Scudo Sports

mekanik disk fren ötüyor

sabri baki

Üye
Tepki
0
Bisiklet
Salcano
arkadaşlar benim bisikletimin mekanik disk freni fren yapınca rahatsız edici bir ses çıkıyor bisikletin diskine ve kaliperine su tuttuğum zaman ses gidiyor ancak 15-20 dk kadar sonra yeniden ötmeye başlıyor fren gayet güzel tutuyor ama ses yapıyor balataların eskimediğinden eminim bisikleti alalı 3.5 ay oldu internetten araştırdığımda balataların hafiften zımparalanması ve sorun çözüleceği yazıyor yardımcı olursanız çok sevininrim. birde balataları ısıtıp temizleyeceğimi öğrendim balatalar erimezmi

Scudo
bianchi scorpion d aynı sorun bendede var ama korna niyetine kullanıyorum çok ses veriyor:D

@ali cem
çözüm problemi hocam balataları sök ocakta iyice ısıt ısıtmanın amacı balatanın üzerindeki yağı götürmek ısıttıktan sonra balataları bir bulaşık deterjanı ile temizle sonra diskide bulaşık deterjanı ile temizle durula sonra balataları tak sorun çözülüyor bizzat denedim ben kolay gelsin

kardeş hangi tarafta ise o tarafın kaliperini gevşet ve fren kolunu sık sonra karşılıklı şekilde bir onu bi diğerini sıka sıka tuttur onu hayla sürtüyosa başka ya göbek yamuk yada disk yamuk bide video atayım benim diskte sürtüyodu bu yolu kullanarak sesten kurtuldum

Geri