Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maşa ve Jantlar Hakkında

Tepki
20
Yeni aldığım scott yz25'in üzerinde xcm maşa bulunmakta arkadaşlarım ilerde boşluk yapacığını söylüyor doğru mu?

bisikletin kendi üzerinde : Alesa Rigida ZAC 19 32H D-Wall, black jantlar var bunlarla street yapacağm bi sorun çıkartır mı?

bisiklet donanımı;
Kadro : - New Scott Voltage C-frame - super stiff 6061 alloy frame - hydroformed tubing - Disc Dropout
Maşa : Suntour XCM with preload 100mm travel, disc only
Arka Vites : Shimano Acera RD-M360 24 speed
Ön Vites : Shimano FD-TY10 / 31.8mm
Vites Kolları : Shimano ST-EF50-8R EZ-fire plus
Fren Kolları : nil
Fren : Shimano BR-M416 mechanical 160 F & R mm Rotor CL
Zincir : KMC Z-7
Ayna Kol : Shimano FC-M191 w/CG 42x34x24 T
Orta Mil : Shimano BB-UN26 68/123mm
Pedal : Xerama SP-102 BMX
Jantlar : Alesa Rigida ZAC 19 32H D-Wall, black
Lastikler : Scott Voltage 26x2.1, full black
Furş : Ritchey LB Plus / 1 1/8"
Arka Hazne : Shimano FH-RM65 disc
Ön Hazne : Formula CL51-ACT disc
Ağırlık : 14.92 kg
Gidon : HL MTB-153 / Hi-Ten 600mm / 30mm uprise
Gidon Boğazı : Scott Voltage forged BMX type 1-1/8“ / 10°
Sele : Scott Voltage DJ
Sele borusu : Scott SP-235 26.8mm
Dişli : Shimano CS-HG30-8l 11-32T
Jant Telleri : CN 14 G stainless black

1,5 mt duvardan atlamak gibi?

bu bisiklet ile yapabilir miyim?

teşekkürler

http://www.scottusa.com/service/files/images/products/products/photos/J15C28061c08Z71815O20r18015D88z6.jpg

• Beğen
Tepkiler: hikmet
Scudo
Fiziksel olarakta kilolu olmanda buna etkendir. Ama işi biliyorsan, yani jantlara fazla abanmıyorsan sorun çıkaracağını sanmıyorum. Yani işin sırrı, işi bilmek ( iyi bir kullanıcı olmak).

Bunlarda bisiklette çok güzsel fakat ayna kolu Truvativ al.38 dişli olanlar.
Daha kullanışlı ve senin tarzına uygun.elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım.Selamlar..

teşekkürler hemşehrim.
bundan önceki bisikletim normal amerikan 150 liralık bir bisikletti. alimünyüm peynir gibi jantlar bana 1-2 ay dayanıyordu sonra pert :)
55 kiloyum yeterli galiba.
arka janta önden daha fazla abanacağmı düşünüyorum. supra bh bulmam lazım gibi görünüyor.

ön maşa hakkında? boşluk oluşur mu?

@Ahmet Özen

55 Kilo isen hiç bir anlam da şüphe duyma. Ama dediğim gibi bilinçli kullanıcı her zaman en büyük etkendir. Hayırlı olsun. Amortisörle ilgili asla bir sıkıntın olmaz.
Ama sen bana bakma.En güzel şekilde kullanman dileğiyle.Selamlar..

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Özen
Ayna kolu Truvativ yapmanın bir anlamı yok, Truvativ ağır pahalı ve gereksiz bence, alivio aynakol al 1. ve 3. dişlisini çıkar 2. dişliyi yani 22lik olanı kullan...
Street&DJ konu açtığına göre söylüyorum arka aktarıcınada gerek yok onu çıkar, rubleyide çıkar single speed(9dişli single) yap...gidon ve boğazzıda en kötü Amoeba borla veya vitra Downhill serisi yap, maşaya gelincede bir Duro 100mm lik öneririm... Daha sayayımmı? :D

• Beğen
@Mert SÜREN

Alivio alt seviye bir XC aynakoludur Mert. O yüzden onu burda önermek biraz abes kaçar. En güzeli ikinci el de olsa bir hussefelt aynakol alırsın bi daha da sıkıntı çekmezsin. En azından amacına uygun parça kullanmış olursun.

