Scudo Sports

Merida 2014 Crossway 15

Y. Birol

Üye
Tepki
32
Bisiklet
Cannondale
Merhaba arkadaşlar....
Bugün görüştüğüm bisikletçi Merida 2014 Crossway modellerinin bazı modellerinin geldiğini söyledi.Ben de uğradım..Bisiklete yeni başlayacak biri olarak şehir bisikletlerine baktım..Başlangıç olarak bütçemi de fazla zorlamayacak 2014 Merida Crossway 15 modeline karar verdim...(link)
Bisikletin özellikleri aşağıda:
CROSSWAY 15
COLORS anthracite, white, silver
FRAME SIZES 41 cm44 cm46 cm48 cm52 cm55 cm58 cm61 cm
FRAME NAME Crossway-V
FORK SR Suntour NEX 63
DERAILLEUR FRONT Shimano M191
DERAILLEUR REAR Shimano Acera-X
SHIFTER FRONT Shimano ST-EF51 3
SHIFTER REAR Shimano ST-EF51 8
BRAKE LEVER attached
BRAKE FRONT V-Brake Linear
BRAKE REAR V-Brake Linear
CHAINWHEEL SR Suntour XCC 48-38-28 CG
CHAINGUARD attached
BBSET Cartridge Bearing
CHAIN KMC Z51 8s
HUB FRONT Alloy QR
HUB REAR Alloy Cassette-8
RIM Merida V
FREEWHEEL SunRace CS-M8 11-32
TIRES Cross 40C / Cross 40C
SPOKES Steel UCP
HANDLEBAR STEM Adjustable A-Head
HANDLEBAR Merida Speed R30 600
HEADSET A-Head
SEAT POST Suspension 27.2 mm
SADDLE Cross
PEDAL XC Steel
WEIGHT 13.30 kg
PRICE
Sorry, price not available from your country

Bisikletin fiyatı olarak : Kredi kartına taksitli 900 TL olabileceğini söyledi

Sizce bu fiyata bisiklete yeni başlayan biri olarak şehir bisikletinin bu modelini, özelliklerine göre tavsiye eder misiniz? Bu bisiklet hakkındaki değerli düşünceleriniz ve tavsiyeleriniz inanın benim için karar verici olacaktır...Bu konuda fikirlerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

Scudo
Bisiklete nerede bineceksiniz? Toprak yollara ya da araziye çıkmayacaksanız, çevrenizdeki asfalt çok bozuk değilse sabit maşalı modelleri, mesela Merida Speeder serisini tavsiye ederim.

Onun dışında bisiklet güzel, fiyatı uygun.

• Beğen
Tepkiler: Y. Birol
@Murat B.
Sayın Murat B.
Ben de bisiklete bu yaşta merak salan biri olarak bisikleti İstanbul Tuzla-Bostancı-Kadıköy sahil güzergahlarında (şimdilik) kullanmayı düşünüyorum...Genelde asfalt yolda kullanacağım.Tabiki arada bozuk yola da denk gelebilirim..Bisikletçi de kullanacağım bu güzergahlar için bu modelin beni hayli tatmin edebileceğini söyledi...Ben bisikletin özellikleri konusunda fikirlerinizi alabilirmiyim?.. Bir de boyum 1.70 bacak boyum da yaklaşık 70 cm...bisikletin kadro boyu olarak 48 uygun mudur acaba?....Ve de bu özelliklere göre sizce fiyatı nasıldır?

Gireceğiniz yollar için bisiklet gayet uygundur. Şuan bisikletin liste fiyatı 500 $ size taksitle 900 liraya vermeleri değişik bir durum olmuş 2014 model bir bisikleti o nedenle bu fırsatı kaçırmayın derim Merida güzeldir, yeni başlıyorsunuz gayet ideal, uygun, güzel bir seçim. Özellikleri sizin için yeterli olacaktır.

@Berke1903

Evet arkadaşım 2014 modeller bu hafta içi yeni gelmiş henüz kutularından çıkarılmamıştı..Bende Crossway 15 modelini kutusunu açtırıp şöyle bir baktım...Evet bisikletçi arkadaş her modelinde liste fiyatından indirim yapıyordu. Açıkcası ben de şaşırmadım değil..Sanırım bu hafta içi Crossway 15 modelini alacağım..Bu arada yukarıda verdiğim ölçülerime göre 48 cm kadro boyu bana göre uygunmudur?..Cevaplarınız için teşekkür ederim Berke bey...

@Y. Birol

48 cm kadro boyu sizin için uygundur.

