Genç Osman Bircan
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 651
Bugün ögleden sonra işlerimin durğunluğu fırsat bilerek tek başıma tura çıkmaya karar verdim. Malatyaya yakın bir ilçe olan Battalgazi (Halkın tabiri ile Eski Malatya) ve hemen arkasında uzanan Fırat Nehri kıyılarını dolaşmak üzere saat 13:30 da yola koyuldum.Toplamda 40 km bir tur beni bekliyordu.
Rotam
(link)
Battalgazi Yolu
(link)
(link)
Başlangıç Yolunda Kaysılar Tomurcuklanmış
(link)
Yol Üzerinde Rastladığım Otlayan Koyunlar
(Koyunları Gröünce aklıma, Malatya Bisiklet Grubu ile Dilek-Küllü Mağara turumuzda yaptığımız kavurma geldi
(link)
Battalgazi İlçe Girişi ve Surlardan geriye kalanlarlar
(link)
İlçe girişinde Bulunan Ali Baba Mezarlığı (Burada yatan Ecdadımıza Allahtan Rahmet diliyorum)
(link)
Mezarlığın girişinde dikkatimi çeken Nisa Suresi 78. ayetin Türkçe Meali (link)
Battalgaziye yaklaşırken "Kültür Anıtı" ve hitabı bizi karşılıyor(link)
(link)
Kültür anıtı önünde, aslen Adıyamanlı olan ve 12 yıl önce ailesi Malatya'ya yerleşmiş Abdullah kardeşimizle karşılaştım, Babası vefat etmiş annesiyle yaşayan yetim bir kardeşimiz. Önce Bana Hello diyerek hitap etti, Malatyadan geldiğimi gezintiye çıktığımı söyledim. Bana yardımcı olabileceğini söyledi ve birlikte gezimize başladık. Allah razı olsun çok yardımcı oldu, bir çeşmeden matarama su doldurmak istediğimde o suyun içilmediğini söyledi ve mataramı kaptığı gibi yakın bir camiden su doldurdu.
(link)
İlk Belirgin ve düzenlenmiş eser Nefise Hatun Kümbeti
(link)
(link)
(link)
(link)
Bir kaç yüz metre sonra "Kanlı Kümbet" ve hitabı
Abdullah burayla ilgili olarak Dillerden dillere efsane olmuş bir hikaye anlattı hikaye şöyle; hırsızlık yapanların ellerinin kesilmesi ve idam mahkumlarının infazları burada gerçekleştiriliyormuş. Mit'lere inanmadığımı belirtmek isterim.
(link)
(link)
Abdullah Kardeşimiz
URL=http://img812.imageshack.us/i/23032011431.jpg/]http://img812.imageshack.us/img812/4549/23032011431.jpg[/URL]
Abdullahın Objetifinden ben
(link)
Abdullah ile yolumuza devam ediyoruz; küçük bir yeşil alan düzenlemesi ve bir takım sur kalıntıları karşımıza çıkıyor
(link)
(link)
Buradan sonra Abdullah kardeşimizle ayrılıyoruz, kendisi evine doğru yürümeye başlıyor.Abdullah ile ayrıldıktan 1 km sonra Sütlü Minareyi görüyorum.Sütlü minarenin büyük restorarasyonu tamamlanmış Minareye giriş yüksek bir taş merdivenle başlıyor, bu taş merdivenin restorasyonu henüz tamamlanmamış
(link)
(link)
(link)
(link)
Rotam
(link)
Battalgazi Yolu
(link)
(link)
Başlangıç Yolunda Kaysılar Tomurcuklanmış
(link)
Yol Üzerinde Rastladığım Otlayan Koyunlar
(Koyunları Gröünce aklıma, Malatya Bisiklet Grubu ile Dilek-Küllü Mağara turumuzda yaptığımız kavurma geldi
(link)
Battalgazi İlçe Girişi ve Surlardan geriye kalanlarlar
(link)
İlçe girişinde Bulunan Ali Baba Mezarlığı (Burada yatan Ecdadımıza Allahtan Rahmet diliyorum)
(link)
Mezarlığın girişinde dikkatimi çeken Nisa Suresi 78. ayetin Türkçe Meali (link)
Battalgaziye yaklaşırken "Kültür Anıtı" ve hitabı bizi karşılıyor(link)
(link)
Kültür anıtı önünde, aslen Adıyamanlı olan ve 12 yıl önce ailesi Malatya'ya yerleşmiş Abdullah kardeşimizle karşılaştım, Babası vefat etmiş annesiyle yaşayan yetim bir kardeşimiz. Önce Bana Hello diyerek hitap etti, Malatyadan geldiğimi gezintiye çıktığımı söyledim. Bana yardımcı olabileceğini söyledi ve birlikte gezimize başladık. Allah razı olsun çok yardımcı oldu, bir çeşmeden matarama su doldurmak istediğimde o suyun içilmediğini söyledi ve mataramı kaptığı gibi yakın bir camiden su doldurdu.
(link)
İlk Belirgin ve düzenlenmiş eser Nefise Hatun Kümbeti
(link)
(link)
(link)
(link)
Bir kaç yüz metre sonra "Kanlı Kümbet" ve hitabı
Abdullah burayla ilgili olarak Dillerden dillere efsane olmuş bir hikaye anlattı hikaye şöyle; hırsızlık yapanların ellerinin kesilmesi ve idam mahkumlarının infazları burada gerçekleştiriliyormuş. Mit'lere inanmadığımı belirtmek isterim.
(link)
(link)
Abdullah Kardeşimiz
URL=http://img812.imageshack.us/i/23032011431.jpg/]http://img812.imageshack.us/img812/4549/23032011431.jpg[/URL]
Abdullahın Objetifinden ben
(link)
Abdullah ile yolumuza devam ediyoruz; küçük bir yeşil alan düzenlemesi ve bir takım sur kalıntıları karşımıza çıkıyor
(link)
(link)
Buradan sonra Abdullah kardeşimizle ayrılıyoruz, kendisi evine doğru yürümeye başlıyor.Abdullah ile ayrıldıktan 1 km sonra Sütlü Minareyi görüyorum.Sütlü minarenin büyük restorarasyonu tamamlanmış Minareye giriş yüksek bir taş merdivenle başlıyor, bu taş merdivenin restorasyonu henüz tamamlanmamış
(link)
(link)
(link)
(link)