Manisalı Bianchi Hollandalı Oldu

Nuri Kongur

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Ağustos 2008
Mesaj
565
Tepki
842
Şehir
Kocaeli/ Başiskele Merkez
Bisiklet
Ümit
Türkiye'nin en büyük bisiklet üreticisi Hollandalı Accell'e satıldı. Accell bu satın almayla, 114 yıllık Atala markasının da ana hissedarı haline geldi.

Avrupa'nın en büyük fitness ve spor malzemeleri üreticilerinden Hollandalı Accell Group, Bianchi Bisikleti satın aldı. Manisa'da üretim yapan Bianchi Bisiklet ile yeni bir sektöre ve pazara adım attıklarını açıklayan Accell Group CEO'su Rene Takens, "Bu alımla 2 ülkeye birden adım atmış olduk. Bianchi Bisiklet'i alarak aynı zamanda İtalyan Atala'nın da yüzde 50 ortağı olduk" dedi. Takens, Türk sermayeli Bianchi Bisiklet'in 300 çalışanı ile yılda 250 bin bisiklet ürettiğini ifade ederek, "Bianchi Bisiklet yılda 30 milyon euroluk satış yapıyor. Bianchi Bisiklet'in ortağı olduğu İtalyan Atala ise yılda 125 bin adetlik üretim ile 31 milyon euro ciro yapan bir şirket. Spor malzemeleri konusunda konumumuzu güçlendirecek" diye konuştu.
% 100 TÜRK SERMAYELİ
1992'de İtalyan F.I.V.E. Bianchi S.p.a. şirketiyle Türk Key Grubu tarafından kurulan Bianchi Bisiklet Sanayi ve Ticaret, 1997'de yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket oldu. Bianchi'nin Türkiye'deki üretim lisansını aldı. Böylece, en modern ve entegre bisiklet üretim tesislerinden biri haline geldi. Manisa'da toplam 37 bin metrekarelik alanda üretim yapan Bianchi Bisiklet, üretiminin yüzde 40'ını iç pazara kalanını ise Avrupa ülkelerine yapıyor.

İtalyan devi Atala'yı almıştı

Bianchi Bisiklet geçtiğimiz yıllarda ise Bianchi'nin anavatanı İtalya'da rakibi olmuştu. Dünyanın en eski bisiklet markalarından İtalyan Atala'nın yüzde 50'sini satın almıştı. 1896 yılında Monza merkezli kurulan Atala, orta ve üst gelir grubuna yaptığı bisikletler ile pazarın yüzde 15'ini elinde tutuyor. Böylece Manisalı Bianchi, kişi başı bisiklet kullanımında dünyanın önde gelen ülkelerinden İtalya'da markanın en büyük rakibi durumuna geldi.



İsmi Accell Bisiklet olacak

Global spor malzemesi markaları Batavus, Bremshey, Ghost, Hai Bike, Hercules, Koga, Lapierre, Loekie, Redline, Sparta, Staiger, Tunturi'nin sahibi olduklarını hatırlatan Accell Group CEO'su Rene Takens, "Bu satın alma bisiklet sektörü için önemli 2 ülkede bize avantaj sağlayacak. Türkiye çok hızlı büyüyen ve bisiklet kullanımı artan bir ülke. İtalya'da ise bisiklet kullanımı bir kültür haline geldi. Şehirlerde elektrikli bisiklete olan talep de her geçen gün artıyor. Yıl sonuna kadar Bianchi Bisiklet'in ismini değiştireceğiz ve Accell Bisiklet olacak" dedi.

