Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mavic jantlar için yardım

Ercan Bayram

Forum Bağımlısı
Tepki
1.466
merhabalar

ben mavic jantlar hakkında size birkaç soru yöneltmek istiyorum...

mavic 317 = 440 gr
mavic 719 = 460 gr

kullanıcı tipi olarak 90 kg üzerinde bir mtb kullanıcı için hangisi önerinizdir?
bu 2 seçenek haricinde de model ve marka olabilir illa mavic demiyorum...

dt 2.0-1.8-2.0 ve lx haznelerim için jantlarımı değiştirmek istiyorum...

frenlerim xt hidrolik ama ilerde v-brake e dönme gibi bir ihtimale karşı v-brake bir model mantıklı geliyor bana...

Scudo
o zaman senin tercihin xm719 olmalı çünkü onun iç genişliği daha fazla daha sağlam bir çember...

317 bana bile dayanmadı yani düşün artık...

şimdi XT hazne performans için biçilmiş kaftanlardan birisi...

ne gibi bir fark var gibi saçma bir soru yöneltmeyeceğim tabiki...
deore ile lx arasındaki fark bile çok fazla...

tavsiyeler için teşekkürler...
mavic 719 için para biriktirmeye başlamak gerek o zaman

bu gidişle de donanım full XT olacak :D

Yarışmayı düşünüyorsan 719 yerine 819 öneririm. Tubeless te patlakla daha az uğraşırsın ve tekerleklerin akışı ve tutuşundaki "bariz" farkı görürsün. Biraz pahalıya patlar tabii.

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
@Mantis

az araştırdım tarttım
kafam iyice karışmışken biraz fazla seçeneğim olduğunu görebildim sonunda...:eek:

şöyle ki

xt ön 52.28 YTL hazne
xr arka 74.68 YTL
XM 719 98.95 YTL Mavic
XM 719 98.95 YTL
--------324.86 YTL Toplam
(delta fiyatları)
tmm bir de DT swiss jant teli aldık varsayalım
en az 2-1.8-2 için 100 ytl ye yaklaşır

etti toplamda 424.86.....
daha içine bir de jant örme masrafını ekleyin...

XT hidrolik fren setim var...(centerlock)

şehir içi ve arazi binişi yapıyorum

arazi işin içine girince foruma danışmadan olacak değil
3 saattir mavic sitesinde dolaşıyorum ve bir kilo haddi ile ilgili bilgi bulamadım...

şimdi sizlere sorum mavic jant seti almak istesem
kilo - araziye girme (2.1 dış lastik ile) - xt centerlock fren seti

xt centerlock ve ISIS standartıydı sanırım standart varsa
sanırım 6 vidalı bir rotorla da bağlantı çözümlenebilir sanırım...:rolleyes:

yukardakileri göz önünde bulundurursam jant seti tavsiyeniz nedir?

crossroc - crossland - crossride vs vs vs...

crossland tellerinin piyasada bulunduğunu ve akort ayar yapılabildiğini centerlock olduğunu Çağrı arkadaşımdan öğrendim...

sizce hangi teker seti???

Crosslandların çember yanakları v-fren uyumlu, göbekleri de centerlock olabiliyor, yalnız; çoook ağır bir set. Ben sana XT öneririm. Muammer Yıldız'ın satmak istediği bir set XT si var. Onunla temasa geçebilirsen uygun fiyata alabilirsin.
http://www.ukbikestore.co.uk/acatalog/WHM765F.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
Elimde iki tane çok iyi durumda mavic jant var ama ikisininde göbekleri yok, ben bu göbekleri nasıl temin edebilirim, ya da 20 delikli göbek varmı ön ve arka yedek parça olarak, herhangi bir yerde. Uzun zamandan beri yatıyordular merak ettim çıkarıdm bodrumdan hayal kırıklığına uğradım.

