Mekanikten Hidroliğe

Sukru Cam

Üye
Tepki
44
İsim
Şükrü Çam
Bisiklet
Salcano
Merhabalar. Foruma yeni kayıt oldum diyebilirim gerçekten iyi bir bilgi ve bisiklet forumu gelelim konuya
Benim mekanik disk fren sistemli bi mtb'm var ben bunu artık yavaş yavaş topluycam tabiri caizse iyice elden geçiricem abilerim ablalarım size sorum şu mekanikten hidroliğe geçiş yapacağım fakat aklıma takılan soru Mekanik fren keblolarının geçtiği kadrodaki yuvarlak boru şeklindeki metal parça incecik ordan hidrolik fren sisteminin borusunu geçirebilmek için ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler :)

Scudo

ProfessionaL

Forum Bağımlısı
Tepki
700
İsim
Hasan Kılınç
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
O metal parçalar çıkmıyor mu?

http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/32236671870_1/100-PCS-JAGWIRE-C-font-b-Clip-b-font-font-b-Cable-b-font-Housing-Hose.jpg

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Tepki
18.816
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
Adaptör kullanmaniz gerekiyor.
Fren kablosunu sabitleme yerlerinden fotograf yüklerseniz daha iyi olur.

BBB-2x-Bremsleitungsbefestigung-si-BBB-Hydraulik-Leitungen-Zubehoer__706120-01.jpg

treckleitung.png

Sukru Cam

Üye
Tepki
44
İsim
Şükrü Çam
Bisiklet
Salcano
resim nasıl yükleyebilirim

resimleri yükledim sanırım demek isediğim bu yerlerden hidrolik kablosu geçemez mekanik geçiyor hidrolik geçirmek için ne yapıcam ?

Dosyalar

suat akman

Forum Bağımlısı
Tepki
4.828
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Sukru Cam

Bisikletinizin kadrosu HD hortuma uygun baglanti icermiyor. Birkac yonteme basvurabilirsiniz:

Bu resim HD hortumu normalde uyumlu kadroya tutturan kelepce:
clamp.jpg

Bu ise normalde HD uyumlu kadrodaki baglanti noktasinin sekli:
clamp1.jpg

Siz mevcut kadronuza Murat Bey'in gosterdigi gibi bir adaptorle hortumu baglayabilirsiniz:
clamp2.jpg

Veya daha basite kacarak plastik kelepce ile hareketi engelleyecek ancak hortumu bogmayacak sıkılıkta plastik kelepce yardimi ile kadroya baglayabilirsiniz:
clamp3.jpg

Gerisi size kalmis;)

• Beğen
Tepkiler: Sukru Cam

ProfessionaL

Forum Bağımlısı
Tepki
700
İsim
Hasan Kılınç
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Plastik.kelepcede olabilir ama ben olsam ortadaki kablo tutan yerin diğer ucunu ve altlardan birazını acardim gerekli aletlerle ve hortumu içine yerlestirerek sağında ve solunda kalacak vites kablolarina plastik kelepçe takarak sabitlerdim. Sonucta hidrolige geçtikten sonra mekanik frene dönmezsiniz dönseniz bile fren teli kablosunu boydan boya alırsınız.

• Beğen

Sukru Cam

Üye
Tepki
44
İsim
Şükrü Çam
Bisiklet
Salcano
Ben zımpara gibi biseyle duzgunce icini acsam diye dusunuyorum oyle adaptorler alarak ağırlık yapmak istemiyorum zimparayla veya o islevde baska biseyi dusunebilirmiyim

suat akman

Forum Bağımlısı
Tepki
4.828
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Sukru Cam

Pense, tornavida vb. cisimlerle zorlarsaniz kablo kanallarinin kirilma, boyanin bozulma ve kadronun kotu gorunme ihtimali var. Ama bir tornaciya danisin. Belki taşlama makinesi ile kadroya zarar vermeden istediginiz acikligi saglayabilir tel kablo girislerinde:
taslama.jpg

Veya su tarz adaptorler alarak kadroya kelepce ile daha şık bir şekilde tutturabilirsiniz hortumları:
clamp2.jpg clamp1.jpg

Sukru Cam

Üye
Tepki
44
İsim
Şükrü Çam
Bisiklet
Salcano
teşekkürler adaptör almak yerine yuvayı açtırıcam sağolun :)

Murat Cömez

Tepki
18.816
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
@Sukru Cam
Peki yuvayi actirtiktan sonra hortumu nasil icin gecireceksin?
Tabiki hortum sokülür yuvadan gecer ve tekrar montaj olur, bu durumda yag eklem isi ve hava alma isi olacak. Tekrar sökülmesi gerektiginde yine ayni islem yapilacak. Yani her seferinde bosu bosuna masaraf.
HD Fren hortumlarinin yuva icinden gecmemesinin sevebi, hic bir islem yapmadan komple kadrodan söküle bilmesidir.
Adaptörleri gereksiz agirlik yapmasin diye almak istemiyorsunuz diye okumustum. O adaptörler 50g tutar tutmaz, gercekten bu kadar önem veriyormusunuz agirliga?

Neyse illa kadro ile oynamak ve kadroyu riske atmak istiyorsaniz, yorumlara aldiris etmeyin ve kafaniza göre davranin. Bol sanslar....

• Beğen

ProfessionaL

Forum Bağımlısı
Tepki
700
İsim
Hasan Kılınç
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Murat Cömez

Murat abi, arkadaş sanırım o yuvaların altını da açacak kablonun geçmesi için. Devamında da kelepçe ile tutturacak sanırım

Murat Cömez

Tepki
18.816
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
@Hasan Kılınç
Vallaha bu islemi cok merak etmeye basladim, kim yapacaksa cok profesiyonel olmasi lazim. Isden anlamyan birisi kadroyu maf eder bence. Hadi hayirlisi.
Insallah bu konunun sonu gelirde bizlerde nasil yapildigini görürüz, ama hic sanmiyorum.:)

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL

Sukru Cam

Üye
Tepki
44
İsim
Şükrü Çam
Bisiklet
Salcano
cevaplarınız için sağol abilerim peki o adaptörlerden nerden bulabilirim bi link alatbilirmisiniz bi kaç kişiye daha danışıcam bisiklet tamircilerine herşey için sağol eğer kendi dediğim gibi yaparsam resimlerini atarım :)

SerkanH

Forum Bağımlısı
Tepki
2.333
Merhaba. Ben olsam alırdım elime matkabı ver coşkuyu ver coşkuyu.. :) :) :D:D

• Beğen

Sukru Cam

Üye
Tepki
44
İsim
Şükrü Çam
Bisiklet
Salcano
Oda bi düşünce bakucaz artik :D

• Beğen
Tepkiler: SerkanH

Sukru Cam

Üye
Tepki
44
İsim
Şükrü Çam
Bisiklet
Salcano
Tekrar merhabalar o bahsettiğiniz adaptörler ne diye geçer ve nerelerde bulabilirim bi internet sitesi vs ?

suat akman

Forum Bağımlısı
Tepki
4.828
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Sukru Cam

Brake Hose Clamp = Fren Hortumu Kelepçesi

ben chainreactioncycles tan almistim fotolari. Ararsaniz pek cok sitede cikar karsiniza.