Geçmiş olsun. Uzun uzun yazdım ama sildim tekrar. Bu konuda sabaha kadar konuşulur.
Çalınan bisikletlerin çoğu sahibinin ihmali sonucu çalınır.
Gözünüzün önünde değilse çalınabilir. Evinizde veya kilitli deponuzda değilse çalınabilir.
Olay örgüsünü, bisikletin parkta kalma süresini, güvenliğin süreçteki durumunu vs bilmeden yorum yapılması sağlıklı değil. Anlatılanlara göre kesin suçlu olan iki kişi var; birisi bisikletin sahibi, diğeri hırsız. Gerisine yorum yapmak için daha fazla bilgi lazım. Video kaydı gibi.
Görüntüleri karakolda izledik. Tabela ile ayrılmışve özelleştirilmiş kapalı otoparkları işletmenin sahibi ya da yönetimi korumak zorunda. Burada yaşanan herhangi bir olayda iki hususa bakılır. Birisi güvenliğin kusur oranı, ikncisi çalınan mal sahibinin kusur oranı.
Bu bilgiler ışığında şöyle aktarayım size;
Ben söz konusu avmdeki bir işletmede operasyon sorumlusu olarak çalışıyorum. Müşteriler için yukarıda yazılanları uygulamak zorunda iken çalışanlar için ikinci bir sorumluluk yüklenir avmye. Çünkü çalışanın çalıştığı şirket ile avm yönetimi arasında bir kira sözleşmesi söz konusu. Kira sözleşmesi ile beraber can ve mal güvenliğini korumak gibi bir sorumluluk ta biniyor otomatik olarak.
Benim olay şöyle;
Bisiklet ve motosiklet için ayrılan park demirlerine her gün olduğu gibi çelik ve şifreli kilitle kilitledim. Bu alanı net olarak gören bir güvenlik kontrol noktası ve güvenlik kamerası mevcut. Ben yapmam gerekenleri eksiksiz yapıp bisikleti olabilecek en sağlam yere bıraktım.
Söz konusu olay kameraların ve güvenlik görevlilerinin adeta gözlerinin önünde gerçekleşiyor.
Bisikletin yerinde olmadığını farkedince güvenliğe haber verip olayı kayıt altına aldırdım ama sonradan öğrendim ki tutanak tutulmuyormuş.
Sonra olayı bildirdikten hemen sonra zaman kaybetmeden yarım saat içinde karakola gidip kamera görüntülerini alabilmek için izin belgesi aldım ve yönetime teslim ettim. Bana yarım saate hazır olur dediler ama görüntüleri tam 4(DÖRT) gün sonra ancak eksiksiz bir şekilde alabildim.
Ayrıca savcılık tutanağına yazdıracağım ve şuan açıklayamadığım çok ciddi bir güvenlik problemi daha ortaya çıktı..
Şimdi daha çok detay biliyorsunuz. Sizce kim suçlu ?
Anlayacağınız olayın boyutu her geçen gün değişiyor. Sonuç alınca detaylı bir şekilde yine yazacağım buraya.
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Forumda bir arkadaş vardı, daha önce mesajını okumuştum. Böyle bir AVM'de bisikleti çalınmıştı güvenliğin gözü önünde ve Avm arkadaşın zararını ödemişti hukukî süreç başlayınca. Umarım o arkadaş bu başlığı görür de sana yardımcı olacak fikirler verir.
Bisikletinin en kısa zamanda bulunabilmesi dileği ile...
Çok teşekkürler. Ne kadar bilgi toplayabilirsem o kadar iyi olur benim için. İnşallah görür dediğiniz gibi.