Scudo Sports

Mekanik disk gevşeme sorunu..!

xxxx

xxxx
Tepki
24
İsim
xxxx
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhabalar, geçen ay aldığım Carraro big 729md (link)
5-10 sürüşten sonra frenlerde gevşeme oldu. ilk aldığımda en ufak bir dokunuşta tutuyordu şimdi ise yarıya kadar sıkmam gerekiyor. Bu neden kaynaklanıyor? Bu sorunu nasıl düzelte bilirim?
Konuyla ilgili forumda arattım ama pek bir şey bulamadım.
Not: üzerinde ki fren şu
TEKTRO NOVELA MEKANİK DİSK
Kolaylıklar

Scudo
@gunce kardeşim aynı sorun bende de oldu.Araştırmalarım sonucunda balataların bitmiş olabilir yada fren kabloların bol bırakılmış olabilir.

Şuan bende çözüm arıyorum.

@gunce, @serdarkoc Balataların 1 ay gibi kısa bir sürede ya da 5-10 sürüşte bitmesi düşük bir ihtimal gibi gözüküyor. Mekanik disk fren olduğunu da göze alırsak fren telinizin gevşemiş olmasından kaynaklı bir sorun sanki. Fren sertliğinin ince ayarını fren telinin fren elciğiyle birleştiği yerdeki vidayı kullanarak yapabiliyorum. Fren çok fazla sert ya da çok fazla gevşekse ve ince ayar vidalarıyla istediğiniz ayar yapılamıyorsa, kaliperin fren telini sabitleyen vidasını gevşetip teli gerdirmek (freni sertleştirmek için) ya da gevşetmek (freni yumuşatmak için) gerekiyor.

Çok teşekkür ederim. Kolaylıklar...

@gunce mekanik fren ayarlamak için bence insanın kendisi çözmesi lazım sorunu değişik bi mekanizma ayrıca sıkıntı varsa yardımcı olabiliim.

Disk fren konusudna oldukça yeni ve bilgisizim. Yeni yeni öğreniyorum. Çok fazlada mdahale edip hepten bozmak istemiyorum. Buluşup beraber baka biliriz.
Kolaylıklar...

@gunce nerde oturuyorsunuz gelip size ince ayrıntılarını gösterebilirim.

Mehmet kardeş. İlgi ve alakniçin teşekkür ederim ama ortak bir yerde buluşmak bence en sağlıklısı. Hem diks fren üzerine konuşuruz, sen bana bilgilerini aktarırsın. Hemde sonrasında biraz pedallarız.
Ben Normalde Çekmeköyde oturuyroum ancak hafta içi sıkça Kadıköy e gelip pedallıyorum.
Seninle o süreçte buluşmamız daha sağlıklı olur.

Geri