka arttırıcı deore
2 sanırım vites kolları da deore
3 aynakol alivio ya da yeni nesil acera
4 Sabit sele borusu
5 ayarlanabilir gidon boğazı(bana göre sağlamlık konusunda dezavantaj)
6 gördüğüm kadarı ile bunda da arka bagaj monte etme deliği mevcut
eksileri
1 Mekanik disk fren(gereksiz ağırlık)
2 fren ve diğer donanımlar baz alındığında belki biraz ağırlık farkı
Carraro daha ön plana çıkıyor gibi...
Fiyatlar da maşallah uçmuş!

@5inun

• Beğen
Tepkiler: 5inun ve jaks39
@Barış TURAN Teşekkürler güzel bilgiler olmuş. Seçim yaparken dikkate alınası.
Gönlüm Merida diyor ama Carraro da donanım olarak öne çıkıyor gibi. Başka fikri olan var mı acaba?

@5inun ben carraro 227 kullanıcısıyım ve çok memnunum alalı yaklaşık 2 ay oldu ve cok begeniyorum. Benim kendi düşüncem carraro almandan yana. Merida da markaya para vermene gerek yok

Kriterlerde hız ve hafiflik yazıyor öyleyse bu bisikletlere bakmak pek mantıklı değil.

@Berke K. kendi sınıfında olabildiğine hafif ve hızlı olması diyelim o zaman. Çünkü ön amortisörlü şehir bisikletleri en az 15-16kg civarı. Bu iki model ise 13kg gibi. Ayrıca iki modeli de kullananlarda akıcılık ve hızdan memnun, bu yüzden bu iki modele odaklandım. Farklı bir öneriniz varsa dinliyorum:) Teşekkürler

@5inun sportive 227 pek de 13 kg degil bu arada, sonra hayal kirikligina ugramayin 15 kgye yakin

Carraro mekanik değil hidrolik disk fren, ayrıca 3*9 vites olması avantaj ama merida çok şık.

Merida daha kaliteli kimse tartisamaz omur boyu kadro garantisi var al merida rahatina bak

Merhaba Sinan,
Merida 20Md kullanıyorum iki seneye yakındır, Tam anlamıyla tur bisikleti olarak kullanıyorum şu anda, ancak tecrübe arttıkça tabi memnuniyetin azalıyor çünkü disk frenin turlar için son derece gereksiz olduğu ve ağırlığına ağırlık kattığı gerçeği. Seçtiğiniz iki bisiklet de kalite olarak birbirine yakın. COmponentlerden önce hafifliğine bakmanızı tavsiye ederim. Deore yada acera olmuş olmasını çok uzun bir süre hissetmeyebilirsiniz ancak hafifliğe olan pişmanlığınızı çok kısa sürede hissetmeye başlarsınız. Saygılarımla

Dosyalar

• 20150104_111023.jpg
    20150104_111023.jpg
    127,7 KB · Okunma: 37
  • Beğen
Tepkiler: 5inun
Merida crossway 20v kullanıyorum genel olarak tur amaçlı kullanıyorum. Lastikleri 1 sene de 1 kere patladı iyi sayılır Kenda lar. Ama diğer bisiklette seni pişman etmez bence senin karar vermen gereken disk mi V mi ? Çok yağmurlu çamurlu yerlerde gezerim dersen disk al

• Beğen
Diski miski boşver kardeşim, şu iki bisikleti yan yana gördüğümde Merida yı görür ve hımm ne güzelmiş derdim

• Beğen
4 yil sonra bende ayni kararsizligi yasiyorum. Guncel bilgi verebilecek olan var mi ?

Geri