Scudo Sports

Maşa ve kadro uyumu

Scudo
önü çok kalkık olur rahat edemessin... Bisiklet dengesiz olur...

Sinan merhaba
Yazmayacağım dedim sana ama dayanamadım :D
Senin kadronun alın borusu açısı 80-100 mm.lik XC binişine uygun amortisörler için uygun olarak hesaplanmıştır. Bu nedenle takacağın 140 mm.lik bir amortisör alın borusunun açısını düşürecektir. Bu durumda karşılaşacağın başlıca sorunlara bir göz atarsak;
Başta kötü bir görüntü (ön tekerlek çok ileride)
Direksiyon hakimiyetinde azalma.
Direksiyonu çevirdiğinde bisikletin aşırı yatması
Alın borusunun destek kısımlarına bozulan açı nedeni ile aşırı yük binmesi

Şeklinde sıralanabilir. Genelde küçük gördüğümüz her kadroya büyük bir maşa takıp DJ, trials tipi bir bisiklet yaratabileceğimize inanıyoruz. Ancak bu durum ne yazık ki böyle değil. Küçük XC kadroları yapıları gereği 80-100 mm.lik amortisörlere uygun üretilmişlerdir. Bu nedenle daha uzun amortisörler bisikletin sürüş dinamiğini bozacak, ayrıca bir DJ veya trials bisikletinki keyfi, dinamiği vermeyecektir.

He takamaz mısın? Alırsın takarsın :). Takan var mı? Kaynıyor... Doğru mu? Bence değil.

ben normalde 100-110 arası kullanıcam sağdece FR yaparsam ormanda inişlerde 140 da kullanmayı düşünüyorum. ama demekki olmuyomuş :(

Hızlı bir inişte maşa 140 mm.de iken ön tekerlek gidona aşırı tepkili olacaktır. Bu da düşme riskini artırır. Neden? Çünkü kadronun geometsini ona göre yapmışlar :).

halil kardeş doğru söylüyor dilediğin her mşaşayı her kadroya kullanabilsydin kadroları sınıflandırmanın ne anlamı kalırdı bence sen araştıe all-mountain sınıfı bir kadro al istediğin gibi kullan saygılar

biraz ağır bi maşa ve geri tepmesi çok ağır olup seni fılatabilio. bende tora kullanıorm ama şimdilik. sid almayı düşünüorm...(bunlar maşa hakkındaki düşüncelerim yanlış anlama) hayırlı olsun yinede.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
Siz torayi XC icin kullaniyorsunuz sanirim ama Tora, biz Ekstrem severler icin Turkiye'de oldukca iyi bir secim...
Cunku biz alanimiza uygun saglamlikta ve travellarda masa bulamiyoruz...

XC icin agir olduguna katiliyorum...Ama bu agirliga karsilik saglamligida ayri bir arti

Sonucta Sinan, kadrosunu dusunup istedigi tarzi tam olarak gerceklestiremeyecekti 80 lik bir masayla...
Ama ilgilendigimiz alan icin birazcik kadrodan feragat etmek durumundayiz...
Cunku Turkiye'de DJ-Street kadrosu bulmak da cok zor...
1-2 tane var...
Onlarin hepsi herkese uymayabiliyor

Iyi gunler:)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
benim tora 80 lik olduğu için böyle demiştim.318 serisi.

Herkese merhaba. Salcano Hector 26 MD biiskletim var. Kadrom yamuldu. Ben de Whistle Miwok 1160D 26 jant kadro aldım. Sorum şu: Hector'un maşası Miwok kadroya uyar mı?
Not: Gidon boğazı ve sele borusu uymuyor. Hector'un gidon boğazı ve sele borusu Miwok kadroya küçük geliyor.

Arkadaki teker tutan bisiklet bölümüne maşa öndekine çatal deniyor galiba.

Merhaba,

malesef uymuyor, baska masa almaniz gerekiyor.
yeni masada dikkat etmeniz gereken noktalar....
  1. Saft borusunun 1 1/8" olmasina
  2. Saftborusunun uzunlugunu dogru secilmesine (Kisa olursa yine olmaz ve bosa para harcamis olursunuz)
  3. 100mm süspansiyona sahip olmasi. (Whistle Miwok 1160D kadrosunda fazlasi zarli olabilir, mesela alin borusunda catlama gibi vs...)
  4. Jant baglantisinin QR olmasi (Tahminime göre salconadaki Jant seti kullanilacak ve oda QR baglantili)
Umarim masa almanizda bu bilgiler yardimci olur.

Bir de bunlara ek olarak şaft borusunun düz yapıda olmasına dikkat edin (konik olmayan).

@ilker.prime
Ilk yazdigim dikkat etmesi gereken nokta düz olmasi idi zaten. ;) 1 1/8" düz olur ve 1 1/8"-1,5" Tapered yani konik olur.

• Beğen
Tepkiler: ilker.prime
@bislet
Ön tekerin bulunduğu kısma maşa ve ya çatal deniliyor. İkisi de kullanılabiliyor. Arka teker kadroya takılıyor.

• Beğen
Tepkiler: bislet
Direkt olarak konuya giriyorum. Elimde 2013 Scott Gambler 20 var ve maşası I değiştiriceğim. Almayı düşündüğüm maşa Rockshox yari 180mm uyum sağlayıp sağlamadığını nasıl anlarım

@Murat Cömez üstad normalde suntour xcr 100 mm kullanan bisikletime Rock-Shox Recon RL 120 mmlik bir maşa almayı düşünüyorum. Maşa açıklamasında 80-120 arası çalışma mesfesine ayarlanabilir denmiş ama satıcıya güvenmedim. Bir sorun olur mu? Bir de bu maşanin DFB versiyonu var ve daha pahalı. Aradaki fark nedir acaba?

@Murat Cömez üstad normalde suntour xcr 100 mm kullanan bisikletime Rock-Shox Recon RL 120 mmlik bir maşa almayı düşünüyorum. Maşa açıklamasında 80-120 arası çalışma mesfesine ayarlanabilir denmiş ama satıcıya güvenmedim. Bir sorun olur mu? Bir de bu maşanin DFB versiyonu var ve daha pahalı. Aradaki fark nedir acaba?
Selam,
Tüm hardtail ve Fully MTB lerde 20mm fazla süspansiyon takila biliyor ve buda kesinlikle bir sorun olmuyor, yani demek istedigim ayarlanir olmasada 120mm takarsan hic sorun yasamasin. Simdi masayi görmedigim icin bir sey diyemem ama Reconlarda 80-120mm arasi ayarlanan modelleri var yalniz bu distan ayarlaniyor demek degildir, benim bildigim ici acilarak özel spacerleri var onlari kullanarak ayarlaniyor.
Suntour XCR den RS Recon RL ye gecince aradaki farki kesin fark edeceksin ve kesinlikle dogru bir karar verdigine emin olacaksin.
Recon DFB modeline gelince ben bu modeli daha hic görmedim ve duymadimda, simdi senden duyunca googlede baktim ama ordada bir sey bulamadim. Bana bir link verirsen incelemek isterim. Yalniz Reconlarda bir de TK modeli var ama RL modelinden daha ucuz, daha pahali olarak Rock Shox larda birde RLC modeli var ama bu model Reconda varmi tam olarak bilmiyorum, ben sahsen hic görmedim.

Geri