Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

maşada esneme

MehmetErtuğrul

Daimi Üye
Tepki
65
arkadaşlar şimdi derdimi elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.şimdi maşanın görevi dikey yönde çalışmaktır bildiğimiz üzere.ama benim bisikletimde ön freni sıktığım zaman sanki maşabirazcık da geriye doğru esneme yapıyor gibi.emin değilim ama sanki oluyor gibi.böyle birşey mümkün mü?
eğer mümkünse bir zararı olur mu?

benimki sol taraftaki gibi yukarı aşağı esnemenin yanında sanki birazcıkda sağ taraftaki gibi esneme yapıyor.

Scudo
Ön freni sıkıp gidonu tutun ve bisikleti ileri geri hareket ettirin.Eğer teker sabit olduğu halde bisiklet ileri geri hareket edebiliyorsa maşanızda boşluk oluşmuştur buda dediğiniz duyguyu hissetmenize neden olabilir :)

@Mehmet Ertuğrul001

Hmmm.O zaman size öyle geliyordur :D
aklıma başka birşey gelmiyor çünkü :D
Bakalım başka abilerimizden fikirler çıkar elbet :)

Bence ya furç takımında bir gevşeklik vardır yada maşada boşluk veya daha değişik sorunlar. Anlıyan birine göstermende fayda var. Bu durum istemesende seni kazaya sürükleyebilir ;).

Bence de sürme anında fren ön tekere baskı yaptığından size esneme hissi veriyordur. Ama yine de esneme yapıyorsa tedbir için maşayı ve kadronuzu gözden geçirin. Maşanızda boşluk yoksa, maşa ve kadroda herhangi bir çatlak olmadığından emin olun. Bisikletiniz kaza, düşme vb. sert darbe aldıysa ve boya kalkmasına benzer yerler varsa oraları özellikle inceleyin. Masum görünen boya çatlaklarının altında da çatlak olabilir ve bu zamanla esneme yapmaya başlar, zaten ilerledikçe çatlak büyür ve sonrası malum.

Dediğim gibi büyük ihtimal size öyle geliyordur ama yine de tedbir amaçlı bisikletinizi gözden geçirin

kanka sorun yok aynı his bende de oluyordu takma kafana bu arada resim mükemmel paint akar ....

@alperen48

Akmasa da damlar hacıııı...... :D

arkadaşlar bisikletçiye götürdüm sordum esneme varmış :(
teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Geri