Scudo Sports

Merdivenler bitince..?

Kamil

Daimi Üye
Tepki
62
Bisikletle merdivenlerden inerken finalde ''tak'' diye amortisörün üst noktaya çarpma sesi geliyor.Bu amortisöre zarar verir mi?(Amortisörüm bisikleti alırken üstünde olan suntour diye bir amortisör)

Scudo
o ses bende de geliyor. ilk başlarda lastikten geliyor sanıyordum ama sonradan amortisörden geldiğini anladım. 1-2 ay öyle yaptım sonra bir gün 30cm falan yükseklikten atladım ve artık yeni bir amortisörüm var:D

o galiba amortisörün geri çıkarken üst kısma vurması sonucu çıkan ses bizim bir arkadaşın suntour xcm modeli maşasında da var dı aynı ses o bir yayla hallettiğini söyledi ama tam olarak nasıl yaptığını bilmiyorum...

durum şu bılader snn maşa yeteri kadar uzun değil yani çalışma mesafesi kısa ama bu olay zarar vermez sadece maşanın %100 ünü kullanıon demek oluyoo eğer çözüm arıyosan sana daha uzun bi maşa almanı tavsiye ederim

Çözüm şu inmeniz bitmeye yakın (Son iki basamak gibi) Bisikletin önünü hafif kendinize çekmeniz...
Böylece son anda bisiklet iki lastikle yere değerek inişini bitiriyor...Öne düşen yük azalıyor...

Ama bu bahsettiğim hızlı inişte geçerli yani inerken lastiklerde tııııırrrrrttt sesi kıvamında bir ses gelirken...Yavaş inişte o kadar sorun olacağını sanmıyorum...

Uzun maşaya gerek yok...Ben 80 travel ilede inerdim şuan 130 travel var şehirde onu 80'de kullanıyorum, iniyorum:D...Sadece güvenilir maşa olması önemli...ki buda yavaş inişte önemli değil...;)

İyi günler:)

@KÂMİL

amortisörün dip görmesi olarak tanımlanan bişi bu kesinlikle zararlı sonuçta iki metal birbirine vuruyor o şekilde sanırım üstündeki suntour biraz yumuşak geliyor size .. ya teknik açıdan azcık kendinizi geliştirerek vucudumuzun bisiklet üstündeki en önemli amortisör olduğunu unutmayarak iniş yapmanız (inişin son aşamasında kendinizi az miktar esnetmeniz ancak bu kadar açıklayabildim :)) yada içindeki yayı daha sert bi yayla değiştirmeniz çözüm olacaktır:) ama sanırım ilk tercih sizin için daha kolay

yani bisikletin üstünde patates çuvalı gibi durulmamalı tabi bisiklet snn kontoründe ama maşa uzunluğunuda yabana atmamak lazım 80 mm lik oki de 60mm lik falnsa bazen n yaparsan yap baş oluyoo kendimden biliyorum eski maşam ölümdü

Biraz becerdim şu 'gidonu kendine çekme','vücudunu kullanma' tavsiyelerinizi.Şimdi her seferinde olmuyor alışmam lazım galiba.Tabi amortisörü de ilerde değiştireceğim inşallah.Amortisör de biraz yumuşak galiba.Hepinize de teşekkür ederim.

Geri