@melih3576
Gelişen modern dünya ile beraber insanların yaşam şekilleri gayet değişmiştir.
Örneğin atalarımız bir geyiği avlamak için delicesine koşmak zorundalardı. Atlamak, sıçramak, aşırı sıcaklar altında yürümek zorundaydılar. Zorlu kış koşullarında hem savaşmak hemde avlanmak zorundaydılar.
Bu anlamda bakıldıgında karanlık çağlar öncesindeki yaşam irdelenirse insan vücudunun ne denli akıllı oldugu ortaya cıkar.
Tabiki o zamanın yaşam koşulları simdiki gibi değildi. Sigara ve zararlı maddeler yoktu o zamanlar. İnsanlar bu zararlı maddelerle tanışmamışlardı. Hatta ve hatta eti çiğ olarak yiyorlardı. Sanırım ekmek yapmasını ve gunumuzdeki bir çok gıda maddesini yapmayı bilmediklerinide biliyorsunuz.
O zamanlar doğanın dengesi bozulmamıştı.
Bana kalırsa bütün insanlar bedeni olarak hemen hemen her türlü faaliyete hazır hale gelebilir.
Dunyanın modern hale gelmesi ile beraber artık insanoğlu beslenme ihtiyacına bir çözüm bulmuştu. Her şeyi hazır alarak. Oysa ilk zamanlar insanlar koşmak zorundaydı.
Koşu bir atasporudur diyelim o zaman. Butun insanlığın ortak atasporu.
Bir ceylanı avlamak için deli gibi koşmak zorundaydınız. Veya bir mamuttan kaçmak için. komik gelebilir ama bu gerçek.
Adına spor dediğimiz yürüyüş ve koşu insanoğlunun en temel hareketiydi. Modern çağa gelene kadar özellikle teknolojinin daha gelişmediği, hayvanların evrimleşemediği yada geç evrimleştiği her yerde çokta tercih edilir.
Ondan sonra insanlar ata binmeyi öğrendi geleceğin tanklarına bu bir örnek olabilirmiydi?
insanlar ilk zamanlarda yaya olarak, yürüyerek ellerinde mızraklarla koşarak deliler gibi savaşıyorlardı pek duyamadım acaba koşan bir yerlinin durup aha kalbim fazla çarpmış 200 seviyelerinde yaw diyebilecek olma olasılıgını pek dusunemiyorum

)
velakin insanoğlu gelecekte rahat yaşama oldukça alıştı. Artık evden cıkıp 4 silindirli arabamıza biniyoruz ve 80km hızla iş yerimize doğru yol alıyoruz.
Karnımızmı acıktı şu köşede bir mc donalds veya bir kentucky frieds chicken var nede olsa .
Gerçekten bunları komik olsun diye yazmadım hocam. Yani ben değişen dunya dunyevi duzeni anlatmaya çalıştım.
Bu gun insanların çok zararlı gördüğü kırmızı etin bir zamanlar yenilecek tek besin maddesi oldugunu ve insanüstü insanların adını spor diyerek adlandırdıgımız faaliyetlerini acıklamaya çalıştım.
Kesinlikle koşu ve yürüyüş ve buna benzer olan herşey birer spor değil insanların en temel gereksinimidir.
Modern dunyanın sorunlarından kurtulmak için bir yabani gibi hareket etmek gerekiyor

)
saygılar.