Marka Mi ParÇa Mi

ademdogan

Daimi Üye
Kayıt
26 Mayıs 2009
Mesaj
233
Tepki
135
Şehir
KONYA
Arkadaşlar emsallerine baktığım zaman(corratec cannondale trek) 2400 tl ye kadar çıkarken whistle yumaman 1090 tel yani yarıdan ucuz.
Ve whistle deki donanım diğerlerinde yok
forumda arkadaşlara soruyorum trek 7,5 öneriyorler oda nerdeyse 2500 ve parçalar aşağı yukarı aynı.Scott hakeza o fiyatta.
Neden whistle yumaman den uzak duruluyor anlatabilrimisiniz.
Yani aradaki farkı sadece markayamı veriyoruz yoksa benim bilmediğim başka değerlendirme kriterleridemi i var. Çünkü bisikletleri sadece parçalarına göre değerlendiriyorum.
citybike alıcam ve 1500 tl kadar bütçemde var ne yapmamı öneririsiniz.
fiyat/performansı da önemsiyorum 2000 tl bisiklet fiyat performan açısından iyiyse onu bile alabilirim
yani almışken bir kere alıyım istiyorum.

Aslında soruyu benim özelimde cevaplamaktan öte (yani git şu bisikleti al)dan öte genel bir bakış açısıyla cavaplarsak belki benim gibi bu kanuda aklında soru işareti olan arkadaşlarda faydalanmış olur.
Mesela bisikletlerde fiyat/performan oranının kriterleri nedir size göre.
şimdiden ilginiz için teşekürler arkadaşlarım.
 
Scudo

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
Donanım cannondale, corratec, trek vs. de aynıysa değişen kısım kadro olur. Kadro bir bisikletin en önemli parçası ama bir şehir tur bisikletinde sorun olucağını sanmıyorum, en azından fazla extreme yok sonuçta.

O markaların pahalı olmasının nedeni yanılmıyorsam avrupadan geliyor olması, whistle bianchinin yan kuruluşu olduğu için daha ucuza geliyor.

F/P oranının kriterleri bana göre marka/donanım dır. Whistle/donanımı çok iyi olabilir, bu ilerde sorun yaşatıcağı anlamına gelmez, sorun trek tede yaşanılabilir. Marka takıntınız yoksa tercihiniz o yönden yapın. Otomobil üreticilerindede aynı şey geçerli öylede düşünebilirsiniz. Ama benim gözümde trek,cannondale,corratec yada bu tür markaların yeri hep ayrı olmuştur. Neden derseniz marka ve prestiji seviyorum.
 

emre karakoç

Daimi Üye
Kayıt
2 Kasım 2010
Mesaj
348
Tepki
212
Şehir
adana
benimde Yumaman favori bisikletim. Bianchi grubunun kadrosu bence çok sağlam. Yumaman alıp aradaki farkı bisikletinin bazı parçalarına harcarsan daha mennun kalırsın. Ben 8 vitesli herhangi bisikletten özellikle yokuş çıkarken memnun kalınabilineceğini düşünmüyorum. Tamam gençsindir, güçlüsündür ama yinede 9 hatta 10 vitesli XT aktarıcılı bir bisikletin yokuştaki yumuşak vites geçişlerini hiç bir marka 8 vitesle sağlayamaz.
 
  • Beğen
Tepkiler: ademdogan

ademdogan

Daimi Üye
Kayıt
26 Mayıs 2009
Mesaj
233
Tepki
135
Şehir
KONYA
aslında olayın birde zevk yönü var dediğiniz gibi bisiklet bazen sürülmüyor seyrediliyor yıkanıyor bakım yapılıyor bunlarda bu sporun zevk yanı bunuda göz ardı etmemek lazım
 

Sezer Özdemir

Daimi Üye
Kayıt
17 Eylül 2010
Mesaj
252
Tepki
122
Şehir
eskişehir
Dostum O Bisikletler Yurtdışından Geldiği İçin Gümrükte Biraz Pahalanıyor Ama Whistle Bianchiyle Aynı Üretilen Bir Ürün OLdugu İçin Yerli Malı Yurdum MaLı Hesabı .)))
 
  • Beğen
Tepkiler: ademdogan

ademdogan

Daimi Üye
Kayıt
26 Mayıs 2009
Mesaj
233
Tepki
135
Şehir
KONYA
serdar bey aynı kadro açılarına sahip donanım olarakta aynı
carrotec 2400
whistle 1090
sen hangisini tavsiye edersin
 

Tesup Taru

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Mayıs 2010
Mesaj
416
Tepki
425
Şehir
Kayseri
Bisiklet
Salcano
@ademdogan