SABAH

(link)
 
Scudo

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
İyi haber mi kötü haber mi anlamadım . Firma Batavus , Koga , LaPierre , Hercules gibi markaların sahibiyse bu bisikletlerin iç pazara gireceği anlamını mı çıkartmak lazım. Yada son paragraftaki "elektrikli bisiklete olan talep de her geçen gün artıyor" sözüyle elektrikli bisikletler üreteceklerini mi anlamalıyız
 

Onur Kahraman

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Mayıs 2008
Mesaj
1.428
Tepki
853
Şehir
EU
bencede iyimi yoksa kötümü kararsız kaldım, eğer eski italyan kalitesinde bianchiler üretilir,türkiyeye ihracat edilirse ve fiyatıda iyi olursa neden olmasın ? ama elektrikli bisikletlerle karşımıza çıkıcaklarsa hiç olmasın daha iyi. beklemeliyiz ve görmeliyiz diyorum :)
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
Tahminim ; ne yazık ki , elektrikli bisikletler üretecekleri yönünde . Türkiye piyasası için düşünürsek , ticari mantık bunu gerektiriyor. Bizler açısından tek avantajı , ayrıca ithalatçı da olacakları için mutlaka üst kalite bisiklette ithal edeceklerdir. Eskiden Bianchi böyle yapardı . Adı da değişeceği için gerçek Bianchi Firmasına da Türkiye yolu açılır .

Manisa Bianchi'nin Manisaspor'a sponsor olacağını duymuştum . Satılma olayından sonra böyle birşey mantık olarak imkansızlaştı .

Firma Holanda merkezli bir firma .

Markalar :(link)

Tabii şu soruyu sormak yerinde olur . Siz olsanız Türkiye pazarına niye girersiniz?
 
  • Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur

Nuri Kongur

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Ağustos 2008
Mesaj
565
Tepki
842
Şehir
Kocaeli/ Başiskele Merkez
Bisiklet
Ümit
@Cem Unden

....Manisa'da üretim yapan Bianchi Bisiklet ile yeni bir sektöre ve pazara adım attıklarını açıklayan Accell Group CEO'su Rene Takens, "Bu alımla 2 ülkeye birden adım atmış olduk. Bianchi Bisiklet'i alarak aynı zamanda İtalyan Atala'nın da yüzde 50 ortağı olduk...." dedi....
aslında yukarıda yazılana bakılırsa "yeni sektör" muhtemelen elektrikli bisiklet, ayrıca türk bianchi başka birçok büyük firmanın da sahibi idi.adamlarda attalayı vurgulamışlar zaten. türkiye bianchi markasını yok ederek kendi markalarına yer açmayı planlıyor olabilirler, 37 bin metrekarelik alan ise diğer markaların yanında bahsettikleri elektrikli bisikletlerin üretimi için kullanılabilir. yaptıkları basın açıklamasının orjinal metninde bianchi adını dünyanın geri kalanında karmaşaya sebep olmamak için değiştireceklerini yazıyor.
makro ölçekte bakılınca türk ekonomisi kaybetti. nihayetinde türkiye bianchinin yaptığı karlar türkiyenin kazanç bilançosuna yazılıyordu, şimdi ise hollandanın bilançosuna yazılacak. türk bisiklet sporu açısından konuşmak gerekirse, onu endoğru profesyonel sporcular söyleyebilir ama kendi hesabıma bianchinin sponsor olduğu yarışma veya takım dikkatimi çekmedi...
neticede umarım hayırlısı olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden

victory

Daimi Üye
Kayıt
21 Nisan 2008
Mesaj
371
Tepki
174
Şehir
Sarıyer-İst...Uşak
Bianchi cocuklugumuzun en hayranlık verici bisikletleriydi her ne kadar simdilerde ilgim kalmasada bu markanın gizliden gizliye bir sempatizanıydım umarım ülkemizde bisiklet sporuna olan ilgiyi çogaltırlar ismini değistirmeseler daha iyi olurdu diye dusunuyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
Kayıt
11 Haziran 2010
Mesaj
337
Tepki
270
Şehir
istanbul
Bisiklet
Geotech
Daha kaliteli tasarımlar ve modern bir bayii ağıyla daha iyi işler ortaya cıkacaktır...