Merhabalar, Ksyrium SL (2011) jant akordunu yaparken, ( korozyon mu bilmiyorum ? ) tel başı ile tel aynı anda dönmekte . Tel tutucu olmasına rağmen birbirini bırakmadı.
Bu durumu çözecek bir kimyasal önerirmisiniz. Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Merhabalar, Ksyrium SL (2011) jant akordunu yaparken, ( korozyon mu bilmiyorum ? ) tel başı ile tel aynı anda dönmekte . Tel tutucu olmasına rağmen birbirini bırakmadı.
Bu durumu çözecek bir kimyasal önerirmisiniz. Teşekkürler
Dün aynı şey başıma geldi. Bir damla yağ sürdüm, dönmeye başladı. Çok daha korozyona uğramış alüminyum parçalar için amonyak deneyebilirsiniz. Alüminyum oksit amonyakta çözülür.

Dün yağ, pas sökücü, limon tuzu denedim ama maalesef. Akşama Amonyak denerim. Teşekkürler

Dün yağ, pas sökücü, limon tuzu denedim ama maalesef.
Akort vidaları alüminyumsa amonyağı deneyin. Çok pis kokar ama işe yarayabilir. Pirinçse de hırdavatçıdan pirinç fırça alın, onunla temizleyin.

Konuyu görünce benim de sormak istediğim bir durum var sizlere. Bisikletimi toplarken Aksium CL jantlarla topladık. Ancak, sürekli bir disk sürtmesi durumu ile karşı karşıyayım. Bahsettiğim ses, yokuş çıkarken, sprint atarken değil. normal düz giderken hatta yokuş aşağı serbest salınımda bisiklet giderken de hub sesini bastıracak derecede bir sürtme sesi. Diskler ayarlı, hatta aldığım mağaza benden illallah etti. Sürekli olarak disk ayarı için gidiyorum ve gerçekten hizalılar. hem kendim hem teknisyen arkadaş sürekli ayarlıyoruz.
Ancak sürtme sesini bir türlü gideremedik. ve aslında arka jant göbeğinin çok fazla esnediği gibi bir sonuç çıktı ortaya. Aldığım yer ile iletişime geçtim, distribitör ve global ile konuşacaklarını söylediler.
Ancak yine de size danışmak istedim, böyle bir durum yaşayan oldu mu?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Merhaba

Mavic Ksyrium S M11 modeli için akord anahtarı bakıyorum parkTool SW 12, super b tb 5519 sonuçlarına ulaştım ,konu hakkında tecrübesi olan varmıdır. Hangi anahtarı almalıyım.

Konuyu görünce benim de sormak istediğim bir durum var sizlere. Bisikletimi toplarken Aksium CL jantlarla topladık. Ancak, sürekli bir disk sürtmesi durumu ile karşı karşıyayım. Bahsettiğim ses, yokuş çıkarken, sprint atarken değil. normal düz giderken hatta yokuş aşağı serbest salınımda bisiklet giderken de hub sesini bastıracak derecede bir sürtme sesi. Diskler ayarlı, hatta aldığım mağaza benden illallah etti. Sürekli olarak disk ayarı için gidiyorum ve gerçekten hizalılar. hem kendim hem teknisyen arkadaş sürekli ayarlıyoruz.
Ancak sürtme sesini bir türlü gideremedik. ve aslında arka jant göbeğinin çok fazla esnediği gibi bir sonuç çıktı ortaya. Aldığım yer ile iletişime geçtim, distribitör ve global ile konuşacaklarını söylediler.
Yeni aldığım bisikletin üzerinde gelen stok jantlar aynısı ve arka jant bahsettiğiniz gibi ses yapıyor. Başka jant seti takıyorum sıfır ses, stoklara geri dönünce yine ses başlıyor gayet iyi şekilde ayarlı olmasına rağmen.

• Beğen
Tepkiler: Aesert
Merhaba

Mavic Ksyrium S M11 modeli için akord anahtarı bakıyorum parkTool SW 12, super b tb 5519 sonuçlarına ulaştım ,konu hakkında tecrübesi olan varmıdır. Hangi anahtarı almalıyım.
Ben bahsettiğiniz parkTool SW 12 kullanıyorum. Erdoğanlar bisikletten almıştım.

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Merhabalar, bahsettiğiniz ses muhtemelen freehub body den geliyor. Bunun için body'i söküp plastik sarı burcu ve icerisindeki siyah lastiği mineral fren yağıyla veya makine yağıyla yağlayın, ses kesilecektir.

Son düzenleme:
Geri