blackeaglerider
Üye
- Tepki
- 21
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Geotech
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Son düzenleme:
Zorladım ama fayda etmedi hatta birazda zarar verdi yani. İnanın boyadan mı bilmiyorum. Maşayı yeni aldım internette Vona x9 ismi ile satılıyor. Çoğu bilindik sitede var bende o yüzden güvenip aldım.Zorlamak lazım gibi geliyor bana. Sanki maşa boyanmış da boyadan dolayı kalınlaşma olmuş ve o yüzden oturmuyor olabilir mi? Maşayı yeni mi aldınız veya jantı mı yeni aldınız?

kanalda bu daha iyi iş yapmaz mı?Fotoğraftan görebildiğim kadarıyla maşanın kanal genişliği göbek miline göre biraz dar. Diğer arkadaşların bahsettiği gibi boya birikmesi ya da üretim hatası olabilir.
Çözümü çok zor değil neyseki. İhtiyaç olan tek alet şu:
328255 dosyayı görüntüle
Kanal iç yüzeyini dikkatli ve birbirine paralel şekilde hafifçe eğelerseniz sorun çözülür.
Boya kusuru ise zımpara ile de yapılabilir ama görünüşe göre en az 0.5mm fark var. Onu zımpara ile alana kadar nirvana'ya ermek olası.
Fotoğraftan görebildiğim kadarıyla maşanın kanal genişliği göbek miline göre biraz dar. Diğer arkadaşların bahsettiği gibi boya birikmesi ya da üretim hatası olabilir.
Çözümü çok zor değil neyseki. İhtiyaç olan tek alet şu:
328255 dosyayı görüntüle
Kanal iç yüzeyini dikkatli ve birbirine paralel şekilde hafifçe eğelerseniz sorun çözülür.
Boya kusuru ise zımpara ile de yapılabilir ama görünüşe göre en az 0.5mm fark var. Onu zımpara ile alana kadar nirvana'ya ermek olası.
Zımpara ya da eğe ile uğraşmaktansa iade etmek daha mantıklı olur gibi eğer üretim hatalı ise. Bu arada takmaya çalışırken biraz boyasını kaldırdım iade kabul eder mi satıcı acaba?Biraz zımpara ile inceltimeyi deneyin sürten yeri.
Sonuç olarak hatalı ve ayıplı bir ürün. Geri alınması gerekiyor. Arayıp durumu anlatın. Nereden almıştınız maşayı?Zımpara ya da eğe ile uğraşmaktansa iade etmek daha mantıklı olur gibi eğer üretim hatalı ise. Bu arada takmaya çalışırken biraz boyasını kaldırdım iade kabul eder mi satıcı acaba?
İade de bir seçenek tabiki, ama bunun gibi basit birşey için iadeyle uğraşmazdım ben.Zımpara ya da eğe ile uğraşmaktansa iade etmek daha mantıklı olur gibi eğer üretim hatalı ise. Bu arada takmaya çalışırken biraz boyasını kaldırdım iade kabul eder mi satıcı acaba?
Noktasal temas ettiği için yuvarlak eğe ile paralelliği korumak pek kolay değil.kanalda bu daha iyi iş yapmaz mı?
(link)
Hocam göbek milini kumpasla ölçtüm 9.40 civarı maşanın yuvası ise 9.05 bu durumda hata milde diyebilir miyiz?Sonuç olarak hatalı ve ayıplı bir ürün. Geri alınması gerekiyor. Arayıp durumu anlatın. Nereden almıştınız maşayı?
Güldürdün reis. Shimano'ya torpille girdin sanırım?@blackeaglerider
Merhaba,
Standart mil 9mm'dir. Standart dışı bir mil kullanılmış. Maşa 9.05mm töleranslı olması gayet normal. Burada normal olmayan tek şey mil'dir.
Montajı erteledim hocam eski maşayla devam şimdilik.Güldürdün reis. Shimano'ya torpille girdin sanırım?
@blackeaglerider Oluğun bir tarafını eğele veya eğelettir düzelir. Bir malı iade etmeye bu kadar hevesli olmayın. Onu satıp para kazanmaya çalışan da insan sonuçta. Millet çıtır çerez gibi ürün iade talebinde bulunuyor. Kargo trafiğinin yarısı iade talepleri.