Sizin seçtiğiniz bisikletin Türkiye link'i

(link)

Ben crossway 100 üstü kadroları beğeniyorum.

@Ozan Güneri

Haklısınız gönül ister crossway 100 üstü kadroları almayı ancak bütçeyi de dikkate alıyorum...Sanırım başlangıç için uygun diye düşünüyorum...Yada bütçeyi zorlayın şu üst modeli alın mı dersiniz karar veremedim....Alternatif model ve markalara da açığım...Merida markasının kaliteli olduğunu duydum onun için bunun üzerinde durdum ve de 2014 modelleri de diğer markalardan daha erken geldi...

@Y. Birol

Bütçeniz maksimum ne kadar?

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Y. Birol

Crossway 10, başlangıç için ve fiyatı için oldukça iyi, beklentinizi karşılayacaktır, o konuda endişeniz olmasın. Ancak amortisörlü maşa ve 40mm'lik lastiklerin bisikleti yaklaşık olarak 2 kg ağırlaştırdığını da göz önünde bulundurun. Önceliğiniz konforsa ya da ilerde asfalt dışında da kullanmayı planlıyorsanız Crossway doğru seçim, performans önemli ise sabit maşalı modelleri de inceleyin.

Sizin için doğru kadro ölçüsünün 48 olup olmadığından emin değilim, 46 da olabilir. İkisini de deneyip karar vermenizi tavsiye ederim.

@Berke1903

@Murat B.
Peki arkadaşlar bu modeller için düşünceniz nedir? Bu modelleri de tercih edebilirmiyim?...Bu modeller cylo-cross model bisikletmi oluyor acaba?...
(link)
(link)

Bu arada bütçeyi 1500 TL ye kadar zorlayabilirim diye düşünüyorum....

@Y. Birol

Bu bisikletler Fitness katagorisi.Cyclocross Türkiyede Focus ve Salcano'da var bildigim kadar ile.

(link)

@Y. Birol

O bisikletlerin önünde süspansiyon olmadığı için hep düz asfalt üzerinde sürmek zorundasınız. Eğer kaldırımlara in-çık yapmayacaksanız ve çok bozuk yollara girmeyecekseniz ona bakabilirsiniz en ufak topraklı yola ıslak yola gelmez altınızdan kayar gider valla. :)
Bence çok hız peşinde değilseniz şehir bisikleti güzeldir. Bu model fena değil sanki: (link)

Ayrıca cylocross bambaşka bir bisiklet. Kendisi dağ bisikleti ile yol bisikletinin karışımıdır, örnek bir resim göstereyim size;

Yol bisikleti geometrisi, kalın dişli tekerlekler. :)

http://classiccycleus.com/home/wp-content/uploads/2013/07/Raleigh-RXC-Disc.jpg

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Berke1903

Berke bey linkini verdiğiniz modele de baktım evet güzel...ancak arka vites modeli Merida crossway 15 modelinde kullanılan arka vites modelinden daha düşük model 40 da Shimano altus,15 de ise Shimano Acere-X kullanılıyor ancak fiyat daha pahalı..Acaba fark kadro kalitesinden mi kaynaklanıyor...Ya da her iki bisikletin özelliklerine bakarsanız evet fiyat farkını vermeye değecek şu özelliği var diyebileceğiniz hangi özellikleridir?....

bu dolar avro kurunda gayet müthiş fiyat vermişler diyebilirim.önceden merida kullanmış biri olarak tavsiye ederim.
donanımında sorun çıkaracağını sanmıyorum şehir içinde gayet yeterli bir bisiklet.hayırlı olsun

@burak özgüng

Dostum 15 modelini tavsiye edermisin?....

Merhabalar.Acaba on masa kilitlenebiliyor mu?
Siteyi kontrol ettim sanırım masa kiliti yok.20 v de var..Bence bu modeli düsünebilirsiniz.Ben de kararsızım katlanır bir tern joe mu sedona 321 mi yoksa 20 v mi ..trek ds fx derken kafa kalmadı :p

Bende cok kararsizdim. merida crossway 4v mi yoksa baska bir bisiklet mi diye.
Ama biraz bozuk yollar ve uzun turlar amacli bir bisiklet alacagim icin 40v'yi tercih ediyorum. Bugun gidip fiyat alacagim..

GT-I9103 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Aralarında vites harici bir fark var mı?85 dolar fark oluyor sadece vites sayısı mı?

@Uzbay YELCE

40V'yi aldiniz mi? Ilk izlenimleriniz nasil?

Geri