Scudo Sports

Maşa göbek miline oturmuyor

Tepki
21
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Geotech
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba 9mm QR uyumlu maşayı jant göbeği miline oturtamadım. İkisinin ölçüsüde aynı olmasına rağmen mile oturmuyor ne yapabilirim?

1.jpeg

Son düzenleme:
Scudo
Zorlamak lazım gibi geliyor bana. Sanki maşa boyanmış da boyadan dolayı kalınlaşma olmuş ve o yüzden oturmuyor olabilir mi? Maşayı yeni mi aldınız veya jantı mı yeni aldınız?

Zorlamak lazım gibi geliyor bana. Sanki maşa boyanmış da boyadan dolayı kalınlaşma olmuş ve o yüzden oturmuyor olabilir mi? Maşayı yeni mi aldınız veya jantı mı yeni aldınız?
Zorladım ama fayda etmedi hatta birazda zarar verdi yani. İnanın boyadan mı bilmiyorum. Maşayı yeni aldım internette Vona x9 ismi ile satılıyor. Çoğu bilindik sitede var bende o yüzden güvenip aldım.

Biraz zımpara ile inceltimeyi deneyin sürten yeri.

• Beğen
Tepkiler: blackeaglerider
Fotoğraftan görebildiğim kadarıyla maşanın kanal genişliği göbek miline göre biraz dar. Diğer arkadaşların bahsettiği gibi boya birikmesi ya da üretim hatası olabilir.

Çözümü çok zor değil neyseki. İhtiyaç olan tek alet şu:
images.jpeg

Kanal iç yüzeyini dikkatli ve birbirine paralel şekilde hafifçe eğelerseniz sorun çözülür.

Boya kusuru ise zımpara ile de yapılabilir ama görünüşe göre en az 0.5mm fark var. Onu zımpara ile alana kadar nirvana'ya ermek olası.

Fotoğraftan görebildiğim kadarıyla maşanın kanal genişliği göbek miline göre biraz dar. Diğer arkadaşların bahsettiği gibi boya birikmesi ya da üretim hatası olabilir.

328255 dosyayı görüntüle

Kanal iç yüzeyini dikkatli ve birbirine paralel şekilde hafifçe eğelerseniz sorun çözülür.

Boya kusuru ise zımpara ile de yapılabilir ama görünüşe göre en az 0.5mm fark var. Onu zımpara ile alana kadar nirvana'ya ermek olası.
kanalda bu daha iyi iş yapmaz mı?
(link)

328255 dosyayı görüntüle

Biraz zımpara ile inceltimeyi deneyin sürten yeri.
Zımpara ya da eğe ile uğraşmaktansa iade etmek daha mantıklı olur gibi eğer üretim hatalı ise. Bu arada takmaya çalışırken biraz boyasını kaldırdım iade kabul eder mi satıcı acaba?

Zımpara ya da eğe ile uğraşmaktansa iade etmek daha mantıklı olur gibi eğer üretim hatalı ise. Bu arada takmaya çalışırken biraz boyasını kaldırdım iade kabul eder mi satıcı acaba?
Sonuç olarak hatalı ve ayıplı bir ürün. Geri alınması gerekiyor. Arayıp durumu anlatın. Nereden almıştınız maşayı?

• Beğen
İade de bir seçenek tabiki, ama bunun gibi basit birşey için iadeyle uğraşmazdım ben.

kanalda bu daha iyi iş yapmaz mı?
(link)
Noktasal temas ettiği için yuvarlak eğe ile paralelliği korumak pek kolay değil.

Son düzenleme:
  • Beğen
Sonuç olarak hatalı ve ayıplı bir ürün. Geri alınması gerekiyor. Arayıp durumu anlatın. Nereden almıştınız maşayı?
Hocam göbek milini kumpasla ölçtüm 9.40 civarı maşanın yuvası ise 9.05 bu durumda hata milde diyebilir miyiz?

@blackeaglerider
Merhaba,
Standart mil 9mm'dir. Standart dışı bir mil kullanılmış. Maşa 9.05mm töleranslı olması gayet normal. Burada normal olmayan tek şey mil'dir.
Güldürdün reis. Shimano'ya torpille girdin sanırım?

@blackeaglerider Oluğun bir tarafını eğele veya eğelettir düzelir. Bir malı iade etmeye bu kadar hevesli olmayın. Onu satıp para kazanmaya çalışan da insan sonuçta. Millet çıtır çerez gibi ürün iade talebinde bulunuyor. Kargo trafiğinin yarısı iade talepleri.

Güldürdün reis. Shimano'ya torpille girdin sanırım?

@blackeaglerider Oluğun bir tarafını eğele veya eğelettir düzelir. Bir malı iade etmeye bu kadar hevesli olmayın. Onu satıp para kazanmaya çalışan da insan sonuçta. Millet çıtır çerez gibi ürün iade talebinde bulunuyor. Kargo trafiğinin yarısı iade talepleri.
Montajı erteledim hocam eski maşayla devam şimdilik.

Geri