Adem Bey,
Ben de sizin gibi 1200-1500 TL arası bir citybike almayı düşünüyorum. Halen bir giriş seviyesinde bir dağ bisikletim var ancak yol ve tura hiç uygun değil. yaklaşık bir yıldır bu forumda ve yabancı forumlardaki bisiklet seçimi ve tercihleriyle ilgili yazıları ve tartışmaları izlemeye çalışıyorum. Yerli ve yabancı firmaların sitelerindeki teknik yazıları okuyorum. Avrupa'daki online bisiklet satış sitelerindeki marka ve fiyatları karşılaştırıyorum.
Bir bisikletin fiyatını belirleyen iki şey var bir kullanım değeri, bir de değişim değeri. Kullanım değeri, malzemenin kalitesini ve sarfedilen işçiliği-emeği içeriyor. Bu emeğe araştırma geliştirme ve mühendislik emeği dahildir. değişim değeri ise marka değerini içeriyor. Marka değerini yaratan ise, her türlü reklam, tanıtım, sponsorluk vb. gibi faaliyetler. Takdir edersiniz ki, bu tanıtımın da maliyeti var ve bu maliyet her bir bisikletin fiyatına yansıyor.
Connandale, Scott, Specialized, Giant, Trek gibi markalar tüm dünya piyasası için üretim yapan küresel bisiklet firmaları. Ünlerini, hem kalitelerine hem de tanıtımla sağlıyorlar. Türkiye'de fiyatlarının Avrupa ve Amerika fiyatlarına göre yüksek olmasın da ayrıca, ithal ediliyor olmalarının ve ülkemizde bisikletin spor, hobi ve ulaşım aracı olarak teşvik edilmiyor olmasının payı var.
Bianchi, Wistle ve carraro hepsi aynı fabrikada -yanılmayorsam Manisa'da- üretilen yerli bisikletler. üretim maliyetleri (malzeme, işçilik, dağıtım) ve tanıtım giderleri daha düşük. Muhtemel kar oranları da dünyaca ünlü ithal edilen markalara kıyasla daha azdır.
Sonuçta hangisini tercih etmeli?
Bisikleti ne olarak gördüğünüze, ne beklediğinize ve nasıl kullanacağınıza göre kararınızı verin derim.
Ben bu sporda çok tecrübeli olmadığım için, tercihimi fiyat/donanım bakımından daha zayıf görünmekle birlikte, daha güvenilir bulduğum, başarısını ve kalitesini ispatlamış olan bir markadan yana kullanmayı düşünüyorum. Bisiklet spor ve keyif olduğu kadar aynı zamanda canımızı emanet ettiğimiz bir makine. Güven duyduğumuz bir araca binmek önemli diye düşünüyorum. Forumda sıkça yazıldığı üzere, iyi bir kadronun üzerindeki donanımı zamanla değiştirme seçeneği ise hep mevcut.
İyi sürüşler...
 

A.Kadir Ünal

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Şubat 2011
Mesaj
417
Tepki
187
Şehir
Eskişehir
peki şu açıdan baktınmı Whistle 2yıl garanti Trek Scott giant gibi markalar ömür boyu ?
 
Kayıt
26 Aralık 2010
Mesaj
18
Tepki
2
Şehir
adana
bide fark tabiki kalite kadro kalitesi kullanılan malzeme teknolojisi fiyat farkı abartılı olabilir ama kadir arkadsımında dedıgı gbi bide o markalar ömür boyu garanti digerleri bu güveni saglayabiliyormu...
 

Darth Sirrus

Aktif Üye
Kayıt
16 Aralık 2010
Mesaj
112
Tepki
105
Şehir
izmir
Bisiklet
Specialized
@ademdogan




merhaba markalara vergi gümrük gibi sebeplerle daha fazla para verdiğimizi bilmeyen yok markaya para veriyoruz ama marka sadece etiketteki isimden ibaret değil öyle yılların verdiği tecrübeyi kaliteye dizayna tabi fiyatada aktarıyorlar ellerinde geniş ürün yelpazesi var her talebe karşılık verecek nitelikte ve en önemlisi satışın ne olduğunu çok iyi biliyorlar bunda elli sene önce birçoğu yoktu bu piyasada sonradan girdiler işin içine ama kalite olarak estetik olarak gelişip bunu tüketiciyi kandırmadan pazarlamakta bi farktır bizde de kaliteli güzel markalar var ama sürekli müşteri şikayetleri oluşuyor hep işin ucuza kaçma tarafındalar satana kadar herşey iyi sattıktan sonra tanışmıyoruz gibi davranmaları en büyük eksi oysa bizim millet kaz gelcek yerden tavuk esirgemez ama ufak tefek şeyler yüzünden güven sorunu oluşuyor oysa satış sattıktan sonra başlar ne zaman satıcılarla aramızdaki güven sorunu kalkar ozaman yerli malını almak istediğimizde çekinmeden yaa bunda da kesin birşey vardır diye hata aramadan gönül rahatlığyla alabiliriz ayrıca ithal markaların profesyönel arenalardaki başarı ve sponsorluklarıda bize cazip geliyor genel olarak yabancı marka tercihi hakkında söyleyebileceklerim bunlar sorun olursa çözüleceğini bilmek rahatlatır insanı :D

onun dışında 1500 - 2000 tl bütçenizin olması çok güzel seçiminizi yaparken parasal sıkıntınız yok o zaman alabildiğinizin en iyisini alın sizin için en karlı seçim marka donanım arsındaki oranın en iyi olduğu bisiklet olabilir bir sedona 321 alıp üst seviye parçalarla yine 1500 2000 li rakamları bulursunuz hem yerli olur hemde donanımlı tercih sizin :D
 
  • Beğen
Tepkiler: ademdogan