Scudo Sports

Mavic Crossride Tubeless Uygulaması

Burak AŞIK

Forum Bağımlısı
Tepki
383
Bisiklet
Salcano
Selamlar arkadaşlar.
Elimde bulunan crossride jant setini tubeless kit ile iç lastiksiz kullanım için değiştirsem mi diye kafamda soru işaretleri var bu aralar.
Hepimizin bildiği bisikletçilerden birindeki bir abimiz tubeless setlerin çokta iyi olmadığını, 1 aylık süreden sonra kaçırmaya başladığını, hiç uğraşmamam gerektiğini söyledi.
Sizin düşünceniz nedir? Kullananların bu işlemin getirileri ve hangi tubeless kiti kullandıkları konusunda yorum yapmalarını bekliyorum.

Scudo
Tubeless kullanmaya başlayalı 1 ayı biraz geçti ve sistemde en ufak bir kaçırma yok hatta iyi bir patlak önleyici sıvıyla kullanırsan çoğu patlamanında önüne geçmiş olursun. yani ben tavsiye ediyorum.
ayrıca eğer bir tubeless sistemde kaçırma varsa o birazda sistemi kurandan kaynaklanmaktadır ;)

Hiç bişey olmuyor emin ol ;) Tubless yap ve kullan eğer kaçırma v.s. yaparsa gerçekten kuran kişide bir sorun var demektir..Tekrar gözden geçirmek gerekir..

• Beğen
Tepkiler: Burak AŞIK
Kullandığınız kit hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Sanırım DT nin kiti uyumlu???

Ben UST jantla UST lastik kullanıyorum ve gayette memnunum ama sen kit ile tubeless kullanacaksan Türkiye'de bulabileceğin en iyi dönüşüm kiti joe's tubeless system dir
tabi bu sadece biraz daha güvenle sürmeni sağlar eğer ekonomi yaparım diyorsan burayı oku;)

Kesınlıkle joe's no-flats onerıyorum bende kullanıyorum ve taktıgım gunden berı tık yok hatta sole solıyeyım 2 ay once kaza yaptım jant resmen 8 oldu ama lastıgımden en ufak hava kacagı olmadı gerısını sen dusun!
Onemlı olan janta cok muntazam bı sekılde yerlestırmek ve yıne aynı markanın sıvısını kullanmak,sımdıden hayırlı olsun!

• Beğen
@freerider

Öneri için sağol Bülent. Sen nerden temin etmiştin Joe's seti? Ayrıca fiyatı nedir?

Özellikle kurulum için çok yararlı olacak bir link.
Teşekkürler...

Bende Crossride disk jant setimde bir süre Joe's tubeless kit kullandım hiç bir sorun yaşamadım.. Hatta size şöyle söyleyeyim,, ben aynı kiti yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum 3 kere jant seti değişikliği yaptım.. En ufak bir sorun yok.. Sadece jant setini değiştirken içindeki fiber bantıda yenilemelisiniz.. Bunu yaptığınız sürece ve en geç 6 ayda bir içindeki sıvı seviyesini kontrol edip veya 50ml ekleme yapıp sorunsuz olarak çok uzun süre kullanabilirsiniz...

@bisikletcanavari

İsim vermeye gerek yok ama söylediğim gibi hepimizin bildiği bir bisikletçide çalışan bir abimiz.
Tubeless kit konusunda soru sorduğumda "Jantların ust uyumlu mu?" oldu ilk cümlesi...
Bende hayır deyince o zaman hiç uğraşma dedi. Büyük ihtimalle de tubeless kit kullanmıştır.

@monstermania

Jantlar UST uyumlu olsa zaten kit kullanmaya gerek kalmaz ki. Bisikletçiniz sorusuna evet cevabı gelmesi halinde kit uygulamayı mı düşünüyordu acaba?:7:

• Beğen
@AlperTemircan

Birşeyleri yanlış anladı sanırım bende merak etmiştim bunu ilk duyduğumda:D

@monstermania

Bisikletci tarafından verilen bilgi kesinlikle yanlış. Kit ile kullanılan sıvı kit ile dış lastiğin birbirine yapışmasını sağlıyor ve bu yapışmanın kuvveti zaman gectikce artıyor. Sen azalan sıvı yerine sibobdan sıvı eklemeye devam ettikce zamanla lastiğin durumu kötüye gitmez aksine iyiye gider. (Tabiyki ne kadar yapısırsa yapıssın kit ile dış lastik birbiriden ayrılabiliyor.) Ben 300 liralık bisikletlere tubeless yapanları bile gördüm. Kit kullanmak istemiyorum diyorsan ev yapımı yöntemleri de deneyebilirsin.

Geri