Scudo Sports

Marmaris - antalya turu

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
303
Selamlar.

Uzun zamandır forumda değildim, kışın araya girmesi ve bisikletimi takas etmem sebebi ile aranızdan ayrıydım. Bu boşlukta hanidir hayalini kurduğum bu turu düşündüm. Gerçekliğe olan ilk adımını böyle attı bu tur. Güzergahları, otel günlerini, eşyaları, kilometreleri hesap ederek. Şimdi bunları sizinle paylaşıp belki bir ' helal ' belki bir ' o güzergah yanlış olur, şöyle yapabilirsin. ' gibi fikirler almak amacındayım. Ya da ' beni de bekleyiiin! ' diyen de çıkabilir. Kapımız ardına kadar açık.

Fotoğrafları en son paylaşıp görsel anlatımla sonlandıracağım. Biraz sıkabilir sizi.

Öncelikle turu 2 kişi yapmayı hedeflemekteyiz. Yani şu an planda Uzbay dostum ile bendeniz ipi çekmekteyiz. Uzbay'ın YGS - LYS'si var, onu atlatıp tüm senenin yorgunluğunu üzerinden atmayı düşünüyor. En azından sebep olmuş oldu bu tur.

Toplamda 3 gün otelde kalacağız. Ama bu tur yaklaştığında belli olacak. Ve değişebilecek. Olur ya belki Assos'u, Bergama'yı çok beğeneceğiz, bir gün daha kalırız.

Geriye kalan tüm geceler çadırda geçecek.

Güzergah;

Birinci gün, Yenikapı'dan Bandırma'ya feribot ile gidiyor ve yolculuğumuza başlıyoruz. Hemen, atlayıp bisiklete ilk durağımıza sürüyoruz. 70 kilometre.

Bandırma ---> Biga. 74 km.

İkinci gün,

Biga ---> Lapseki. 60 km.

Üçüncü gün,

Lapseki ---> Dardanos. 50 km.

Dördüncü gün,

Dardanos ---> Ezine. 47 km.

Beşinci gün,

Ezine ---> Assos. 42 km.

Altıncı gün,

Assos ---> Edremit. 60 km.

Yedinci gün,

Edremit ---> Ayvalık. 46 km.

Sekizinci gün,

Ayvalık ---> Bergama. 69 km.

Dokuzuncu gün,

Bergama ---> Aliağa. 47 km.

Onuncu gün,

Aliağa ---> Foça. 35 km.

On birinci gün,

Foça ---> İzmir. 39 km.

On ikinci gün,

İzmir ---> Özdere. 70 km.

Güzergahımız bu şekilde olacak. Ancak aralarda görülen 30 ile 50 km arasında olan günleri keyfimize göre birleştirebilir, keyfimize göre görüldüğü gibi yapabiliriz. Bu durum, muhtemelen yorgunluğumuza ve bulunduğumuz yerin güzelliğine göre değişecektir.

Uyanışımız 6 gibi olup güneşin dik açıya sahip olacağı saate kadar bisiklet üzerinde, güneşin yavaş yavaş boynunu eğdiği, havanın o öğleye nazaran serinleştiği saatler dilersek, bulunduğumuz yerden hoşnut kalmazsak ya da kamp atmak için uygun yeri bulamamışsak yine yorgunluğumuza bağlı olarak bir 2-3 saat aralığında bisiklet sürebilir, günlerden çalabiliriz. Bu tamamiyle bize kalmış bir şey.

Bisiklet sporunun nankör olduğunun bilincindeyiz hepimiz. Takas ettiğim bisikletim yol bisikleti idi. Ancak aradan zaman geçti, kış geldi, bisiklet temizliği, iş güç derken, tabii o eski halden eser yok. Tabii tur öncesi yüklü bir vaziyette antrenman yapılır, bize yetecek düzeye gelmek için elimizden ne geliyorsa yapılır ancak olmadı sayalım; bu hiçbir huzursuzluğun anası olmayacak ve hiçbir tatsızlık yaratmayacak, turu yapanlar arasında. Bunu da şimdiden paylaşmak, iletmek istedim.

Şimdi güzergahların fotoğrafları geliyor. Ayrıca yeni bisikletim de Salcano City Sport 20.

edit: Turun sonunun Özdere olmasının sebebi, orada bulunan yazlığımız. Kafamıza göre birkaç gün orada dinlenip otobüs ile geri dönmeyi düşünüyoruz. Kendimize bir sürpriz yapıp Selçuk, Efes'e gidebiliriz. Bakalım.

7475 dosyayı görüntüle 7476 dosyayı görüntüle 7477 dosyayı görüntüle 7478 dosyayı görüntüle 7479 dosyayı görüntüle

Scudo
@MUHAMMET ALİ BULUT

afedersin, bunu yazmayı unutmuşum. Ağustos'un başında çıkmayı düşünüyoruz. Ama kesinlikle Ağustos.

@skapilar

o zaman bu konuda paylaştıklarınız bizim el rehberimiz olacak! teşekkürler:)

Öncelikle özdere çok güzel :) Ama bence tur çok uzun yani bir gün 42 kilometre gitmek bence sizde tatminsizlik yaratabilir ya da ben kurtluyum:D Gezilecekse bile 5 gün bence yeterli bence hem daha az harcama olur :)

@Mert-Demir

özdere'yi çok çok beğenmem ama, o sakinliğiyle vazgeçilmez diyebilirim:) Uzbay da söylediğiniz gibi düşündüğünü iletti. Yani 30 kilometrelik günler de var. Onları birleştiririz diye düşündük. 12 gün değil de söylediğiniz gibi 5 ya da 6 gün olabilir. Ama kesinlikle Özdere'de kalınacak o yorgunluk, o tecrübe, o yaşanılanlar en az 2 gün sessizce gözden geçirilecek :)

tur süreleri bana da uzun geldi. çanakkale'den sonrası için katılabilirim. izmir rotası için biz de plan yapıyoruz. olmadı size katılıp daha kalabalık bir topluluk olarak gidebiliriz.