@EmirhanKarasu

Haklısın pardon, benim Alivio'yu tavsiye etmemdeki amaç uygun fiyatlı olması ve hafif olmasıydı... Ama sen haklısın :in:

• Beğen
ya bu maşanın dezavantajı ne? bu bisiklete bu kadar para saydktan sonra maddi durumum kalmadı o yüzden :D

@Ahmet Özen

voltage ltd hariç hiç bir voltage modeli iyi donanımlı değil.

bu bisikletle devam edecekseniz ki yeni aldığınız için değiştiriceğinizi sanmıyorum. ama şöyle bir durum var sele ve sele borusu hariç hiç bir parça streete uygun değil. buna kadro da dahil. kadro street-dj olarak geçsede açıları berbata yakın.

-maşa zaten xcm, alt seviye xc maşası, street ile alakası yok. xcm öyle bir maşadır ki aynı yerden alınan 2 xcm aynı şekilde aynı yerlerde kullanılsa dahi birisi ilk ayda boşluk yapabilir diğeri ise 1 yıldan fazla boşluk yapmadan kullanıma devam eder.

-jantlar zac serisi. yine alt seviye xc jantları. özellikle yeni başlayanların bunny yaparken çıktıkları yere arka jantı çarpmaları ya da tekniğe sahip olmadıkları için sert inişler yapmaları nedeniyle jantlar ne kadar sağlam olsada bu amatörlüklere dayanamayabilir. ve kullanılan jant alt seviye bir xc jantı olunca sorun çıkartma olasılığı yükseliyor.

-aktarım sistemi yine xc parçalarından seçilmiş, aynakolunuzu truvativ hussefelt ile değiştirmenizi, eğer sadece street için kullanıcaksanız arka aktarıcı sistemini tamamen söküp single speed olarak kullanmanızda yarar var. aktarıcının bi yerlere çarpıp kırılması, ses çıkartması, zincir atması gibi problemlerden kurtulursunuz, sessiz ve sorunsuz bir sürüş yaparsınız.

-frenler sıradan mekanik frenler, daha sonra hidrolik bir disk ile değiştirmekte fayda var.

-gidon ve boğaz için önerim amoeba yerine 10-15 lira daha fazla vererek truvativ hussefelt gidon ve boğaz almanızı öneririm. sürüşte çook büyük fark yartıyor. tecrübe ile sabit.

benden bu kadar kolay gelsin :D

@Mert SÜREN

Mert, daha yeterli teknik bilgiye sahip olmadan öneriler yapıyorsun. İnsanları yanlış yönlendiriyosun. öneri vermek yerine verilen önerileri oku, sonra kendinde uygula, tecrübe edindikten sonra burda bilgi paylaş !!

@sadana

sadana imza kısmın çok güzel duruyor...özellikle bayragımız harika..ben bunu ekleyemedim becerebilirsem bende ekliyicem:)

• Beğen
Tepkiler: sadana
@Berk Demirli

berk çok güzel söylemişşsin aslında sorular parayı saymadan önce sorulsa bu kadar para belkide sayılmayacak:)

yaptık bir hata. yumuşak kullanmaya çalışcam. 5 senedir bisiklet kullanıyorum. sadece binip gitmek gibi değil. bunny hop tecrüben falan var. aliminyum jantlar 1 ay dayanıyor bana bu dayanır ya. bisiklet bu mutlaka bozulacak ilerde parçası değişecek.
teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: hikmet ve sadana
Geri