Scudo Sports

Maşa önerileri

Tepki
6
Arkadaşlar yakında Amerika'dan akrabalarım gelecek bende kendilerine maşa siparişi vermek istiyorum.

Bisikletim 18 kadro Salcano Ng 255 SRD ( (link) ). Şu anda üzerinde Suntour Xcr gidondan kilitlemeli maşa var. Bisikletin üzerinde maxis detonator (1,5) lastikler var yani daha çok şehir içinde kullanıyorum ama patika yollarda da beni idare edebilecek olan bir maşa arıyorum. Önceliğimin maşanın hafif olması ile birlikte, fiyat/performansda da başarılı olmasını istiyorum. Bütçem yaklaşık 300-350 dolar. Önerilerinize muhtacım, yardımcı olursanız gerçekten çok memnun olurum.

Herkese keyifli pedallamalar!

Scudo
Aklıma takılan bir soru daha var. Acaba maşanın kadroya, bisiklete uymaması gibi bir şey söz konusu olabilir mi?

Suntour Epicon havalı maşa öneririm.Arkadaşım kullanıyor hem hafif hem performansı gayet iyi :)

• Beğen
Tepkiler: Halil Karaca
(link)

^^ Yukarıdaki ürün sizce nasıl? Bisikletime uyum noktasında bir sorun çıkarmaz değil mi? Ayrıca suntour satan ve amerikaya kargolayan bir internet sitesi biliyor musunuz? Ben pek rastlayamadım da...

Teşekkürler

E-bay den bakabilirsiniz ya da USA SR SUNTOUR USA (North American HQ) Mutlaka size amerikada satış yapan bir yer göstereceklerdir. (bu arada amerikaya göndereceğiniz üründe sanırım gümrüğünden geçecektir.onuda hesaba katıp nasıl bir yol izlersiniz araştırın..sonra amerika ile vergi konusunda tartışmayın.)

• Beğen
Suntour Epicon maşa alacaksan bu bütçeyle Türkiye' den de alabilirsin ki sitede verilen fiyat Türkiye fiyatından pahalı geldi bana.Ben de Epicon maşa aldığımdan Aslı bisiklet' e sormuştum, 250 dolar demişlerdi bana.Pazarlıkla daha iyi bir fiyata alınabilir diye düşünüyorum.

• Beğen
Merhaba forumun değerli üyeleri, 6 yıldır çalışmayan ön maşamın fren takılan bacağın kırılması sonucu yenisini almaya karar verdim. Üstündeki maşa mode marka bir sefer çalışıp başka zaman hiç çalışmayan efsane kilitli bir maşa. Hangi maşayı almalıyım bir türlü karar veremedim . 60 Liraya tekrar dandik bir maşa almak ? Ikinci el kitlemeli maşa almak daha da olmadı 180 lira Suntour Xct Mlo SF 13 kitlemeli maşa almak mı ? 26" v-fren uyumlu olacak. Araziye çok gitmeyen çukurlara bol girip, kaldırımlara sürekli çıkıp inen , düz yolda hızlı gitmeyi seven birisiyim.

Fiyat en fazla 200 tl bisikleti zaten 220 tl ye aldım. Tabi 6 sene önce .
Birde gidon boğazı fark eder mi?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
kilitlemeli şartmı yoksa fiyatlar fazla

@Murat1541
Olsa güzel olur salınım yapmasını istemiyorum düz yolda . 180 Lira çok mu sence bir maşa için

@MAERKEK selam abisi alt seviye tum masalar birbirine yakinlar. Ben cok uyguna manitou skarep diye havali bi masa kullanmistim baya bi zaman memnundum. Fakat v frenli bulunur mu bilmiyorum. Bakin ikinci el sitelerine filan

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@mariokaldato
Abi dediğin modele baktım piyasada yok . Manitou markasını öğrenmiş olduk sayende . Başka bir önerin var mı ? Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@MAERKEK
Valla sadece amortisorlu zoom ve manitou kullandim biri zulümdü digeri lokum. Kullanmadigim bir seyi onermem dogru olmaz fakat isin zor senin gercekten cunku imkansiza yakin bisey v frenli bi maşa bulmak

• Beğen
@mariokaldato
Bunun v frenli olanı var demişti sormuştum bir ara . 180 Liraya satıyor.
(link)
Bunun sıkıntısı 2500 gram olması bisikletin üstündeki zaten 2100 gram . 400 gram artış ivmeyi hızı acayip etkiler bence . Kitlemeli olmasının avantajı ne ? Çok üst düzey havalılarda işe yarıyor herhalde .
(link)

@MAERKEK
Kitleme filan traş isler tamamen ticari manevra

• Beğen
(link) sıkıntı değilse bunu al alacağın maşadan çok daha ucuza alabilirsin yıl sonu müthiş indirim mevcut :) sepetteyken 4040 hediye çekini yaz havale ile yapıyorsan daha fazla indirim alıyorsun :)

• Beğen
@JusTiMe hocam disk fren uyumlu bunlar . Tavsiyen için teşekkürker

Bugün sadece amörtisörlü maşa fiyatını sordum biri 75 diğeri 90 dedi. Kilitlemeli ve marka alırsan fiyatlar ucar dedi. Bu gidişle 75 tl ye amörtisörlü fonksiyonsuz alacağım . Dağa çıkmıyorum , downhill yapmıyorum . 2.el kilitli ucuza maşa da denk gelmiyor .

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
İyi akşamlar ben maşa arıyorum çok uçuk fiyatı olmayan ortalama bir maşa 500 lira civarı bisikletim 29 jant. Öyle çok atlama zıplama yapmam araziye girmem. Ve şaft borusu düz olmalı. İstanbul da elinde olan varsa gelip de alabilirim. İlk tercih tabi ki sıfır. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

27.5 inc dağ bisikletime 500-700 TL bandında zoom 398 lockeddan daha iyi maşa arıyorum. Tavsiyeleriniz nedir?

Geri