Foça İzmir arası 39 km değil! Daha çok. Sanki 70 km olarak Hatırlıyorum..

@Şevket Akça

harika olur bizim için, kalabalık olmak. büyük mutluluk duyarız. :)

@Decsan

bu listeyi telefonumdan gece 2 gibi hazırlamıştım, şimdi kontrol ettim. Afedersiniz, 68 kilometre imiş. hemen düzeltiyorum, teşekkür ederim.

düzelt butonunu bulamadım. özür diliyorum.

Izmirden geçerken ben de katılırım size. Hem mihmandarlık ta ederim [emoji1]

Biz de iki arkadaş ağustosta izmir-fethiye turu yapmayı planlıyoruz. Tarihlere tam karar verirseniz Ayvalıktan yada Bergamadan itibaren eşlik edebilirim size.

Eğer daha önce gezmiş iseniz bu önerimi dikkate almayın ama Gelibolu yarımadasına geçip oraya bir gün ayırarak gezmenizi tavsiye ederim.

Ağustos sonuna doğru benzer bir tur yapmak istiyorum ben de. Yıllardır aklımdaydı böyle bir tur. Ağustosta sürmek zor olacak :) .

@Decsan

çok isteriz! :) gecen turlarda hep unutmus buyuk ayiplar etmistim sizin gibi insanlara. bu kere tura cikmadan her birinizib telefon numarasini alacagim. yoksa lafta kaliyor benim acimdan. aklima gelmiyor. ama bu kere öyle olmayacak. simdiden tesekkur ederiz. :)

@ayhandeniz71

çok tesekkurler! :)

@yüksel eken

anlastik, bizim icin harika olur! soylemistim hem herkese kapimiz acik hem bize katilin tekliflerine de biz acigiz. tur tarihleri haziran ya da temmuz ortasi gibi netlesir. bu konuyu son bir kez gozden gecirip bize yardimci olmak isteyen ya da bize katilmak isteyen abileri, arkadaslari not edip her birine ulasacagiz. tesekkurler! :)

@Ahmet Özcan

malesef sahsen gezmedim, Uzbay'i bilemem. ama bu yuzden balikesir taraflarindan gitmiyoruz aslinda bir bakima. soylediginiz gibi yapmayi istiyordum ben de. ama Uzbay ile hic konusmadim. ilk gunu ayirarak sindire sindire orayi gezmek çok guzel olur. turun anlamina anlam ekler. tavsiyeniz icin çok tesekkur ederim! :)

@Cem Tunç

su anki havalardan daha iyi olacagini dusunuyorum, tahmin edilebilirlik acisindan. çok sicak olacak tabi ama, ne yapalim? tat alacagiz, tum bisikletliler olarak. :)

yazan arkadaslara çok tesekkur ediyoruz. şunu soylemek istiyorum, bilgisayardan siklikla giremedigim icin telefondan da yakalayamiyorum. şimdi sans eseri bir begeni dolayisiyla baktigim icin rastladim guzel mesajlariniza. affiniza siginarak, her birinize simdiden boyle yardimci olmaniza, tavsiyelerinize, katilim dusuncelerinize çok tesekkur ederiz. insallah guzel seyler olacak. tekrarliyorum, en basindan ya da belli bir noktadan bize katilmak isteyen herkese tum abilerimize ve arkadaslarimiza kapimiz ardina kadar acik. simdilik hosca kalin! :)

- ayni mesaji tapatalk iki kere gonderdigi icin ve sil butonunu bulamadigim icin bunu boyle duzenledim. -

Aynı güzergahı geçen sene yazın bende arkadaşlarımla yaptım. Bandırmadan biga ya geçerken Edincik adlı bir köyün içinden geçtik, köy gündüzleri çok güzel olmasının yanı sıra gece köye tırmanış yaptığımız yol aşırı derecede ıssızdı ve yol direk zeytinliklerin içinden geçtiği için bir o kadar da tehlikeliydi. Zeytinliklerdeki bekçi köpekleri (seslerinden anladığımız kadarıyla 10 15 e yakın) köpek havlayarak ve koşara bize doğru gelmeye başladı. öyle bir durum yaşanması karşısında sakin kalmanızı öneririm köpekler sizi tehdit olarak algılamadıgı sürece sorun yaşamıyorsunuz :D

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
Hocam keşke imkan olsa da haziran başında çıkılabilse, en uygun zaman bence. Ama işlerimizden dolayı zamanı ayarlamamız pek mümkün olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@Yowamushi

aslinda en çok korktugum şey o. issizliktan karanliktan ote bu kopeklerden çok korkuyorum. bir de ustune karanlik eklenirse asla sakin kalamam. bahsedilenlere gore bircok yerde kopek var. ne yapacagiz? soyle dusunuyorum, kucuk bir paket kopek mamasi alsam. cebimde ya da kolaylikla ulasabilecegim bir yerde tutsam, duyar duymaz seslerini bisikletten inip onlara bunu ikram etsem? sizce nasil olur?

@Cem Tunç

aslinda bana haziran uygun olmaz. yaziyordum her gun her ay uygun diye de, finallerimi unuttum. haziran basi koca bir senenin gunahini cikartacagiz. hukuk fakultesi zor malum. sizin de yillik izin isi zor. insallah bir gun kisa da olsa uzun da olsa bir tur yapariz. :)

Geri