Marmaris-Kaş Arası Bisiklet turu hakkında

five

Part time turcu
Tepki
3.831
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selam,
İlk mesajım olduğu için yanlış yere yazıyorsam lütfen kusuruma bakmayın. Eylül son haftası Marmaris Kaş arasında 2 kişilik bir tur yapmayı düşünüyorum. Merak ettiğim bazı konular var :
1. Bisiklet kullanıyorum ama hiç uzun tura çıkmadım. Nasıl bir hazırlık gerekir ?
2. Bisiklerlerimiz Bianchi Hispano Cro-Moly kadro Altus C (21 vites) (2 senedir balkonda asılıydı. Yeni indi ve bakımı yapıldı.) Uygun mu ?
3. Bisikletin üzerinde hiç ekstra ekipman yok. (Far, Km sayacı, çamurluk, bagaj vs.) Hangileri mutlaka olmalı ?
4. Yanımıza minimum hangi tamir bakım aletleri ve yedek parçalarını (öneri olarak kaçar adet) almalıyız ?
5. Köpek kovucu da olmalı diye düşünüyorum. Sizce faydalı mı ?
6. Bisiklet çantası yerine küçük (ve hafif) sırt çantası ve arka bisiklet bagajına bağlayacağım daha nispeten büyük bir çanta kullanmak sakıncalı olur mu ?
7. Asfalttan gitmeyi planlıyorum. O bölgede önerebileceğiniz alternatif (çok zorlamayacak) yollar önerir misiniz ?
8. 6 Gün yolda olmayı planlıyorum. Sizce yeterli mi ?
9. Tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?

İyi çalışmalar.

Scudo

fangornents

Aktif Üye
Tepki
83
selamlar, benim tavsiyem sırt çantasını unutman yönünde olacak. Arka bagaja bağlayacağın çanta ise ekstra denge ve dikkat gerektirecektir. Çok iyi bağlanmadığı takdirde yana kayıp problemlere yolaçabilir.

five

Part time turcu
Tepki
3.831
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Teşekkür ederim. Ben de (ucuzundan) bir bisiklet çantasıyla (herhalde Sirkeci'den bulurum) çıkılmasını daha iyi olacağına inanıyorum. Alınması gerekenler için bir liste yapmaya başladım. Herhalde önce seleyi değiştirmekle işe başlamalıyım. O küçücük ve sert sele insanın bir yerlerini acıtıyor. :)

Başka başka ?
Bu bisikletle bu iş olmaz diyen biri var mı ? Boşa hayal kurmayayım.

magirus

Üye
Tepki
5
Selamlar,
barbaros arkadaşımız gökçeadaya giderken tur için hazırladığı bir liste vardı onu yollayayım bekli sana bir fikir verebilir..keyifli turlar..:)

five

Part time turcu
Tepki
3.831
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Çok teşekkür ederim. Listenin çok faydalı olacağına inanıyorum. Bisiklet hakkında bir yorum alabilir miyim ? Bu bisikletle çıkmayın der misiniz ? (Her parçası orjinal. Değişiklik yok. ) Sele değişikliği haricinde önereceğiniz bir değişiklik var mı ?

gky_ant

Üye
Tepki
19
güzergah olarak tercih edebileceğiniz alternatif yol pek yok
sehirlerarası karayolunu kullanmanız gerekecek
marmaris fethiye birinci etap olur
fethiye kaş ikinci etap olur program yapacaksanız eğer

butür yollara daha önce gitmediyseniz eğer sizi uyarmak istediğim bir nokta var. yollar genelde dağlara çıkıp inen bol virajlı yollar. inişin keyfine kaptırıp da bir virajdan aşağı uçmamaya dikkat edin. bazı yerlerde yollar dar ve iki araç yanyana geçerken bisikletliye pek yer kalmıyor
butür yerlerde yüksek sürat sizin için tehlikeli olur
daha önce o tür bir kaza geçirdiğim için anlatıyorum. bir km lik bir inişten sonra yol u dönüşü yapıyordu ve ben düz gitmeye devam edip bir ağaca çakılmıştım kafa üstü.

