Scudo Sports

Maltepeden Silivriye Rota Çizelim =)

Merhabalar Bahadır,
Halil Atalay'ın dediği ile aynı yokuş mu bilmiyorum ama yolda adını "Deve Bağırtan Yokuşu" olarak bildiğim bir yerden geçmen gerekecek. İsmi her şeyi anlatıyor zaten :)

Bunun çıkışı ve inişi yaklaşık olarak eşit eğimlerdeydi sanırım.
Senin turuna uygun bir mapmyride haritası çıkarana kadar Gürkan Bey yollamış :) ama ben de hazırladığımın linkini vereyim.
(link)
Bakırköy iskelesinin olduğunu sandığım yerden Silivri'ye 60.5 km. İlk 13 km haricinde E5'ten gidiliyor gibi görünüyor.

Yol çoğunlukla E5'te geçiyor. Silivri tarafına yakın kısım en son geçtiğimde tek gidiş tek geliş ve vasat durumda asfalta sahipti, duble yol haline dönüştürüyorlardı.
Ama şimdiki durumunu bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Efeoğlu
Scudo
Merhaba Salih,

Teşekkür ederim paylaştığın rota için baktım evet doğrudur çoğunluğu E5ten gidiyor.O yokuşta bir hayli yüksek ancak yavaş yavaş çıkılabilir sanki.

Peki E5 te pedallamış olan arkadaşlar acaba nasıldır durum benim düşündüğüm kadar tehlikeli midir ? Nelere dikkat etmeliyim?

merhaba deve bağırtan yokuşu haramidereye göre biraz sönük kalır haramidere daha dik ve yaklaşık 2 km deve bağırtan ise eğim varla değil ama uzun bir yokuş mesela ben devebağırtanı 15 km hızla çıkarken haramideryi 10 çıkıyorum

• Beğen
Tepkiler: Aytekin Erzan
@Halil Atalay

Devebağırtan rampası yarıya geldikten sonra ikiye ayrılır. Sol taraftaki yol hafif araçlar için virajlı ve eğimi daha dik olan yol, sağ taraf ise yüklü ve ağır taşıtlar için eğimi daha düşük olan yol. E-5 den Bakırköy-Silivri benim sürekli antreman güzergahım, İstanbul da bulunduğum sürece haftada en az 1 kez mutlaka gider gelirim. Haramidere de oldukça dik bir rampa ama devebağırtanı soldan çıkarsanız neden devebağırtan dendiğini anlarsınız:)

Tabi devebağırtanı Silivri yönüne giderken değil, İstanbul yönüne dönerken çıkıyorsunuz. Bunuda eklemek lazım.

Dün sabah 5:30 çıkışıyla AVCILAR-GELİBOLU(Eski yol 230km) arası turumu tamamladım. Sabah saatlerinde 09:00 a kadar E5 üzerinde trafik yoğunluğu çok az ve Silivriye kadar emniyet şeridi de yeterli ve düzgün. Sadece kişiliksiz ve acınası halde arabanın camından beline kadar sarkıp sizi korkutmaya çalışan bu ülkeye yarardan çok zararı dokunan ve varolmamaları insanlık için kayıp sayılmayacak insanlara dikkat etmek gerekiyor. E5 üzerinde sadece 4 araca rastladım bu şekilde. Bunun dışında memnun eden insanların korna ile selamlamaları, kamyonların mümkün olduğunca şerit değiştirerek emniyet şeridinde dahi olsanız sizi kollamaları oldu.

Tekirdağdan sonra Kumbağ yolu üzerinden Şarköy'e kadar sahil şeridinden gittim. Şiddetle tavsiye ederim, Kumbağ , Uçmakdere arasındaki stabilize dağ yolu muhteşem. Eve döndüğümde fotoğrafları paylaşırım. Bu arada yağöurun bastırması da ayrı bir renk kattı turuma.

*Yokuş kısmına gelince Ambarlı çıkışından Migrosa kadar çok zorlamayacak bir yokuş var. Bunun dışında yol küçük iniş -çıkışlarla devam ediyor.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet 38
gurkan'ın dediği gibi, görecelidir ama bahsettiğin güzergahta anam dedirdetecek yokuş yoktur
bir de sirkeci'den küçükçekmece'ye treni kullanabilirsin.
bunu dışında otoyolu takriben ara yollar mevcut yolu uzatır uğraştırır ama sakin rahat olur
e-5 de her daim yoğun fakat bisikletçi için geçiş genişliği var. özellikle büyükçekmece'den sonra hiç sorun olmaz

Geri