gky_ant

Üye
Tepki
19
fethiyeye yaklaşırken sağ tarafa doğru günlük diye bir tabela göreceksiniz. eğer denk getirebilirseniz bir gecenizi oradaki kamping alanında geçirip sığla ağaçlarının altında ciğerlerinizi iyicene bir temizleyin. biraz da sığla yaprağı toplayıp yanızda götürün. çayı faydalıdır. dünyada sadece birkaç noktada yapılabilecek bir keyfi yapmış olursunuz böylelikle.
:cool:

five

Part time turcu
Tepki
3.831
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Sayın gky_ant,
Uyarı ve tavsiyelerinize çok teşekkürler. Kesinlikle dikkate alacağım. Aynı yoldan araba ile çok geçtim ama bisikletin çok farklı olacağını düşünüyorum. (Ve dilimizin sürekli dışarda olacağını :) )
İnişlerde asla çok hızlanmamayı düşünüyorum. Bunun için de frenlere çok iş düşecek. Yola çıkmadan bütün fren tellerini değiştirsem iyi olur herhalde. (Birer çift de yedek tel olmalı diye düşünüyorum Fazlasına gerek var mı ?) (Ayrıca yanımıza kaç tane fren pabucu alalım 2-4 ? )
Vites için de yedek telleri yanımıza almak yeder her halde.
Günlük tavsiyen için tekrar teşekkür ederim. Ben de Marmaris-Fethiye ayrımında Marmaris'e dönen (yeni yolun paralelindeki) eski ağaçlı yoldan bisikletle geçmeyi hayal ediyorum. (Araba ile özellikle buradan geçmek için eski yola geçtiğim çok oldu. Hatta yaya bile yürüdüm biraz.)
Tabi aklıma yokuşlar gelince de ürkmüyor değilim ama kararlıyım yürüyerek de olsa geçeceğim.
Yol olarak (haritaya da baktım) Okluk koyu tarafına giden yolun devamının olup olmadığını, oradan Dalyan tarafına geçilip geçilmeyeceğini ve yolun dik olup olmadığını çok merak ediyorum.

Tekrar teşekkürler ve iyi çalışmalar.

Bilgi ve tecrübelerinizi okumak dileğiyle ...

magirus

Üye
Tepki
5

valla en önemlisi jant (ayar ve sağlamlık kontrolü yap) ve lastikler (içi-dış) fren tellleri (dediğin gibi) vites teli amortisör varsa kolonu biraz yağalaman yeterli olur, gürsel abinin dediği gibi biz ne bisikletlele nerelere giderdik di..yani bisiklet sorun çıkarmadan yürüsün yeter seni heryere götürür ama yavaş ama hızlı..

waltro

Üye
Tepki
4
köpek konusunda biraz üstünde durmalısın yol bu nereden ne çıkacağı belli olmaz bakarsın bi köpek çıkar ne yapacağını şaşırırsın beni çok kovaladılar ve korkudan mükembel hızlar yaptım ama dikkatli olmak gerek .kazasıs vede belasız bir tur geçirmen dileğiyle

five

Part time turcu
Tepki
3.831
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Evet resim köpek konusunda iyi bir çözüme benziyor ama benim yükseklik korkum var :)

BsoD

Üye
Tepki
10
Merhaba öncelikle başarılar diliyorum ve cesaretinden dolayı tebrik ediyorum..
Liste olarak aklıma şunlar geldi...Arka ve ön bagaj , far (halojen + pil)(çok pil harcar bu zımbırtı ama fazlada ağırlık olmasın diye çok pil alma) , Su ;-) , Alyan takımı(önemli) , Zincir sökme aleti(önemli) , 4 pabuç (tek kişi için) , kask!!!!!! , eldiven , Vites teli ( tek kişi için iki tane) , fren teli (tek kişi için 2 tane) , arka flaşör , yanında iç lastik bulundur 1 adet yada slime , isviçre çakısı , çakmak , Fotograf makinesi , sırt çantana küçük termos olabilir , mendil , kolonya , bu tarz şeyler. Soğutucu sprey (işine yarayabilir Allah korusun burkulma filna olursa) tabiki oksijinli bez , başka başka...aklıma geldikçe yazarım şimdilik bunlar geldi.. =) köpek kovucu iyi bir fikir , yanına el lambasıda bulundur , yağmurluk ..

five

Part time turcu
Tepki
3.831
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Sayın BsoD,
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Oldukça yararlı bir liste (adet belirtmeniz de bence çok iyi olmuş). Benim içim çok faydalı olacak.
İlgi gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Her türlü tecrübe ve önerinizi zevkle okuyorum. Lütfen konuyla ilgili aklınıza gelenleri yazmaya devam edin.
İyi çalışmalar.

oneeandah

Üye
Tepki
0

kopek konusunda; kesinlikle kacmaya ugrasma. 1) o an panikle dengeni kaybedip tehlike yasayabilirsin. 2) kopek daha uzun sure seni takip edecegi icin gereksiz yere gucunu harcarsin. Kopekler konusunda her turlu yontemi denemis biri olarak sunu rahatlikla soyleyebilirm; en iyisi iyice yavaslamak ve gerekiyorsa durmaktir. Kopek(ler) irice ise bisikleti kopekle arana al, yavasca devam et.

-tabii efor sarfetmeden kopegi atlatabilecegin durumlarda durmana gerek olmayacaktir-

Bu arada Muglada surekli pedallayan arkadaslar var, hatta bisikletmugla diye yahoo gruplari da var. yardimci olacaklardir, hata parkurun bir bolumunde sana eslik de edebilirler.

sevgiler, eglenceler..

five

Part time turcu
Tepki
3.831
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Ön-arka far (led'li) ve hız sayacı (as 411) alarak başladım ufak ufak malzeme alımına. Bir de bike hand (hepsi bir arada, zincir sökme bile var ama nasıl kullanılacağını bilmiyorum. Resimli bir anlatım var mı bir yerlerde :) . Tamam tamam abarttım resimsiz de olur.) . Kask ve sele ile devam edeceğim. Sonra bisiklet çantası gelecek. Daha sonra da diğerleri....

Ufak ufak antremanlara da başladım.

Allah sonumuzu hayır etsin.

(Hepinize teşekkür ederim. Yazdıklarınızı zevkle ve dikkatle okuyorum.)

five

Part time turcu
Tepki
3.831
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selam,
Bir soru da sele hakkında. Bisikletin üzerinde orjinal İtalyan dar sele var. Ve zaman geçtikçe çok canımı yakıyor. Zulüm olmaya başlıyor pedal basmak. Daha geniş bir sele almayı düşünüyorum. Ne tavsiye dersiniz (çok pahalı olmasın lütfen) ?

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Tepki
2.150

Bizde 10-15 YTL ye rahat seleler var..Resimlerini yakında siteye koyacağım.
Gürsel
Yeşil Bisiklet

five

Part time turcu
Tepki
3.831
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba Gürsel Bey,
Yeşil Bisiklet'e (ki zamanında dergisini bile almışlığım vardır) uğramak bize zaten farz oldu. :)

Teşekkürler.
İyi çalışmalar.

five

Part time turcu
Tepki
3.831
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Tekrar merhaba,
Geçtiğimiz hafta tatilde ve ne tesadüf ki Marmaris ve Kaş'taydım. Deniz-kum-güneş tatili beklerken bir arkadaşla birlikte küçük bir tepe ve kaleye tırmandık. Kaldığım yerde (Selimiye - Beyaz Güvercin) çalışan birinden bisikletini ödünç alarak (Erdal'a bisikletini paylaştığı için çok teşekkür ederim.) Bozburun istikametine giden yokuşta 2 kez tırmanma deneyimi yaşadım. Marmaris'ten Kaş'a otomobille geçerken tüm yolun iniş ve çıkış haritasını mesafeleriyle birlikte çıkarmaya ve ne zaman tırmanıp ne zaman ineceğimizi hesaplamaya çalıştım. (Excel olarak kaydettim. İsteyen olursa gönderim.) Böylece yolun ilk yarısının (Marmaris-Fethiye) göreli olarak kolay ikinci yarısının (Fethiye-Kaş) daha zorlu olacağını da görmüş oldum. Kaş'ta (bu arada ilk dalışımı da yaptım) bisiklet kiralayıp (Bir Drag'dı. Önü amortisörlü ve disk frendi. Bisikleti çok beğendim. Saat gibi çalışıyordu. Vites takımı alivio idi.) yarımada turu attım ve Kalkan istikametine doğru (yarımada boyu kadar) pedal bastım. Sonra geri döndüm. Sonuç olarak çok iyi antreman oldu diyebilirim.

Bütün bunlardan sonra soruma geçiyorum : Zorlu yokuşlarda pedal basarken sonuçta ister istemez en son (veya ilk) vitese kadar dayanıyorsunuz. Fakat belli noktalar zorlamaya devam ediyor. Ayağa kalkıp tırmanış yapmaya kalktığınızda da vitesin turu çok kısa olduğu için pedal çevirmek mümkün olmuyor. Bunun tekniği nedir ? Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?

Teşekkürler.
İyi çalışmalar.